Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο Ολυμπιακός θέλει… Λουτσέσκου-Μέλμπεργκ, ο ΠΑΟΚ Γιοβάνοβιτς - Πώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-18 10:00:00

Ο Ολυμπιακός θέλει… Λουτσέσκου-Μέλμπεργκ, ο ΠΑΟΚ Γιοβάνοβιτς - Πώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ο Ολυμπιακός θέλει… Λουτσέσκου-Μέλμπεργκ, ο ΠΑΟΚ Γιοβάνοβιτς - Πώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα!

Το κλίμα που μυρίζει μπαρούτι και όσα έδειξε ξεκάθαρα το ντέρμπι. Γιατί ο Ρουμάνος προπονητής χάνει το δίκιο του, τι λείπει από τους Πειραιώτες και η μεγάλη διαφορά των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ μέχρι τώρα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο θριαμβευτής της αγωνιστικής με το τεράστιο διπλό που πανηγύρισε στο Γ. Καραϊσκάκης το βράδυ της Δευτέρας, αποτέλεσμα που… έφερε ξανά ηρεμία στην ομάδα και χαμόγελα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που είδαν τον Ολυμπιακό να μένει πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου από πολύ νωρίς.

Οι Θεσσαλονικείς χωρίς να εντυπωσιάσουν με την εμφάνισή τους, χτύπησαν εκεί που έπρεπε και έφυγαν με μία τεράστια νίκη. Όχι τόσο για βαθμολογικούς λόγους όσο κυρίως για ψυχολογικούς, καθώς εδώ και μέρες στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούσαν διάφορα σενάρια ακόμα και για το μέλλον του Ραζβάν Λουτσέσκου σε περίπτωση ήττας. Ο Ρουμάνος όμως απέδειξε πως είναι γεννημένος για τα δύσκολα και κυρίως για τα ντέρμπι με τις πιθανότητες εναντίον του. Άλλωστε, κανείς δεν θα τον κατηγορήσει γιατί δεν έπαιξε ή γιατί δεν προσπάθησε να παίξει μπάλα.

Αντίθετα, αρκετοί από το χθεσινό βράδυ ασχολούνται (και δικαίως) για ακόμα μία φορά με τα όσα είπε μετά τον θρίαμβο του Δικεφάλου. Προφανώς κι είχε κάθε λόγο να τοποθετηθεί για το πέναλτι που πήραν πίσω VAR και διαιτητής, όμως τα όσα είπε μετά για τον Παναθηναϊκό και τις ομάδες της Αθήνας, θύμισαν τον… παλιό κακό Ραζβάν με τα «κλεμμένα» και τα «δύο double». Ο Ρουμάνος πάνω στη χαρά του ξέφυγε και δημιούργησε για ακόμα μία φορά εχθρούς. Το έκανε άθελά του ή με στόχο να συσπειρώσει ξανά τον ΠΑΟΚ, έχοντας στο μυαλό του πως προ ημερών τον χιούχαραν στην Τούμπα; Όπως κι να έχει, ήταν μία «παλιομοδίτικη» τακτική, που δεν ταιριάζει σε μία καλή και σύγχρονη ομάδα. Υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνει κάτι αντίστοιχο ποτέ ο σοβαρός και μετρημένος Ιβάν Γιοβάνοβιτς; Ούτε αν του έβαζαν το… πιστόλι στο κεφάλι!

Από και πέρα βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα πλέον το έχει ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έχασαν φέτος άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι στο γήπεδό τους και βυθίζονται εκ νέου στην αμφισβήτηση και στην γκρίνια. Μπορεί ο Κώστας Καραπαπάς να δήλωσε πως κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει τον μόνιμο πρωταθλητή και πολύ καλά έκανε από τη μεριά του, ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η κατάσταση μπορεί να γυρίσει φέτος. Οι Ερυθρόλευκοι όπως αναλύσαμε και μετά το παιχνίδι, έχουν δομικά προβλήματα και τεράστιο ψυχολογικό θέμα. Αν βέβαια πετύχουν μία τέτοια ανατροπή στη βαθμολογία, εκμεταλλευόμενοι κυρίως τη διακοπή του πρωταθλήματος, θα πρόκειται για ένα… μικρό θαύμα. Γιατί όχι μόνο θα καταφέρουν να γίνουν ομάδα, αλλά θα προσπεράσουν και δύο εξαιρετικά σύνολα όπως είναι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.

Στο Λιμάνι πάντως για να μπορέσουν να κοιτάξουν την κορυφή της βαθμολογίας, θα πρέπει πρώτα να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν εντός της ομάδας, να ηρεμήσουν και να αφήσουν έναν προπονητή να… καθαρίσει το ρόστερ. Δεν γίνεται μία ομάδα να παίζει με διαφορετική ενδεκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι ούτε να υπάρχει ροτέισον στον τερματοφύλακα. Ο Μίτσελ καλείται να τα φέρει όλα τούμπα και να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Υλικό υπάρχει στου Ρέντη. Ο Χάμες Ροντρίγκες για παράδειγμα, επειδή γράφονται και λέγονται πολλά για τις μεταγραφές του καλοκαιριού, έχει έρθει για να παίξει μπάλα και ξεχωρίζει μέσα στο γήπεδο. Μεσοεπιθετικά γενικά ο Ολυμπιακός έχει παίκτες, αν βρει κι έναν εξτρέμ και στα χαφ η είσοδος του Σαμασέσκου θα βοηθήσει τους Εμιβλά και Χουάνγκ. Οι Ερυθρόλευκοι όμως έχουν και ψυχολογικό θέμα και αυτό φάνηκε με όσα έγιναν στο Γ. Καραϊσκάκης μετά το 1-1. Πώς αλλάζει αυτό; Με έναν... Λουτσέσκου. Δηλαδή με έναν προπονητή που μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών του, μπορεί να γυρίσει το κουμπί στα αποδυτήρια και μπορεί να τους πείσει να παίξουν για αυτόν και να δώσουν το 100%. Μπορεί να το κάνει αυτό ο Μίτσελ;

Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχει και αμυντικά τεράστιο πρόβλημα στο Λιμάνι. Μπορεί ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος να χρεώνεται σχεδόν τα πάντα μετά και το αυτογκόλ με τον ΠΑΟΚ, όμως δεν γίνεται να έχει δίπλα του στα στόπερ τον Μπα. Οι Πειραιώτες πρέπει να αφήσουν τα πειράματα και να πάρουν τον Γενάρη ή να ψάξουν έστω για το καλοκαίρι έναν… Μέλμπεργκ ή έστω έναν καλό/σοβαρό Σεμέδο!

Με όλα τα παραπάνω λοιπόν, καταλαβαίνει κανείς γιατί ο Παναθηναϊκός του δουλευταρά Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η ΑΕΚ του αποφασισμένου να πετύχει Ματίας Αλμέδια, έχουν ξεχωρίσει στην κούρσα του τίτλου και θα παλέψουν λογικά μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα. Δύο καλοί προπονητές, δύο ρόστερ με ποιότητα και αδυναμίες και δύο γήπεδα που σε κάθε ματς έχουν γιορτή. Ούτε γιούχα, ούτε γκρίνια ούτε κράξιμο. Όλα αυτά βγάζουν πρωταθλητή!

ΥΓ. Τρομερή ένταση στο ελληνικό πρωτάθλημα για ακόμα μία αγωνιστική από όλες τις ομάδες. Ενώ βλέπουμε μία μεγάλη μάχη για τον τίτλο και για πρώτη φορά μετά από χρόνια ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να είναι φαβορί, βλέπουμε από εβδομάδα σε εβδομάδα, το κλίμα να δυναμιτίζεται. Και δεν είναι μόνο οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μετά το τέλος του χθεσινού ντέρμπι. Είναι οι αντιδράσεις από τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στα… κάγκελα εδώ και πολύ καιρό και οι ειρωνικές αντιδράσεις από την επίσημη ΑΕΚ μετά από ανακοινώσεις ή διαρροές άλλων ομάδων. Κανείς δεν είναι ψύχραιμος και αυτό δεν βοηθάει, ειδικά όταν φαίνεται πως πολλά φέτος θα κριθούν στο ντέρμπι. Πώς θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα αν συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς;

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε ο Μίτσελ θα σώσει τον Ολυμπιακό - Όλα τελείωσαν στο 45’ - Λάθος με Αγκιμπού, Πασχαλάκη, Μπιέλ! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags