Facebook Pixel Super League: Ο Λιβάγια "φέρνει" προπονητή στην Ελλάδα, "έφαγε" Κάναντι - Μεγάλη πώληση από Big-4 με… διαφήμιση!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-21 23:22:00

Ο Λιβάγια "φέρνει" προπονητή στην Ελλάδα, "έφαγε" Κάναντι - Μεγάλη πώληση από Big-4 με… διαφήμιση!

GOALάρες by Εvaggelistis
Ο Λιβάγια "φέρνει" προπονητή στην Ελλάδα, "έφαγε" Κάναντι - Μεγάλη πώληση από Big-4 με… διαφήμιση!

Οι δύο Σουπερλιγκάτες ομάδες που αλλάζουν κόουτς και τα φαβορί! Το Sportdog.gr αποκαλύπτει το παρασκήνιο με τον Γιαννίκη που... βλέπει Ιωνικό και πώς στον ΟΦΗ φαίνεται να καταλήγουν στον Νταμπράουσκας αντί του Κάναντι για αντι-Νιόπλια. Bonus ένα μοναδικό παρασκήνιο από την πιάτσα των agent.
 

Ίντριγκα στο μπρα ντε φερ Νταμπράουσκας - Κάναντι , με τον Αυστριακό να είναι υπεύθυνος για την σεπτεμβριανή απόλυση του Λιθουανού κόουτς από την Χαιντουκ αλλά τώρα μέσω ΟΦΗ ο τελευταίος παίρνει ρεβάνς. 

Ο Λυσάνδρου που είχε προτείνει παλαιότερα τον Κάναντι στον Μελισσανίδη και τώρα άκουσε την γνώμη του παλιού του γνωστού Μάρκο Λιβάγια για τον Νταμπράουσκας...

Η προδιαγραμμένη η μοίρα του Νίκου Νιόπλια, ο Σπανός που αργά ή γρήγορα θα "χαιρετήσει" στην Νίκαια και το δίλημμα "Χάβος ή Γιαννίκης" που θα δείξει πολλά στο... παρασκήνιο για τους "φίλους" του Ιωνικού!

Και το ΦΡΕΣΚΌΤΑΤΟ... μοναδικό hot rumors από την ελληνική μανατζερική πιάτσα, που είναι... αντιγραφή πολιτικής μεγάλων Γραφείων agents και ...σηματοδοτεί περήφανη πώληση για μεγάλο ταλέντο της Big 4

AGENT: άλλα ... κόλπα από γνωστό Έλληνα ατζέντη για να... απογειώσει  επικοινωνιακά το "προφίλ" πελάτη του, ο οποίος ... ακούγεται πλέον πανευρωπαϊκά. Φροντίζει , λοιπόν, για άρθρα/θέματα που ουσιαστικά αποτελούν... πληρωμένες καταχωρήσεις! Και όχι  μόνο σε ελληνικά ΜΜΕ. Τουλάχιστον για αυτό έχει... βουίξει η ελληνική μανατζερική πιάτσα.  Ουσιαστικά αντιγράφει την τακτική/ πολιτική που ακολούθησαν - στο σχετικό πρόσφατο παρελθόν - δυο top ξένα μανατζερικά Γραφεία με επίσης ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές /πελάτες τους και...δικαιώθηκαν. Με το ντόρο που δημιουργήθηκε και εν τέλει με τις μεταγραφές που έκαναν!!

ΙΩΝΙΚΟΣ: η νικαιώτικη πηγή μου επιμένει πως έχει ραγίσει το γυαλί για τα καλά μεταξύ Τσιριγώτη - Σπανού. Κάτι που σημαίνει πως και να κερδίσει τον ΠΑΣ θα φύγει στην επόμενη στραβή! Η φρέσκια ενημέρωση πάντως βγάζει από το κάδρο των υποψήφιών διαδόχων Γρηγορίου και Σάββα Παντελίδη. Μου είπαν πως η "μάχη"  - εφόσον βεβαίως χαιρετήσει ο Σπανός - θα γίνει μεταξύ Μάκη Χάβου και Αργύρη Γιαννίκη. Και πως υπάρχει... δίλημμα. Μαζί και μεγάλη περιέργεια για την τελική επιλογή. Για τους "ψαγμένους" το Χάβος ή Γιαννίκης θα έχει την δική του σημειολογική αξία/σημασία στο... παρασκήνιο. Τι εννοώ; Απλά θυμίζω πως ο Ιωνικός σε επίπεδο ηγεσίας και σχέσεων τον τελευταίο χρόνο πήγε από  "φίλοι ΑΕΚ" στο "φίλοι Ολυμπιακού". Τα ... έργα βέβαια συχνά κατεβαίνουν ή αλλάζουν...

ΝΙΟΠΛΙΑΣ: τα γράφαμε για τον κόουτς από τον ... Αύγουστο, πως θα ερχόταν και η σειρά του,  πολύ δύσκολα θα "επιβίωνε" στον κρητικό πάγκο. Και όπως προβλέψαμε μετά την αποχώρηση των Σαμαράδων, μπορεί να ήταν μια πρόσκαιρη "νίκη" του Νιόπλια αλλά η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, τα σοβαρά λάθη που έγιναν στον μεταγραφικό προγραμματισμό (κάπου τον άφησαν ξεκρέμαστο, χωρίς προσθήκες) και κυρίως το κλίμα που είχε διαμορφωθεί σε βάρος του στο εσωτερικό, αργά ή γρήγορα θα οδηγούσαν και στην δική του αποχώρηση. Για κάποιους μάλιστα στο Ηράκλειο αυτή... καθυστέρησε. Και δεν ήταν πως ο Νίκος Νιόπλιας είχε χάσει τους παίκτες αλλά ακούγεται πως και με συνεργάτες στο τημ του είχε... θεματάκια. Στο κυπελλικό ματσάκι που έχασε - αποκλείστηκε από την Κηφισιά, βασικός αμυντικός του ΟΦΗ για περίπου 10' στην επανάληψη φώναζε με ...απόγνωση προς τον πάγκο του (viral έγινε) να κάνουν κάτι γιατί συνέχεια ο αντίπαλος έβγαινε στις επιθέσεις του με παίκτη παραπάνω αλλά δεν... εισακούστηκε. Λίγο αργότερα ήρθε το μοιραίο (1-0)!! 

ΟΦΗ: όλα δείχνουν πως ο Μηνάς Λυσάνδρου καταλήγει στον Βάλντας Νταμπράουσκας για την αντικατάσταση του Νιόπλια. Ο ceo της κρητικής ΠΑΕ είναι αυτός που κάνει (100%) την επιλογή του νέου προπονητή και την εισήγηση στον ιδιοκτήτη. Ο 45χρονος Λιθουανός κόουτς, που απολύθηκε  στις 12 Σεπτεμβρίου από την Χαϊντούκ κι αφού προηγουμένως (από τον Γενάρη μέχρι τον Οκτώβριο του 2021) ήταν στην Λουντογκόρετς - που απέκλεισε και τον Ολυμπιακό - αναμένεται στο Ηράκλειο για να παρακολουθήσει την Δευτέρα και το ΟΦΗ - Λαμία! Ο Λυσάνδρου πριν πάρει την τελική απόφασή του μίλησε απευθείας και εκτενώς με τον Μάρκο Λιβάγια, με τον οποίο ο Νταμπράουσκας είχε άψογη συνεργασία για 10 μήνες στην ομάδα του Σπλίτ. Λυσάνδρου και Λιβάγια γνωρίζονται πολύ καλά από την συνυπαρξή τους στην ΑΕΚ, κάτι που επίσης έπαιξε τον ρόλο του...

ΚΑΝΑΝΤΙ: ο ceo του ΟΦΗ πάντως είχε επαφές και με τον Αυστριακό κόουτς για την θέση του "αντι-Νιόπλια". Άλλωστε ο Λυσάνδρου όταν ήταν στην ΑΕΚ, στην αντίστοιχη θέση, φέρεται να είχε προτείνει την πρόσληψη του Κάναντι στον Μελισσανίδη (μεσούσης της σεζόν, σε αντικατάσταση) αλλά προτιμήθηκε ο Χιμένεθ! Κατά σύμπτωση μάλιστα και ο Νταμίρ Κάναντι - όπως και ο Νταμπράουσκας - ήταν  στο ξεκίνημα της σεζόν στην Κροατία και έφυγε. Συγκεκριμένα, στον πάγκο της Σίμπενικ αλλά έλυσαν την συνεργασία τους στις 24 Σεπεμβρίου. Δηλαδή 12 ημέρες μετά το διαζύγιο του Νταμπράουσκας με την Χάιντουκ!!  

ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ : υπάρχει όμως, μπόλικη ίντριγκα και μια φοβερή ιστορία σε αυτό το άτυπο ... μπρά ντε φερ Κάναντι - Νταμπράουσκας. Βλέπετε ο Αυστριακός ουσιαστικά  ήταν εκείνος που "υπέγραψε" την απόλυση του Νταμπράουσκας. Πως; Στις 9 Σεπτεμβρίου η μικρούλα Σίμπενικ του Κάναντι (με 9 εκατ. χρηματιστηριακή αξία ομάδας), υποδέχτηκε την σπουδαία Χάιντουκ του Νταμπράουσκας (των 49 εκατ. χρηματιστηριακή αξία, που ξεκίνησε την σεζόν με στόχο το πρωτάθλημα αλλά ήδη μετρούσε  δυο γκέλες - ήττες). Το ακλόνητο φαβορί προηγήθηκε στο 49' με 0-1 (ο Λιβάγια που ήθελε να στηρίξει τον αγαπημένο του Λιθουανό κόουτς έβγαλε την ασίστ πάρε βάλε) αλλά στο 97' (!!) ήρθε το σοκ. Ο Ιβάν Ντόλσεκ, χρυσή αλλαγή του Νταμίρ Κάναντι στο 88' , ισοφαρίζει για την Σίμπενικ σε 1-1 και ρίχνει στο καναβάτσο την Χάιντουκ. Τρίτη γκέλα στις 9 πρώτες αγωνιστικές της κροατικής Λίγκα για την Χαιντουκ και η αιώνια αντίπαλος Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην κορυφή με +8. Ο Κάναντι είχε πανηγυρίσει έξαλλα εκείνο τον βαθμό που μαζί με το...κοουτσαρισμά του δυο ημέρες μετά στοίχισαν την απόλυση του Νταμπράουσκας! Όχι βέβαια πως ο Αυστριακός επιβίωσε στην Supersport HNL. Και πλέον 40 ημέρες μετά από εκείνο το θρίλερ που είχε νικητή τον Κάναντι το "θύμα" του, ο κόουτς Νταμπάουσκας όπως φαίνεται παίρνει... ρεβάνς μέσω  του ΟΦΗ. Κερδίζει στην μάχη διαδοχής του Νιόπλια και στα κριτήρια του Λυσάνδρου τον Αυστριακό, ο οποίος όντως ήθελε πάρα πολύ να δουλέψει στον ΟΦΗ και στην λατρεμένη του Κρήτη!!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χουνέρι" Μελισσανίδη σε Μπέο - Ραγδαίες εξελίξεις

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags