Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Ξενερωμένος Καμαρά, άνετα στον ΠΑΟ ο Ζινκερνάγκελ - Επιστρέφουν Κανέ, Κίτσος, ανανέωση Χασάν"
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-29 10:00:00

"Ξενερωμένος Καμαρά, άνετα στον ΠΑΟ ο Ζινκερνάγκελ - Επιστρέφουν Κανέ, Κίτσος, ανανέωση Χασάν"

του Γιώργου Κτενά
"Ξενερωμένος Καμαρά, άνετα στον ΠΑΟ ο Ζινκερνάγκελ - Επιστρέφουν Κανέ, Κίτσος, ανανέωση Χασάν"

Γιατί "πετάει" ο Ονιεκούρου και ο Καρβάλιο που δεν κάνει για Εστορίλ! Το sportdog.gr παρουσιάζει την εικόνα των δανεικών του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν. Ποιοι ξεχωρίζουν στις ομάδες, ποιοι απογοητεύουν και ποιοι θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω στου Ρέντη.

Ολυμπιακός: Τον πρώτο έλεγχο στους δανεικούς των Πειραιωτών προσπάθησε να κάνει το sportdog, μιλώντας πάντα με τους πιο εξειδικευμένους δημοσιογράφους που υπάρχουν σε κάθε πρωτάθλημα που συμμετέχουν Ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές.

Τι κάνει ο Φιλίπ Ζινκερνάγκελ στο Βέλγιο, τι ισχύει για Χένρι Ονιεκούρου και Αχμέντ Χασάν στην Τουρκία, τι για τον Μαντί Καμαρά στην Ιταλία, αλλά και για τους Φώτη Κίτσο, Μαμαντού Κανέ και Ζοάο Καρβάλιο; Διαβάστε τι πραγματικά ισχύει σε κάθε περίπτωση.

"Χαρούμενος που έφυγε από τον Ολυμπιακό - Είναι Φουστέρ - Άνετα στον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς"

Ο Στέφανος Γιωτάκης, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το βελγικό ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε στον Ζινκερνάγκελ και τη θητεία του στην Σταντάρ Λιέγης.

"Άρχισε πολύ καλά τη σεζόν αλλά έχασε τα δύο τελευταία ματς λόγω τιμωρίας. Ο ίδιος αναφέρει σε δηλώσεις του ότι είναι πιο χαρούμενος που έφυγε από τον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι ότι η Σταντάρ είναι καλό πρότζεκτ φέτος με πολλές νίκες, συνήθως παίζει σαν δεξί εξτρέμ ή πίσω από τον φορ ο Ζινγκερνάγκελ και έχει καλά νούμερα. Είναι τυχερός γιατί είναι σε ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Με τόσους χαφ που έχει μαζέψει μεσοεπιθετικά ο Ολυμπιακός, ακόμα κι αν επιστρέψει μετά τον δανεισμό του, πού θα τον βάλει; Δεν είναι Μπιέλ ή Χάμες, που είναι πιο τεχνίτες, αλλά είναι πολυθεσίτης και παίκτης ομάδας, πρεσάρει, βοηθάει τον μπακ όταν παίζει ως εξτρέμ. Ένας εργατικός παίκτης, τύπου Φουστέρ, αλλά ο Τύπος στην Ελλάδα έδωσε λάθος κατεύθυνση με τη μεταγραφή του. Αλλά η Σταντάρ είναι και σε καλό φεγγάρι, βρήκε χώρο στην 11άδα, στη συμφωνία έχουν οψιόν αγοράς που δεν είναι μεγάλη και θεωρώ ότι θα την ενεργοποιήσουν. Στον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς, που τρέχει, θα έπαιζε άνετα. Ο Ολυμπιακός τον πήρε, του έδωσε το 10 στη φανέλα και τον έδιωξε το ίδιο καλοκαίρι. Πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό".

"Ανανέωση στον Χασάν και δεύτερη λύση - Καλύτερος από Ουί-Τζο και Τικίνιο" - Για αυτό βγάζει μάτια φέτος ο Ονιεκούρου

Στις περιπτώσεις των Ονιεκούρου και Χασάν αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κούλης, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Τουρκία.

"Έβαλε γκολ ξανά τις προάλλες ο Χασάν, είναι αυτός που ξέρουμε, είναι κομβικός για την ομάδα του. Πέρσι και στην Κόνιασπορ έκανε πολλά γκολ, θα κάνει και περισσότερα φέτος. Δεν το συζητώ ότι μπορεί καλύτερα από τον Ουί Τζο φέτος ή τον Τικίνιο πέρσι. Τον είχε φέρει ο Μαρτίνς, άρα ήταν παίκτης προπονητή στον Ολυμπιακό. Μπορεί να τους ανανεώσει το συμβόλαιο, αφού είναι δανεικός στην τελευταία σεζόν της συμφωνίας με την ομάδας, και να υπάρχει ως δεύτερη λύση στην ομάδα", ανέφερε αρχικά ο Γ. Κούλης και για την περίπτωση του Ονιεκούρου (που οι Ερυθρόλευκοι έχουν λάβει 1 εκατ. ευρώ για τον δανεισμό του) σχολίασε:

"Πηγαίνει τρομερά η ομάδα του, είναι πρώτη, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, κι ο Ονιεκούρου παίζει συνέχεια βασικός από αριστερά, είναι ο πρωταγωνιστής της ομάδας του. Σε σχέση με τον παίκτη που είδαμε πέρσι στον Ολυμπιακό, η κύρια διαφορά είναι ότι η νυν ομάδα του δίνει χώρο στον αντίπαλο και παίζει στις αντεπιθέσεις. Έχει βάλει γκολ, κάνει κούρσες, συνεργάζεται καλά με τους συμπαίκτες του, δεν είναι όσο ατομιστής ήταν πέρσι. Είναι παίκτης που θέλει ανοιχτό γήπεδο οπότε, αν επιστρέψει, λογικά θα έχει ξανά τα ίδια προβλήματα. Ίδιος παίκτης είναι, απλά παίζει αλλιώς η φετινή ομάδα του".

"Καλά λόγια Μουρίνιο για Καμαρά - Ξενερωμένος στον Ολυμπιακό - Πώς θα γίνει βασικός έτσι;"

Η περίπτωση του Μαντί καμαρά είναι ιδιαίτερη, αφενός γιατί ο Ολυμπιακός έλαβε το μεγαλύτερο ενοίκιο για τον δανεισμό του (1,2 εκατ. ευρώ), αφετέρου γιατί ο δανεισμός έγινε σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ρόμα, με έναν χαρισματικό προπονητή όπως είναι ο Μουρίνιο.

Διαβάστε τι μας είπε σχετικά για τη φετινή του παρουσία, μέχρι στιγμής, ο δημοσιογράφος-expert του ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιάννης Γιαννούλας: "Παίρνει χρόνο συμμετοχής, έπαιξε βασικός και στο ευρωπαϊκό ματς με την Μπέτις και με τη Σαμπντόρια - Δύο διαδοχικά ματς που ήταν βασικός δηλαδή. Και με καλά λόγια από τον Μουρίνιο ότι τον υπολογίζει, θα του δώσει χρόνο συμμετοχής κ.λπ. Είναι πολύ νωρίς ακόμα αλλά έχει κάνει θετικό ξεκίνημα. Όλα είναι θέμα κινήτρου - Ο Καμαρά τα τελευταία δύο χρόνια είχε ξεμείνει από κίνητρο στον Ολυμπιακό, φαινόταν επηρεασμένος. Πιστεύω αν επιστρέψει το προσεχές καλοκαίρι, θα είναι ξενερωμένος πάλι που θα φύγει από Καμπιονάτο για να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ. Δουλεύει σε καλύτερο και πιο απαιτητικό περιβάλλον, άρα είναι σε καλή φυσική κατάσταση και δείχνει έτοιμος για να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά".

Στην περίπτωση του Καρβάλιο αναφέρθηκε ο Κώστας Ζάγκας, που γνωρίζει άριστα το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, καθώς ο πρώην άσος της Νότιγχαμ Φόρεστ έχει δοθεί με τη μορφή δανεισμού στην Εστορίλ: Καλά πηγαίνει η Εστορίλ φέτος και ο Καρβάλιο πηγαίνει, επίσης, σχετικά καλά. Σε παιχνίδι Κυπέλλου έπαιξε για 90 λεπτά και σκόραρε, απέναντι σε ομάδα τρίτης κατηγορίας, αλλά στα τελευταία ματς γίνεται σταδιακά απαραίτητος για την ομάδα του - Παίζει βασικός αλλά γίνεται αλλαγή. Οπότε αν δεν είναι αναντικατάστατος στην Εστορίλ, μπορεί να κάνει στον Ολυμπιακό";

"Βελτιωμένος επιθετικά ο Κίτσος - Αναγεννημένος ο Κανέ - Ευκαιρία στον Ολυμπιακό"

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η πορεία τόσο του Κίτσου στην Ομόνοια όσο και του Κανέ στην Πάφο, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσουμε με τον Κύπριο δημοσιογράφο Γιώργο Λεωνίδου, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα.

"Ο Κίτσος τα πηγαίνει καλά, δουλεύει πολύ στις προπονήσεις, βεβαια τώρα έχει αλλάξει η Ομόνοια προπονητή. Υπάρχει στην ομάδα παίκτης-βαρόμετρο μπροστά του, αλλά όποτε έπαιξε ήταν καλός, με ιδιαιτερη βελτίωση επιθετικά και συνεπής αμυντικά. Αλλά επιθετικά ανεβαίνει συνέχεια χωρίς την μπάλα, είναι πολύ βελτιωμένος", σχολίασε μέσω του sportdog ο καλός συνάδελφος για τον Φώτη Κίτσο και για τον Μαμαντού Κανέ πρόσθεσε:

"Βασικό γρανάζι στην Πάφο, πρώτη φορά στην ιστορία της είναι πρώτη. Ο προπονητής τον βάζει 6αρο-8άρι, δεν βγαίνει από την 11άδα, τον έχουν αγαπήσει όλοι για τα τρεξίματά του, πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, αλλάζει την μπάλα, πρώτος παίκτης που τρέχει όταν χάνει την κατοχή η ομάδα του. Αγαπημένο παιδί του προπονητή, δείχνει αναγεννημένος και παίρνει μαζικά χρόνο συμμετοχής".

Σε ερώτηση για το αν μπορούν να διεκδικήσουν χρόνο στον Ολυμπιακό, αν επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά το τέλος του δανεισμού, σχολίασε: "Ο Κανέ είναι πιο έτοιμος από τον Κίτσου και επειδή παίζει περισσότερο. Αλλά και οι δύο αξίζουν ευκαιρία σε έναν Ολυμπιακό που είναι μεγάλη ομάδα αλλά δεν έχει βρει πατήματα. Καλό θα είναι να μείνουν και οι δύο μέχρι το τέλος της σεζόν και μετά να επιστρέψουν. Γιατί το κυπριακό ποδόσφαιρο βοηθάει πολύ αυτούς τους παίκτες, γιατί έχει ανέβει πολύ το επίπεδο με καλό ανταγωνισμό".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Επέστρεψε η κανονικότητα στον Ολυμπιακό - Εξέθεσε Μαρτίνς ο Βρουσάι - Φέρνει στόπερ και εξτρέμ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags