Facebook Pixel Champions League: Η Πόρτο άφησε εκτός Ευρώπης την Ατλέτικο! Έχασε την πρώτη θέση η Μπριζ από τη Λεβερκούζεν (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-01 21:52:00

Η Πόρτο άφησε εκτός Ευρώπης την Ατλέτικο! Έχασε την πρώτη θέση η Μπριζ από τη Λεβερκούζεν (vid)

Sportdog Team
Η Πόρτο άφησε εκτός Ευρώπης την Ατλέτικο! Έχασε την πρώτη θέση η Μπριζ από τη Λεβερκούζεν (vid)

Σοκ για τους Ροχιμπλάνκος καθώς ηττήθηκαν με 2-1 από την Πόρτο, εκτός έδρας και σε συνδυασμό με το 0-0 της Μπριζ με την Μπάγερ Λεβρκούζεν, στο Βέλγιο αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μιας και τερμάτισαν τελευταίοι στον όμιλό τους. Την ίδια στιγμή με την ισοπαλία οι Γερμανοί, χαμογελούν μιας και συνεχίζουν την πορεία τους στο Europa League, ενώ οι Βέλγοι έχασαν από τα χέρια τους την πρώτη θέση.

Champions League: Τι κι αν ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο του Champions League με δύο σερί ήττες; Η Πόρτο πήρε... φόρα και με ένα καταπληκτικό φίνις στη φάση των ομίλων, έφτασε το "4Χ4" νικώντας αρκετά εύκολα και την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1 και κατέκτησε την πρωτιά στο γκρουπ, προσπερνώντας στην 6η και τελευταία αγωνιστική και την Μπριζ, η οποία έμεινε στο 0-0 με τη Λεβερκούζεν στην "BayArena" και τερμάτισε στη 2η θέση.

Ο ένας βαθμός, πάντως, αποδείχθηκε "χρυσός" για τους Γερμανούς, καθώς τους έδωσε το "εισιτήριο" για τα play off του Europa League. Στον αντίποδα, η Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά τον αποκλεισμό της απ' τους "16" του Champions League, έμεινε 4η κι οριστικά εκτός Ευρώπης μετά από πάρα πολλά χρόνια στο βράδυ μάλιστα που ο "Τσόλο" Σιμεόνε έφτασε τους 596 αγώνες στους "ροχιμπλάνκος" και ισοφάρισε το "στοιχειωμένο" ρεκόρ του Μιγκέλ Μουνιόθ σε πάγκο ισπανικής ομάδας.

Η Πόρτο νίκησε πολύ εύκολα την Ατλέτικο, "χτυπώντας" δύο φορές πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 25 λεπτά. Ο Μεχντί Ταρεμί, με το 12ο τέρμα του σε 16 επίσημα ματς την εφετινή σεζόν, άνοιξε το δρόμο για τους "δράκους" κι ο Εουστάκιο στο 24' "σφράγισε" από νωρίς το τρίποντο για την Πόρτο, η οποία έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες στο υπόλοιπο παιχνίδι για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων το αυτογκόλ του Μαρκάνο διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Την ίδια ώρα, η -βελτιωμένη με τον Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της- Λεβερκούζεν πίεσε πολύ την Μπριζ για να φτάσει στη νίκη, όμως απ' τη μία τα δοκάρια (Σικ) κι απ' την άλλη ο Μινιολέ κράτησαν το "μηδέν" στη βελγική άμυνα, αν και το τελικό 0-0, δεν... χάλασε ιδιαίτερα τις "ασπιρίνες".

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags