Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα: Και ξανά προς τη δόξα τραβά!
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-05 22:51:00

Και ξανά προς τη δόξα τραβά! ΠΑΣάς στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ - Καθάρισε σε 10 λεπτά!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Και ξανά προς τη δόξα τραβά! ΠΑΣάς στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ - Καθάρισε σε 10 λεπτά!

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-0 της ομάδας των Ιωαννίνων και επέστρεψαν στις νίκες.

Στις νίκες επέστρεψε ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από την ΑΕΚ! Δέκα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, για να πάρει τη νίκη, επικρατώντας 2-0. Το πρώτο πέτυχε ο Ίνγκασον, το δεύτερο ο Σβαμπ με πέναλτι. Έτσι οι «ασπρόμαυροι» παρέμειναν πέμπτοι με 19 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ είναι ένατος με 9.

Πολύ καλή εμφάνιση από Κωνσταντέλια και τον Ράφα Σοάρες που είχαν ενεργό συμμετοχή στην αναμέτρηση. Μάλιστα ο δεύτερος ήταν αυτός που "έφτιαξε" το 1-0.

Με Σβαμπ αντι-Κούρτιτς

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και με τον Σβαμπ στην θέση του τιμωρημένου Κούρτιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τα δοκάρια υπερασπίστηκε ο Κοτάρσκι με τετράδα στην άμυνα τους Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκη, Ίνγκασον και Σάστρε. Στα χαφ, ως παρτενέρ του Σβαμπ ήταν ο Ντάντας, με τον Καντουρί "δεκάρι" και τους Αντρίγια - Κωσταντέλια στις πτέρυγες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Ολιβέιρα.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τους οπαδούς του να μην μπορούν να πιστέψουν. Είδαν την ομάδα τους να προειδοποιεί στο 2' με Ζίβκοβιτς, να πιέζει ασφυκτικά τον ΠΑΣ και να καρπώνεται από πολύ νωρίς τους κόπους της δουλειάς της μέσα στο γήπεδο. Προηγήθηκε στο 8' από κεφαλιά του Ίνγκασον ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σοάρες και στη συνέχεια η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σβαμπ, βάζοντας μπροστά την ομάδα του με σκορ 2-0 μόλις στο 10'.

Με συντριπτική κατοχή (67%) και τον ΠΑΣ σε φάση αδυναμίας, μετά από διπλή ψυχρολουσία, θα περίμενε κανείς, ότι ο ΠΑΟΚ θα προκαλούσε ασφυξία στον αντίπαλό του. Στο 23' ο Κωσταντέλιας έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από υπέροχη μπαλιά του Ελ Καντουρί, ενώ προς το τέλειωμα του ημιχρόνου είχαμε δύο ακόμα σημαντικές σιτγμές. Στο 40' ο Ολιβέιρα είπε ΟΧΙ στον Ολιβέιρα, ενώ στο 41' ο Σοάρες και Ίνγκασον πήγαν να επαναλάβουν το σκηνικό του 1-0, αλλά το ντεζαβού... απέτυχε για λίγο. Έτσι το 2-0 παρέμεινε ως σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος όμως δεν είχε τον καταιγιστικό χαρακτήρα του πρώτου δεκάλεπτου του πρώτου. Ο ρυθμός έπεσε και ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρους. Μάλιστα στο 50' ο ΠΑΣ πραγματοποίησε την πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα με τον Κοτάρσκι να επιδεικνύει εκπληκτικά αντανακλαστικά σε γύρισμα του Ροσέρο. Σάστρε και Φελίπε Σοάρες είχαν κάποιες απόπειρες να απειλήσουν (μετά το 70'), με τις αλλαγές του Μπίσεσβαρ και του Μπράντον Τόμας ο ΠΑΟΚ φρεσκαρίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο μεσοεπιθετικά, αλλά ευκαιρία δεν έκανε και το σκορ παρέμεινε ως έχει.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (64' Νάσμπεργκ), Ρ. Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (79' Φελίπε Σοάρες), Κωνσταντέλιας (79' Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (79' Τόμας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπιλμπάο, Λώλης (81' Παμλίδης), Ροσέρο, Φοφανά, Λιάσος, Μπαλάν (64' Σταματελόπουλος)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags