Facebook Pixel Ιωνικός - ΠΑΟΚ: Φορτσάρει και αρέσει - "Σίφουνας" ΠΑΟΚ στη Νεάπολη - Κέρδισε Ιωνικό και... Σοάρες-Ολιβέιρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-10 23:26:00

Φορτσάρει και αρέσει - "Σίφουνας" ΠΑΟΚ στη Νεάπολη - Κέρδισε Ιωνικό και... Σοάρες-Ολιβέιρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Φορτσάρει και αρέσει - "Σίφουνας" ΠΑΟΚ στη Νεάπολη - Κέρδισε Ιωνικό και... Σοάρες-Ολιβέιρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος του Βορρά πέρασε άνετα από την έδρα του Ιωνικού, τον οποίο νίκησε με 3-0 και έφτασε στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, αναδεικνύοντας παράλληλα νέους πρωταγωνιστές.

Ιωνικός - ΠΑΟΚ: Ίσως την πιο "γεμάτη" εμφάνισή του τη φετινή σεζόν πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ, που έφυγε από τη Νεάπολη με άνετη νίκη (3-0) κόντρα στον Ιωνικό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε με ικανοποίησε τον Φιλίπε Σοάρες να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που του έδωσε και να βρίσκει δίχτυα (27') μετά από ασίστ του εξαιρετικού Ράφα Σοάρες.

Ο Ολιβέιρα πιστοποίησε την αγωνιστική του άνοδο το τελευταίο διάστημα πετυχαίνοντας εντυπωσιακό γκολ για το 2-0 στο 34', ενώ ο Αουγκούστο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 57'.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Δημήτρης Σπανός παρέταξη τον Ιωνικό με σύστημα 4-5-1. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μύγα, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα και Σάκιτς στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Ο Ρομαό έπαιξε ως αμυντικό χαφ, με τους Φαντιγκά και Λοβέρα στο πλάι του, οι Ελευθεριάδης, Σεμπά κινήθηκαν στα άκρα και ο Μάντζης στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου αγωνίστηκε με σχηματισμό 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κοτάρσκι, δίδυμο στόπερ οι Ίνγκασον και Νάσμπεργκ, δεξί μπακ ο Σάστρε και αριστερό ο Ράφα Σοάρες. Σβαμπ και Φιλίπε Σοάρες κινήθηκαν στο άξονα, με τον Αουγκούστο μπροστά τους. Ο Ζίβκοβιτς ξεκίνησε στα δεξιά, ο Κωνσταντέλιας στα αριστερά και ο Ολιβέιρα σε θέση σέντερ φορ.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας με κυκλοφορία να διασπάσει την άμυνα του Ιωνικού, ο οποίος από την πλευρά του έδωσε χώρο με ξεκάθαρη στόχευση να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι Νικαιώτες μάλιστα παραλίγο να κάνουν τη ζημιά στο 12', όταν βγήκαν σε γρήγορη αντεπίθεση και χρειάστηκε η επέμβαση του Ίνγκασον με το κεφάλι, προκειμένου να αποσοβήσει τον κίνδυνο σε δυνατό στου του Σάκιτς.

Η ευκαιρία του Ιωνικού "αφύπνισε" τον ΠΑΟΚ άρχισε άμεσα να γίνεται πιο απειλητικός, αρχής γενομένης από ένα διαγώνιο σουτ του Ζίβκοβιτς, που πέρασε άουτ στο 17'. Δίχως να κάνει άλλη ευκαιρία, ο Δικέφαλος ευτύχησε να προηγηθεί δέκα λεπτά αργότερα. Κωνσταντέλιας και Ράφα Σοάρες συνδυάστηκαν όμορφα από τα αριστερά, με τον δεύτερο να δίνει "έτοιμο" γκολ στον Φιλίπε Σοάρες, ο οποίος πλάσαρε από κοντά και έκανε το 1-0 στο 27'.

Στο 34' ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά "καθάρισε" από νωρίς το παιχνίδι, χάρη στο πείσμα του Κωνσταντέλια και την κλάση του Ολιβέιρα. Ο Έλληνας άσος πίεσε ψηλά και έκλεψε την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Πορτογάλο επιθετικό. Ο σέντερ φορ του Δικεφάλου έπιασε ένα εξαιρετικό δεξί σουτ με φάλτσα εκτός μεγάλης περιοχής και έστειλε με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του ΠΑΟΚ.

Στο 45+1' ο Σβαμπ έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ για τον Δικέφαλο, όμως ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε την κεφαλιά του Αυστριακού μέσου.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να σκοράρει ξανά στο 51', αλλά ο Κωνσταντέλιας νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη σε πλασέ. Αυτό που δεν κατάφερε ο Έλληνας άσος, το πέτυχε στο 57' ο Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος μέσος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ έπειτα από ασίστ του Ζίβκοβιτς και πλάσαρε εύστοχα, κάνοντας το 3-0.

Οι αλλαγές έριξαν το ρυθμό του αγώνα κι οι ευκαιρίες ελαχιστοποιήθηκαν. Ο Νίκος Ιωαννίδης θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της τιμής για τον Ιωνικό, αλλά αστόχησε στο 74' ενώ πέντε λεπτά μετά ο Ντόμινικ Κοτάρσκι πρόλαβε τον Βασίλη Μάντζη.

Το σκορ δεν άλλαξε, ο ΠΑΟΚ έφτασε στη δεύτερη σερί του νίκη κι ελπίζει στο φινάλε του πρώτου γύρου να προσπεράσει, τουλάχιστον, τον Βόλο ή και τον Ολυμπιακό. Ο Ιωνικός θα πάει στην Τρίπολη, με την ελπίδα να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι συνθέσεις:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό (69' Κάνιας), Λοβέρα (69' Μεντόσα), Σάκιτς, Φαντιγκά (83' Μάσας), Ελευθεριάδης (69' Ιωαννίδης), Σεμπά (84' Τσίμπσαχ), Μάντζης. 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο (76' Ντάντας), Φιλίπε Σοάρες (72' Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (71' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (85' Κουαλιάτα), Ολιβέιρα (71' Τόμας). 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags