Facebook Pixel ΑΕΚ: Συγκλονιστικός Χατζηχρήστος! Μόνο Μελισσανίδης γήπεδο -Πανό για Ντέμη, "μπαγλαμάς" Ντούσαν
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-17 18:38:00

Χατζηχρήστος: Μόνο Μελισσανίδης γήπεδο - Πανό για Ντέμη, "μπαγλαμάς" Ντούσαν - Θέλω να ζήσω!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Χατζηχρήστος: Μόνο Μελισσανίδης γήπεδο - Πανό για Ντέμη, "μπαγλαμάς" Ντούσαν - Θέλω να ζήσω!

Συγκλονιστικός ο ιδρυτής της Original 21 τα είπε έξω από τα δόντια σε μία ακόμα απολαυστική συνέντευξη που πρέπει να διαβάσετε...

ΑΕΚ: Ατακάρες εξαπέλυσε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος στην εκπομπή «Αρένα της Ζωής» του Κώστα Χαρδαβέλλα, στο Blue Sky, το βράδυ της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2022. Ο ιδρυτής της Original 21 εμφανίστηκε στο κανάλι, στο οποίο ξεκίνησε η ιστορική εκπομπή «Κιτρινόμαυρο Μονοπάτι», το οποίο παρουσίαζε ο ίδιος και άφησε εποχή.

Ο Χατζηχρήστος έκανε μία ιστορική αναδρομή του οπαδικού κινήματος της ΑΕΚ ξεκινώντας από τις αρχές της δεκαετίας του '70, την ίδρυση της Θύρας 21 το 1975, την γέννηση της Original 21 το 1982 και πως έγινε η μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών της Ένωσης μέχρι την αποχώρησή του από τα τεκταινόμενα το 2013, σε μία χρονική συγκυρία, που όλως τυχαίως συνέπεσε με αλλαγές τόσο στην ομάδα, η οποία στο τέλος της σεζόν υποβιβάστηκε και ξεκίνησε μία προσπάθεια αναγέννησης με την είσοδο του Δημήτρη Μελισσανίδη, όσο και στο κίνημα, όπου νεότεροι οπαδοί, («τα παιδιά μου», όπως κατονόμαζε ο ίδιος ο Χατζηχρήστος σε ανακοίνωσή του) ανέλαβαν την ευθύνη να το «τρέξουν».

Ο εμπνευστής συνθημάτων που έγιναν σήμα κατατεθέν της ενωσίτικης νοοτροπίας και κουλτούρας, όπως το «όπου και αν παίζεις πάντα θα σ' ακολουθώ», αναφέρθηκε σε πρόσωπα και καταστάσεις που βίωσε κατά τη διάρκειας της ενασχόλησής του με την ΑΕΚ. «Η σχέση μου με τις ηγεσίες ήταν πάντα υπέροχα συγκρουσιακή», είπε και απάντησε με πολύ χιουμοριστικό μα συνάμα αληθινό τρόπο σε κακεντρεχή σχόλια που τον συνόδευαν σε όλη αυτήν την πορεία.

Μίλησε για την είσοδο της Original στα διοικητικά της ΑΕΚ με την ανάληψη της ηγεσίας της Ερασιτεχνικής, όπου οι οργανωμένοι βγήκαν μπροστά και έγραψαν μία πολύ όμορφη και ρομαντική ιστορία.

Παράλληλα κλήθηκε να σχολιάσει προσωπικότητες της ομάδας, όπως ο Δημήτρης Μελισσανίδης, για τον οποίο παραδέχτηκε, ότι είναι ο μόνος που μπορούσε να φτιάξει γήπεδο.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν τον ήθελε ή όχι στην ΑΕΚ, δήλωσε με νόημα, ότι κάποιοι έπεισαν τον «Τίγρη» και του «πέρασαν» την άποψη, ότι δεν τον ήθελε, κάτι που δεν ίσχυε.

Όταν μίλησε για τον Ντέμη ήταν δίκαιος! «Τον Ντέμη, τον χωρίζουμε σε δύο κατηγορίες. Τον ποδοσφαιριστή και τον πρόεδρο». Από τα λόγια του φάνηκε, ότι αγάπησε πολύ περισσότερο τον Ντέμη ως παίκτη, γιατί αρνήθηκε να πάει στον Ολυμπιακό και έγινε σύμβολο, ενώ ως πρόεδρος υπέπεσε σε πολλά και σκληρά λάθη.

«Δεν άκουγε κανέναν», τόνισε ο Χατζηχρήστος, ο οποίος, δίκαιος ων, απέδωσε στον βετεράνο γκολτζή έλλειψη εμπειρίας. «Ήταν σαν να κάνεις ένα παίκτη... καπετάνιο. Γίνεται; Δεν γίνεται», δήλωσε και σχολίασε τις επεφημίες προς το πρόσωπό του, στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπενθυμίζοντας ένα πανό που κυκλοφορούσε στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα χαρακτήρισε «μπαγλαμά» τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ανασύροντας από τη μνήμη του όλες τις καταστάσεις που συνέβησαν πριν πάει στον Ολυμπιακό και υπογράμμισε με βεβαιότητα, ότι αν ο εμβληματικός κόουτς της Ένωσης έμενε στη Φιλαδέλφεια, τότε η ιστορία θα ήταν διαφορετική και η ομάδα θα έπαιρνε και άλλους τίτλους.

Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος ήταν αληθινός σε κάθε λεπτό τηλεοπτικού χρόνου. Τα συγκλονιστικότερα λόγια του όμως αφορούσαν τον αγώνα επιβίωσης που δίνει με τον Χάρο, σαν τον Διγενή Ακρίτα στα Μαρμαρένια αλώνια. Εκεί έστειλε τα δικά του μηνύματα.

Όταν ρωτήθηκε στο τέλος από τον Κώστα Χαρδαβέλλα, ο οποίος δίνει και αυτός την ίδια μάχη με αντίπαλο, τον καρκίνο, ποιό είναι το όνειρό του, ο ιδρυτής της Original 21, αυθεντικός, όπως πάντα έκλεισε την εκπομπή λέγοντας:

«Θέλω να ζήσω»!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags