Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Θέλει πολλή δουλειά η Εθνική - Γλίτωσε ήττα-σοκ με σωτήρα τον Φούντα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-11-17 20:57:00

Θέλει πολλή δουλειά η Εθνική - Γλίτωσε ήττα-σοκ με σωτήρα τον Φούντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέλει πολλή δουλειά η Εθνική - Γλίτωσε ήττα-σοκ με σωτήρα τον Φούντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική Ελλάδος απέφυγε την ήττα από την Μάλτα χάρη σε γκολ του Ταξιάρχη Φούντα (2-2) και ενώ είχε δει την Μάλτα να ανατρέπει το γκολ του Μπακασέτα. 

Η Εθνική Ελλάδος ήρθε ισόπαλη με 2-2 ενάντια στην Μάλτα σε έναν αγώνα που είχε αρκετή ένταση, παρότι επρόκειτο για φιλικό, με τους Μπακασέτα και Φούντα να είναι αυτοί που σκόραραν στην αναμέτρηση για την Γαλανόλευκη.

Η Εθνική Ελλάδος μπορεί να έκανε ορισμένες αλλαγές στο φιλικό με την Μάλτα, ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την κακή της εικόνα, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και παρότι επρόκειτο για φιλικό. Πάντως, ήταν... οξύμωρο και το γεγονός ότι αν και φιλικό, υπήρξε αρκετή ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον διαιτητή να βγάζει αρκετές κάρτες. Ενδεικτικό είναι πως ο Βασίλης Μπάρκας αποβλήθηκε, ενώ βρισκόταν στον πάγκο και πήραν κίτρινη ακόμη και οι Πογέτ, Φύσσας με την χώρα μας να φωνάζει για πέναλτι σε χέρι στο 79΄, με τον διαιτητή να κλείνει τα μάτια στην παράβαση.

Πρέπεπι όπως και να έχει, η εμφάνιση αυτή να... χτυπήσει καμπανάκι στον Πογέτ, αλλά και σε παίκτες που δεν απέδωσαν όπως θα έπρεπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνέχεια, την προσεχή Κυριακή η Ελλάδα ταξιδεύει στην Ουγγαρία για να δώσει φιλικό με τη συγκεκριμένη χώρα, ενώ θα παίξει ξανά μετά το 2023 ενάντια στο Γιβραλτάρ.

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος ήταν περισσότερο αναγνωριστικά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε περισσότερο.... η Μάλτα! Στο 5΄ προσπάθησε να απειλήσει με ένα γέμισμα, ωστόσο ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα. Η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε και στο 10΄ έγινε νέα σέντρα σουτ του Μπονγκ, ωστόσ ο Ντεγκαμπριέλε δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός. Συνέχισε όμως να απειλεί και στο 14΄ το διαγώνιο σουτ του Τεουμά πέρασε οριακά άουτ από την εστία του Πασχαλάκη.

 

Η Εθνική μας γενικότερα ήταν σχετικά κακή στο πρώτο μέρος μιας και απειλούσε με το σταγονόμετρο, ωστόσο μίλησε η ποιότητα του Τάσου Μπακασέτα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός στην πρώτη, ουσιαστικά καλή στιγμή της γαλανόλευκης άνοιξε το σκορ στο 39΄. Ο Μπακασέτας εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Πέλκα και σε μια αγαπημένη του κίνηση έπιασε ένα δυνατό σουτ για το 1-0 της χώρας μας. Στο 44΄ ο Χατζηγιοβάνης βρήκε δίχτυα, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε, μιας και δόθηκε οφσάιντ.

Πάντως εάν και... φιλικό ο διαιτητής της αναμέτρησης έβγαλε τρεις κίτρινες στο πρώτο μέρος ενώ χάλασε και μία στον Πέλκα. 

 

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πογιέτ έριξε στο ματς τους Μπουχαλάκη και Κουλιεράκη ενώ επέλεξε να κάνει αλλαγή τους Μπακασέτα και Τζαβέλλα. Στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους η Ελλάδα έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Φώτη Ιωαννίδη να πιάνει ένα καλό σουτ, ωστόσο ο Μπονέλο ήταν σε ετοιμότητα.

 

Μάλιστα, η Μάλτα κατάφερε να κάνει και το 1-1 στο 54΄. Σε εκείνο το σημείο ο Ντεγκαμπριέλε εκμεταλλεύτηκε την κακή αμυντική λειτουργία της Ελλάδας και έκανε το 1-1, μιας και ο Πασχαλάκης δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ενώ υπήρξαν και διαμαρτυρίες για οφσάιντ.

 

Στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την Εθνική Ελλάδος, μιας και στο 65΄ ο Μπουχαλάκης υπέπεσε πέναλτι, μιας και η μπάλα βρήκε το χέρι του. Πάντως, λίγα δευτερόλεπτα πριν εκτελεστεί το πέναλτι δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση μεταξύ των Μάνταλο, Χατζηδιάκου, Πέπε και Μπονγκ. Παρόλα αυτά κίτρινη πήραν μόνο οι Μάνταλος και Μπονγκ που το ξεκίνησαν. Η καθυστέρηση στο πέναλτι δεν... πτόησε τον Τεουμά, ο οποίος νίκησε από την άσπρη βούλα τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, στέλνοντας την μπάλα στην άλλη γωνία. Το δεύτερο γκολ που δέχθηκε η χώρα μας είχε ως αποτέλεσμα να βγουν οι Πέλκας και Ιωαννίδης, για να μπουν οι Δουβίκας και Φούντας στο 68. 

Στο 77΄ Η Ελλάδα φώναξε για πέναλτι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε και ο Πογέτ και οι παίκτες. Οι διαμαρτυρίες προκάλεσαν ένα... ντόμινο αποφάσεων, μιας και πήρε απευθείας κόκκινη ο Βασίλης Μπάρκας, ενώ πήραν από μια κίτρινη οι Φύσσας και Πογέτ. Σε εκείνο το σημείο έγιναν και άλλες αλλαγές, με τους Κυριακόπουλο και Αλεξανδρόπουλο να μπαίνουν στις θέσεις των Γιαννούλη και Σιώπη.

 

Η χώρα μας προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και στο 82΄ ο Κυριακόπουλος έκανε σέντρα, με τον κίπερ της Μάλτας να κάνει λάθος, ωστόσο δεν το εκμεταλλεύτηκε κανένας. Η Ελλάδα αύξησε την πίεση της και ο Μπονέλο στο 84΄ απέκρουσε το τρομερό σουτ του Ταξιάρχη Φούντα.

Η πίεση για το 2-2 απέδωσε στο 86΄! Από ριμπάουντ σε προσπάθεια του Δουβίκα, ο Ταξιάρχης Φούντας δεν λάθεψε για να ισοφαρίσει και έβαλε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Εθνικής. Στο 92΄ ο Φούντας θέλησε να κάνει ανατροπή στην ανατροπή, ωστόσο ο Μπονέλο του είπε για δεύτερη φορά όχι!

ΜΑΛΤΑ: Μπονέγιο, Μποργκ, Πέπε, Μποργ, Εμπόνγκ, Γκιγιαμέρ, Τεουμά, Καμενζούλι, Ντίμετς, Π. Εμπόνγκ, Ντεγκαρμπρίλ

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Μπακασέτας, Σιώπης, Μάνταλος, Χατζηγιοβάννης, Πέλκας, Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags