Facebook Pixel ΗΠΑ - Ουαλία: Ματσάρα με... μοιρασιά και υπογραφή Μπέιλ - ΗΠΑ και Ουαλία θα "σφαχτούν" για την πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-11-21 23:03:00

Ματσάρα με... μοιρασιά και υπογραφή Μπέιλ - ΗΠΑ και Ουαλία θα "σφαχτούν" για την πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ματσάρα με... μοιρασιά και υπογραφή Μπέιλ - ΗΠΑ και Ουαλία θα "σφαχτούν" για την πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ΗΠΑ κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης κόντρα στην Ουαλία, όμως δεν κατάφεραν να "σκοτώσουν" το ματς και ο Γκάρεθ Μπέιλ το πήρε πάνω του, ισοφαρίζοντας (1-1) για τους Ουαλούς με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Μουντιάλ 2022: Η κλάση και η προσωπικότητα του Γκάρεθ Μπέιλ χάρισαν στην Ουαλία τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) κόντρα στις ΗΠΑ, που δεν κατάφεραν να κερδίσουν... δικό τους παιχνίδι.

Οι Αμερικανοί έμοιαζαν να είναι πολύ καλύτερη ομάδα στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και προηγήθηκαν δίκαια με ένα εξαιρετικό γκολ του Γουεά στο 36'.

 

Στο δεύτερο μέρος οι Ουαλοί βελτιώθηκαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τη "σφραγίδα" του Γκάρεθ Μπέιλ. Ο σούπερ σταρ της Ουαλίας κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος στο 82', πετυχαίνοντας το ιστορικό πρώτο γκολ της πατρίδας του σε Μουντιάλ μετά το 1958!
 


Η Αγγλία πήρε από την αρχή κεφάλι στον Β' Όμιλο με 3 βαθμούς (μετά τη νίκη της επί του Ιράν με 6-2), Ουαλία και Αγγλία έχουν από έναν πόντο, ενώ το Ιράν δεν έχει βαθμό. Ο όμιλος συνεχίζεται στις 25 Νοεμβρίου, με τις αναμετρήσεις Ουαλία - Ιράν (12:00) και Αγγλία - ΗΠΑ (21:00).

 

Το ματς

Οι ΗΠΑ μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και κυριάρχησαν κόντρα στους Ουαλούς, οι οποίοι έπαιξαν πολύ παθητικά, έβαλαν ολόκληρη την ομάδα τους πίσω από την μπάλα και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία για γκολ στο πρώτο ημίχρονο!

Στο 10' οι Αμερικανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, καθώς ο Σάρτζεντ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Οι ΗΠΑ συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και να έχουν σχεδόν εξ' ολοκλήρου την κατοχή της μπάλας. Η ομάδα του Γκρεγκ Μπερχάλτερ δικαιώθηκε για την υπεροχή της στο 36'. Οι Αμερικανοί συνδυάστηκαν εξαιρετικά και ο Πούλισικ έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Γουεά, με το νεαρό επιθετικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με έξοχο πλασέ.

Βλέποντας την ομάδα του να μην απειλεί καθόλου, στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Ρομπ Πέιτζ πέρασε στο ματς τον Κίφερ Μουρ. Η είσοδος του υψηλόσωμου σέντερ φορ έμελλε να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του αγώνα, καθώς ο παίκτης της Μπόρνμουθ έκανε εξαιρετική εμφάνισημ, τραβώντας πάνω του τους Αμερικανούς στόπερ και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του.

Στο 65' ο Τέρνερ έσωσε τις ΗΠΑ με φοβερή απόκρουση σε κεφαλιά του Ντέιβις και δευτερόλεπτα αργότερα νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Μουρ, πέρασε  ελάχιστα άουτ.

Τελικά οι Ουαλοί έφτασαν στην ισοφάριση σε μία φάση που είχε τη "σφραγίδα" του Μπέιλ. Ο ηγέτης της Ουαλίας κέρδισε πολύ έξυπνα πέναλτι από τον Ζίμερμαν, το εκτέλεσε ο ίδιος με εξαιρετικό τρόπο και ισοφάρισε για το τελικό 1-1 στο 82'.

Η.Π.Α. (Γκρεγκ Μπερχάλτερ / 4-3-3): Τέρνερ, Ντεστ (74’ Γέντλιν), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον, Άνταμς, Μούσα (75’ Ακόστα), ΜακΚένι (66’ Άαρονσον), Γουέα (88’ Μόρις), Πούλισικ, Σάρτζεντ (74’ Ράιτ).

ΟΥΑΛΙΑ (Ρόμπερτ Πέιτζ / 3-5-2): Χένεσι, Μίπαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Ράμσεϊ, Άμπαντου (94’ Μορέλ), Γουίλσον (92’ Τόμας), Γουίλιαμς (79’ Τζόνσον), Τζέιμς (46’ Μουρ), Μπέιλ.

Διαιτητής: Αλ-Τζασίμ (Κατάρ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags