Facebook Pixel Μουντιάλ 2022: Τα "καγκουρό" είναι εδώ! Μεγάλη νίκη Αυστραλίας κόντρα στην Τυνησία με γκολάρα Ντιουκ! (VID)
| 2022-11-26 13:58:00

Τα "καγκουρό" είναι εδώ! Μεγάλη νίκη Αυστραλίας κόντρα στην Τυνησία με γκολάρα Ντιουκ! (VID)

Sportdog Team
Τα "καγκουρό" είναι εδώ! Μεγάλη νίκη Αυστραλίας κόντρα στην Τυνησία με γκολάρα Ντιουκ! (VID)

Τα "καγκουρό" επικράτησαν 1-0 των μαχητικών Βορειοαφρικανών και επέστρεψαν στη μάχη της πρόκρισης του 4ου Ομίλου.

Μουντιάλ 2022: Μετά τη βαρια ήττα από τη Γαλλία στην πρεμιέρα, η Αυστραλία επέστρεψε δυναμικά στη μάχη της διεκδίκησης της πρόκρισης στον 4ο Όμιλο. Τα «καγκουρό» επικράτησαν 1-0 της μαχητικής Τυνησίας, η οποία ίσως δικαιούταν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, οι ποδοσφαιριστές από την Ωκεανία όμως ήταν πιο ουσιαστικοί και πήραν αυτό που ήθελαν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Αυστραλία να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα αλλά η Τυνησία φαινόταν πιο δραστήρια και ορεξάτη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Βορειοαφρικανοί μάλιστα ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτη φορά στην αναμέτρηση, μετά από ταχύτητα αντεπίθεση στο 20', όταν ο Τζεμπαλί έκανε το γύρισμα αλλά η προσπάθεια του Μσακνί δεν συνοδεύτηκε με επιτυχία. Ένα λεπτό αργότερο το δυνατό σουτ του Ντρέγκερ ήταν άστοχο και στο 23', κόντρα στη ροή του ματς, τα «καγκουρό» βρήκαν δίχτυα. Ο Γκόντγουιν έπιασε ωραία σέντρα με τον Ντιουκ να πιάνει μία απίθανη εναέρια, γυριστή κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Νταμέν, για το 0-1.

Οι Τυνήσιοι δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν με την ίδια ενέργεια να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 38' το νέο σουτ του Μσακνί βγήκε άουτ, ενώ στο 42' ο Ντρέγκερ έχασε μεγάλη φάση για το 1-1, όταν σούταρε από κοντά, αλλά ο Σούταρ με τάκλιν αυτοθυσίας βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και ανέκοψε την τροχιά της προς τα δίχτυα. Στον τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Τυνησία βρέθηκε ξανά κοντά στην ισοφάριση και πάλι με τον Μσακνί, αλλά ούτε αυτή η... αποστολή στέφθηκε με επιτυχία.

Στο δεύτερο μέρος, η Τυνησία συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Η Αυστραλία όμως έσφιξε τα... λουριά στην άμυνά της με αποτέλεσμα οι Βορειοαφρικανοί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη δημιουργία. Μάλιστα τα «καγκουρό» βρέθηκαν κοντά σε δεύτερο γκολ στο γύρισμα του Γκόντγουιν στο 56' και την ευκαιρία του Λέκι (ύστερα από πάσα του ΜακΛάρεν) στο 71'.

Το ματς έχασε ρυθμό λόγω των αλλαγών εκατέρωθεν και το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε μετά το 80'! Στο 87' ένα... σόλο του Σασί δεν συνοδεύτηκε από επιτυχημένο τελείωμα, ενώ ένα λεπτό αργότερα, το πλασέ του Καζρί, μέσα στην περιοχή βρέθηκε στην αγκαλιά του Ράιαν. Όπως ήταν φυσικό, ο χρόνος των καθυστερήσεων ήταν... δραματικός. Η Τυνησία πίεσε, αλλά η Αυστραλία κράτησε το 0-1, παίρνοντας μία σημαντική νίκη, την πρώτη στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags