Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: "Βουίζει η πιάτσα" για Λιβάγια - Πρόταση από τον Ολυμπιακό - "Εκτοξεύτηκε" η τιμή στο Μουντιάλ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-30 19:31:00

"Βουίζει η πιάτσα" για Λιβάγια - Πρόταση από τον Ολυμπιακό - "Εκτοξεύτηκε" η τιμή στο Μουντιάλ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Βουίζει η πιάτσα" για Λιβάγια - Πρόταση από τον Ολυμπιακό - "Εκτοξεύτηκε" η τιμή στο Μουντιάλ!

Η στάση της ΑΕΚ, η... τρέλα στο Λιμάνι και η απόφαση του Κροάτη φορ. Μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο Κατάρ, το όνομα του έμπειρου άσου επέστρεψε στο προσκήνιο. Θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα και μάλιστα να φορέσει τα ερυθρόλευκα;

AΕΚ - Ολυμπιακός: Το όνομα του Μάρκο Λιβάγια έχει επιστρέψει στα χείλη των Ελλήνων φιλάθλων τις τελευταίες ημέρες, προφανώς λόγω όσων κάνει ο Κροάτης επιθετικός με την εθνική του ομάδα στα γήπεδα του Κατάρ - Παίζει, σκοράρει, ξεχωρίζει!

Και, μοιραία, περισσότερο ως ευσεβής πόθος παρά ως ένα σενάριο που έχει ρεαλιστική βάση, έχει αρχίσει να γράφεται το όνομα του Μάρκο στο ρεπορτάζ των Κιτρινόμαυρων. Γιατί δεν έχει ρεαλιστική βάση; Γιατί ο Λιβάγια είναι 29 ετών, τον τελευταίο 1,5 χρόνο βγάζει μάτια με τη φανέλα τής Χάιντουκ Σπλιτ με 32 γκολ σε 40 ματς πέρυσι και 12 γκολ σε 22 ματς φέτος, μέχρι τη διακοπή για το Μουντιάλ. 

Τι σημαίνει, πρακτικά, αυτό; Ότι η τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ίσως να είναι πάνω από τα 8 εκατ. ευρώ, με ισχυρό συμβόλαιο μέχρι το 2027, άρα δεν υπάρχει ζήτημα επιστροφής του στην ΑΕΚ. Που άλλωστε δεν το έχει επιδιώξει επίσημα ποτέ. Σε αντίθεση με ο,τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός!

Γιατί οι Πειραιώτες την Άνοιξη του 2021, με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο τους και τον Φρανσουά Μοντέστο να κινεί τα μεταγραφικά νήματα, είχαν ρίξει το όνομα του Λιβάγια στο τραπέζι των Πειραιωτών - Δύο μήνες μετά την αποχώρησή του από την Ένωση. Πριν ακόμα αρχίσει ο Μάρκο να βγάζει μάτια στην Κροατία, αφού η εκτίμηση στις ικανότητες και την αξία του ήταν αυτονόητη.

Παρόλα αυτά δεν είχε προχωρήσει η υπόθεση τότε, που ήταν η μοναδική ρεαλιστική προοπτική για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Γιατί στη συνέχεια ο Λιβάγια πήρε το όπλο του, άρχισε να πυροβολεί διαρκώς τις αντίπαλες εστίες και η φάση του ξέφυγε.

Αν φύγει από την Χάιντουκ, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα το κάνει, θα είναι για μεγάλο συμβόλαιο για εκείνον και μεγάλη πώληση για την ομάδα του. Μην το δέσετε σκοινί-κορδόνι ότι θα αποχωρήσει όμως. Γιατί ακριβώς το κλίμα που συνάντησε στην ομάδα αλλά και το γεγονός ότι έχει επιστρέψει στην οικογένειά του, είναι που του έχουν δώσει τα φτερά που έχει για να παίξει στο ποδόσφαιρο που παίζει...



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με Σκάρπα στον Ολυμπιακό - Αποφάσισε ο Μίτσελ για μεταγραφή και... Χάμες-Φορτούνη! 
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags