Facebook Pixel Μουντιάλ 2022: Μέγας είσαι Μέσι! Χόρεψε τανγκό τους Κροάτες – Περιμένει… Εμπαπέ για τιτανομαχία στον τελικό (Vid)
| 2022-12-13 22:55:00

Μέγας είσαι Μέσι! Χόρεψε τανγκό τους Κροάτες – Περιμένει… Εμπαπέ για τιτανομαχία στον τελικό (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Μέγας είσαι Μέσι! Χόρεψε τανγκό τους Κροάτες – Περιμένει… Εμπαπέ για τιτανομαχία στον τελικό (Vid)

Με τον Λιονέλ Μέσι να προσφέρει στο φιλάθλους ακόμα μία ποδοσφαιρική ραψωδία, η Αργεντινή "καθάρισε" την Κροατία με 3-0 και την Κυριακή (18/12, 17:00) έχει ραντεβού με την ιστορία στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Μουντιάλ 2022: Αυτή η Αργεντινή και ο Λιονέλ Μέσι θυμίζουν σε κάθε ματς όλο και περισσότερο την αρμάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα και την Κυριακή θα έχουν άλλη μία ευκαιρία να γράψουν ιστορία, διεκδικώντας την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1986!

Η Αλμπισελέστε και ο Μέσι ξεκίνησαν «μουδιασμένα» τον ημιτελικό, όμως όταν «ξύπνησαν», έστησαν πάρτι στο γήπεδο και στην εξέδρα, δεν… λυπήθηκαν τον Λούκα Μόντριτς στο «αντίο» του σε Μουντιάλ και διέλυσαν την Κροατία με 3-0.

Ο Μέσι έκανε τρομερά πράγματα σε ακόμα ένα ματς, ανοίγοντας το σκορ με πέναλτι στο 34’ και βγάζοντας μία εκπληκτική ασίστ για το 3-0 στο 70’. Ο Άλβαρες έκανε επίσης μία εκπληκτική εμφάνιση, καθώς πέτυχε δύο γκολ (39’, 70’) και κέρδισε το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ.

Η Αργεντινή περιμένει τον ημιτελικό της Τετάρτης (21:00) για να μάθει εάν θα αντιμετωπίσει στον 6o τελικό της ιστορίας της τη Γαλλία ή το Μαρόκο. Οι Γάλλοι είναι δεδομένα το μεγάλο φαβορί και –μεταξύ μας- ένας τελικός μεταξύ Μέσι και Εμπαπέ φαντάζει βγαλμένος από… ποδοσφαιρικό παραμύθι!

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Κροατία να είναι ανώτερη και να έχει συντριπτική κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά. Με «μαέστρο» τον Μόντριτς οι Κροάτες κυκλοφορούσαν εξαιρετικά την μπάλα και δεν άφησαν τους Αργεντινούς να κάνουν το παιχνίδι τους, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι «άφαντος» στο πρώτο ημίωρο. Το κακό για την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς ήταν ότι παρά την υπεροχή της, η μόνη μικρο-ευκαιρία που δημιούργησε ήταν ένα «σκαφτό» πλασέ του Πέρισιτς από πλάγια θέση, που έφυγε άουτ στο 31’.

Η Αργεντινή απείλησε για πρώτη φορά με ένα σουτ του Φερνάντες που μπλόκαρε ο Λιβάκοβιτς (25’) και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική αδράνεια της κροατικής άμυνας για να ανοίξει το σκορ. Στο 32’ οι Κροάτες… ξέχασαν τον Άλβαρες , ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από βαθιά μπαλιά και ανατράπηκε από τον γκολκίπερ Λιβάκοβιτς. Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, σούταρε με πολλή δύναμη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Αργεντινής.

Πριν η Κροατία προλάβει να συνέλθει από το σοκ, η Αργεντινή πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Άλβαρες να πετυχαίνει γκολ με απίθανο τρόπο. Ο νεαρός επιθετικός πήρε την μπάλα κοντά στη γραμμή του κέντρου, την κουβάλησε με τρομερή κούρσα 60 μέτρων, κέρδισε τις κόντρες και βγήκε τετ α τετ με τον Λιβάκοβιτς, τον οποίο νίκησε με προβολή κάνοντας το 2-0 στο 39’!

Ο γκολκίπερ της Κροατίας έκανε μεγάλη απόκρουση για να αποτρέψει το 3-0 σε κεφαλιά του ΜακΆλιστερ στο 42’.

Αν και οι Κροάτες μπήκαν επιθετικά στο δεύτερο μέρος με στόχο να βρουν ένα γρήγορο γκολ και να ξαναμπούν στο ματς, η Αργεντινή πέτυχε να ρίξει τον ρυθμό του αγώνα, να… κλωτσήσει λίγο παραπάνω όποτε χρειάστηκε και να μην αφήσει την ομάδα του Μόντριτς να την κλείσει στα καρέ της.

Η Αργεντινή πήγε το ματς χωρίς προβλήματα μέχρι το 70ό λεπτό, όταν η κλάση του Λιονέλ Μέσι «καθάρισε» το παιχνίδι. Με μία εκπληκτική ενέργεια, ο 35χρονος Μέσι «χόρεψε» τον 20χρονο Γκβάρντιολ και μετά από μαγική ντρίμπλα έδωσε έτοιμο γκολ στον Άλβαρες, ο οποίος σκόραρε από κοντά για το 3-0 και έδωσε το έναυσμα για να φουντώσει ακόμα περισσότερο το πάρτι στην εξέδρα.

Στο 80' ο Μόντριτς έγινε αλλαγή και αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο, γράφοντας ουσιαστικά το φινάλε του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, άσχετα εάν εκκρεμεί ο Μικρός Τελικός του Σαββάτου για την Κροατία.

Στο 83’  ΜακΆλιστερ είχε άλλη μία τελική που πέρασε λίγο άουτ απ’ το δοκάρι του Λιβάκοβιτς, ενώ στο 85’ ο Λόβρεν από κοντά δεν μπόρεσε να μειώσει για τους Κροάτες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι):
Eμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα (86’ Φόιτ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ (74’ Παλάσιος), Φερνάντες, Παρέδες (62’ Λισάντρο Μαρτίνες), ΜακΆλιστερ (86’ Κορέα), Μέσι, Άλβαρες (74’ Ντιμπάλα).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46’ Όρσιτς), Μπρόζοβιτς (50’ Πέτκοβιτς), Κόβατσιτς, Μόντριτς (81’ Μάγιερ), Πάσαλιτς (46’ Βλάσιτς), Κράμαριτς (72’ Λιβάγια), Πέρισιτς.

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags