Facebook Pixel Ξεμούδιασμα στην Καλαμάτα! Νίκη ΠΑΟΚ και προβάδισμα πρόκρισης στους "8" του Κυπέλλου (VID)
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-14 16:56:00

Ξεμούδιασμα στην Καλαμάτα! Νίκη ΠΑΟΚ και προβάδισμα πρόκρισης στους "8" του Κυπέλλου (VID)

Sportdog Team
Ξεμούδιασμα στην Καλαμάτα! Νίκη ΠΑΟΚ και προβάδισμα πρόκρισης στους "8" του Κυπέλλου (VID)

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-0 της ομάδας της Μεσσηνίας και έκανε το πρώτο βήμα για τα προημιτελικά.

Ξεμούδιασμα στην Καλαμάτα έκανε ο ΠΑΟΚ, παρότι το ματς είχε επίσημο χαρακτήρα. Οι Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-0 της ομάδας της Μεσσηνίας και έκανε το πρώτο βήμα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Το σκορ άνοιξε στο πρώτο ημίχρονο ο Ολιβέιρα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και στο δεύτερο μέρος ο Μπράντον διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο επαναληπτικός έχει οριστεί για το νέο έτος.

Το ματς

Έπειτα από ένα αναγνωριστικό δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ «ανέβασε στροφές». Από συνδυασμό των Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Γιάννη Κωνσταντέλια, ο Ζοάν Σάστρε (12΄) έπιασε το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, μα αστόχησε. Στο επόμενο λεπτό, η προσπάθεια του Κάλεντ Νάρεϊ έξω από την περιοχή βρήκε εστία, όμως ο Ζόνας Μέντες ήταν στη θέση του. Η «μαύρη θύελλα» απείλησε στο 22΄, αλλά η σέντρα-σουτ του Ράντι Μαβιγκά βρήκε σε ετοιμότητα τον Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Εν τέλει, στο 26΄ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Μέντες απέκρουσε την κεφαλιά του Ιβάν Νάσμπεργκ, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Κωνσταντέλιας ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μαρκ Ασίγκμπα. Ο Ολιβέιρα δε λάθεψε από την άσπρη βούλα για το 0-1. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την τρομερή επέμβαση του Κοτάρσκι στην προβολή του Ζούνιορ Μπακαγιόκο, με τον 28χρονο Γαλλοσενεγαλέζο να διασχίζει όλο το γήπεδο, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Φραγκίσκου Κεράνη, που ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή, καθώς ο Νίκος Αναστόπουλος ήταν τιμωρημένος, πήραν μέτρα στο γήπεδο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ιδιαίτερα απειλητικοί δεν μπόρεσαν να φανούν. Εξαίρεση μια άστοχη κεφαλιά του Ντάνι Λουπάνο, έπειτα από κόρνερ του Ανδρέα Τάτου στο 70΄.

Αντίθετα, στη μοναδική αξιόλογη επίθεσή τους, οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Τόμας, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, με συρτό πλασέ στη δεξιά γωνία νίκησε τον Μέντες για το 0-2, σκορ που δεν άλλαξε ως το φινάλε της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά ετοιμάζεται ήδη για τα προημιτελικά, περιμένοντας να δει αν θα βρει μπροστά του τον Παναθηναϊκό ή τον Βόλο, ενώ η «Μαύρη Θύελλα» στρέφει την προσοχή της στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει την άνοδο από τη Super League 2.

Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Κίτρινες: Μαβινγκά, Τάτος - Σάστρε, Ολιβέιρα, Αουγκούστο.

Οι συνθέσεις:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Φραγκίσκος Κεράνης): Μέντες, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Μοζέρ (69’ Τάτος), Παπατόλιος (87’ Μπενίτεζ), Καραγκούνης, Κωνσταντινόπουλος, Μαβινγκά (86’ Άλβες), Ρόβας (86’ Τριανταφυλλάκος), Αρναρέλλης (73’ Βασιλόγιαννης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (75’ Βιεϊρίνια), Κάργας, Νάσμπεργκ (58’ Κουλιεράκης), Ράφα Σοάρες, Φιλίπε Σοάρες (65’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ (65’ Μουργκ), Ολιβέιρα (75’ Τόμας).   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags