Facebook Pixel Μουντιάλ 2022: Σκάνδαλο με τεράστιο ευρωπαϊκό κλαμπ - "Δρούσε ως Δούρειος Ίππος του Κατάρ"!
| 2022-12-15 19:27:00

Σκάνδαλο με τεράστιο ευρωπαϊκό κλαμπ - "Δρούσε ως Δούρειος Ίππος του Κατάρ"!

Sportdog Team
Σκάνδαλο με τεράστιο ευρωπαϊκό κλαμπ - "Δρούσε ως Δούρειος Ίππος του Κατάρ"!

Ακόμα ένα δημοσίευμα, που φέρνει στο φως σκοτεινές πτυχές για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Μουντιάλ 2022: Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα "Liberation", η Ντόχα φαίνεται να έχει επιλέξει τη Γαλλία ως "πύλη εισόδου" στην Ευρώπη για λόμπινγκ υπέρ του Κατάρ. Μάλιστα επισημαίνει και το ρόλο των Καταριανών στην Παρί Σεν Ζερμέν, ομάδα στην οποία έχουν επενδύσει πολλά εκατομμύρια.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ομάδα του Παρισιού χρησιμοποιούνταν ως βιτρίνα για τις... δουλειές των Καταριανών, εμπλέκοντάς την με το "QatarGate". Με το ποσό, των 2,34 εκατομμύρια ευρώ, το Γραφείο Κυβερνητικών Επικοινωνιών του Κατάρ (GCO) απαιτούσε έναν ορισμένο αριθμό ενεργειών για να βγει η χώρα από την διεθνή απομόνωση.

Με αυτά τα δεδομένα και αν συνυπολογιστεί το γεγονός πως η Qatar Sports Investments με επικεφαλής τον Νάσερ Αλ Κελαϊφί έχει αναλάβει τις τύχες της Παρί από το 2011, είναι προφανές πως η Ντόχα έχει επιλέξει εδώ και πολύ καιρό τη Γαλλία ως ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια κέντρα βάρους επιρροής του Κατάρ, ακόμη κι αν – μέχρι τώρα – δεν έχει διαπιστωθεί από την Δικαιοσύνη η διαφθορά στους κόλπους της γαλλικής ελίτ.

Μάλιστα, η Παρί αποτελούσε μέρος του συμβολαίου λόμπινγκ που υπεγράφη το 2017 μέσω της πλατφόρμας «Twitter troll farm», η οποία χρησιμοποιείται για να δυσφημήσει τα ΜΜΕ, τους οπαδούς, ακόμη και ορισμένους παίκτες συλλόγων.

Επίσης, ζητούσαν να ,πάντα σύμφωνα με τη "Liberation", η γαλλική Εθνοσυνέλευση μέσω των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών του 2017, η κινητοποίηση βασικών παραγόντων στον οικονομικό τομέα, οι οποίοι διατηρούν διασυνδέσεις με μετόχους από το Κατάρ, η στόχευση σε στελέχη που επηρεάζονται άμεσα από think tank και MKO και η προσέγγιση και η ευαισθητοποίηση της μουσουλμανικής κοινότητας σε Γαλλία και Ευρώπη.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags