Facebook Pixel Κηφισιά - ΑΕΚ: "Κλείδωσε" την 8άδα η ΑΕΚ - Εύκολα την Κηφισιά με τρομερό Λιβάι - "Παρθενικό" γκολ Φαν Βέερτ! (Vids)
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-15 23:27:00

"Κλείδωσε" την 8άδα η ΑΕΚ - Εύκολα την Κηφισιά με τρομερό Λιβάι - "Παρθενικό" γκολ Φαν Βέερτ! (Vids)

του Δημήτρη Σκούφου
"Κλείδωσε" την 8άδα η ΑΕΚ - Εύκολα την Κηφισιά με τρομερό Λιβάι - "Παρθενικό" γκολ Φαν Βέερτ! (Vids)

Με ένα εκπληκτικό γκολ του Λιβάι Γκαρσία και ένα με πέναλτι του Φαν Βέερτ η ΑΕΚ έπαιξε όσο χρειάστηκε και επικράτησε 2-0 της Κηφισιάς στην Ριζούπολη, "καθαρίζοντας" την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Κηφισιά - ΑΕΚ: Εύκολο έργο είχε απέναντι στην Κηφισιά η Ένωση, που κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 στην Ριζούπολη και ουσιαστικά να "κλειδώσει" από την πρώτη αναμέτρηση την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΑΕΚ "καθάρισε" την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο, με τον Λιβάι Γκαρσία να είναι ο καλύτερος του γηπέδου και να ανοίγει τον δρόμο για μια άνετη βραδιά. Στο 34' ο άσος των Κιτρινόμαυρων έβαλε μπροστά την ομάδα του με φανταστικό βολέ από πολύ πλάγια, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Φαν Βέερτ με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς η Κηφισιά λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Μπαρμπόσα στο 79'.

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα κατέβασε πολύ επιθετικά την Ένωση, βάζοντας στην κορυφή της επίθεσης τους Αραούχο και Φαν Βέερτ και μεταφέροντας τον Λιβάι Γκαρσία στα άκρα, σε σχήμα 4-4-2. Βασικός έπαιξε και ο Φράνσον, με τον Μάνταλο και τον Γιόνσον στα χαφ, ενώ στην άμυνα ήταν οι Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί και Σιντιμπέ και στο τέρμα ο Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ είχε από την αρχή την πρωτοβουλία στην αναμέτρηση, έχοντας στο ενεργητικό της και την πρώτη καλή στιγμή με μια κεφαλιά του Μουκουντί στο 10'. Ωστόσο, η Κηφισιά ήταν αυτή που ανησύχησε για τα καλά την εστία του Στάνκοβιτς, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια στη φάση του 18' με πρωταγωνιστές τον Κουιρουκίδη και τον Ταλάλ.

Στο 22' ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά αστόχησε, ενώ στο 29' ο Αραούχο χρίστηκε σκόρερ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Λιβάι ξεσήκωσε την εξέδρα των ΑΕΚτζήδων, αφού έπιασε ένα φανταστικό βολέ από πλάγια δεξιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ και τον δρόμο της ΑΕΚ για τη νίκη. Μάλιστα, στο 38' λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του μέσα από την περιοχή έφυγε ψηλά άουτ.

Το 0-2 διαμόρφωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Φαν Βέερτ, παράβαση που κέρδισε ο Αραούχο και έφερε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Αυτό ήταν και το παρθενικό γκολ του Ολλανδού επιθετικού με την φανέλα της ΑΕΚ.

Με το σκορ σε διαφορά ασφαλείας το δεύτερο ημίχρονο προμηνυόταν διαδικαστικού χαρακτήρα και έτσι ήταν. Οι Κιτρινόμαυροι ήλεγξαν εύκολα την αναμέτρηση, έχασαν καλές ευκαιρίες με Αραούχο και Μάνταλο, ενώ είδαν την Κηφισιά να μένει και με δέκα παίκτες, ύστερα από αποβολή του Μπαρμπόσα με δεύτερη κίτρινη στο 79', για μαρκάρισμα στον καλύτερο παίκτη του γηπέδου, Λιβάι Γκαρσία.

Το τελικό 0-2 ουσιαστικά "κλείδωσε" την πρόκριση από το πρώτο ματς για την ΑΕΚ, ενώ σημαντική στιγμή ήταν η χρησιμοποίηση των πιτσιρικάδων, Σκόνδρα και Χριστόπουλου, με τον δεύτερο να έχει και μια καλή φάση στο ενεργητικό του στο 91'.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Κηφισιά (Γ. Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Μαζουλουξής, Παναγιώτου (90+2’ Σμπώκος), Παπασάββας, Πέιος (81’ Ιατρούδης), Ποζατζίδης (58’ Νάα), Ταλάλ (81’ Γκίνη), Τετέι, Κουιρουκίδης (58’ Καλλέργης)

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (66’ Ρότα), Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φράνσον (66’ Σιμάνσκι), Γκαρσία (88’ Σκόνδρας), Αραούχο (88’ Χριστόπουλος), Μάνταλος, Φαν Βέερτ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags