Facebook Pixel ESL: Νέα... βόμβα για ευρωπαϊκή Super League - " To πρότζεκτ είναι ακόμα ζωντανό και ξεκινά"
| 2022-12-17 01:35:00

Νέα... βόμβα για ευρωπαϊκή Super League - " To πρότζεκτ είναι ακόμα ζωντανό και ξεκινά"

Sportdog Team
Νέα... βόμβα για ευρωπαϊκή Super League - " To πρότζεκτ είναι ακόμα ζωντανό και ξεκινά"

Το πρότζεκτ για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Super League (ESL) είναι ακόμα ζωντανό και ξεκινά, όπως δήλωσε σήμερα ο Μπρεντ Ράιχαρτ, διευθύνων σύμβουλος της A22 Sports Management, μιας εταιρείας που υποστηρίζει τη δημιουργία της ΕSL.

ESL: Το πρότζεκτ για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Super League (ESL) είναι ακόμα ζωντανό και ξεκινά, όπως δήλωσε σήμερα ο Μπρεντ Ράιχαρτ, διευθύνων σύμβουλος της A22 Sports Management, μιας εταιρείας που υποστηρίζει τη δημιουργία της ΕSL.

Χθες (15/12) ο Έλληνας γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Αθανάσιος Ράντος, εκτίμησε ότι η UEFA έδρασε εντός των δικαιωμάτων της, όταν απείλησε με επιβολή κυρώσεων τους συλλόγους, που έλαβαν την πρωτοβουλία του σχεδίου για την ευρωπαϊκή Super League, σημειώνοντας πως «οι κανόνες της FIFA και της UEFA που υπόκεινται σε προηγούμενη έγκριση οποιουδήποτε νέας διοργάνωσης, είναι συμβατοί με το δίκαιο ανταγωνισμού της ΕΕ».

Η σχετική απόφαση, σε σχέση με το μονοπώλιο της UEFA στην οργάνωση των ευρωπαϊκών αγώνων συλλόγων, δεν αναμένεται πριν από τις αρχές του 2023.

Η UEFA με επίσημη ανακοίνωσή της χαιρέτισε τη τοποθέτηση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, την οποία χαρακτήρισε ως «ένα ενθαρρυντικό βήμα προς τη διατήρηση της υπάρχουσας δυναμικής και δημοκρατικής δομής διακυβέρνησης της ευρωπαϊκής πυραμίδας ποδοσφαίρου. Ενισχύει τον κεντρικό ρόλο των ομοσπονδιών στην προστασία του αθλήματος, υποστηρίζοντας τις θεμελιώδεις αρχές της αθλητικής αξίας και της ανοιχτής πρόσβασης στα μέλη μας, καθώς και ενώνοντας το ποδόσφαιρο με κοινή ευθύνη και αλληλεγγύη» και πρόσθεσε:

«Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη παραμένει ενωμένο και σθεναρά αντίθετο στην ευρωπαϊκή Super League ή σε οποιεσδήποτε τέτοιες αποσχιστικές προτάσεις, που θα απειλούσαν ολόκληρο το ευρωπαϊκό αθλητικό οικοσύστημα.

Περιμένοντας την τελική απόφαση του Δικαστηρίου που αναμένεται το επόμενο έτος, η UEFA, επικεντρωμένη προς το δημόσιο συμφέρον, μη κερδοσκοπικός κυβερνητικός φορέας, θα συνεχίσει να είναι πλήρως προσηλωμένη στην αποστολή της να αναπτύξει το ποδόσφαιρο για όλους, σε στενή συνεργασία με εθνικές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα, συλλόγους, παίκτες, φιλάθλους, θεσμικά όργανα της ΕΕ, κυβερνήσεις και άλλους σχετικούς ενδιαφερόμενους που έχουν στο επίκεντρο τις πραγματικές αξίες του ποδοσφαίρου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags