Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Αντιγράφει ΠΑΣ ο Γιοβάνοβιτς - Αυτούς τους δύο θα "χτυπήσει" ο ΠΑΟ - Μεγάλο πρόβλημα για Αλμέιδα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-04 15:15:00

Αντιγράφει ΠΑΣ ο Γιοβάνοβιτς - Αυτούς τους δύο θα "χτυπήσει" ο ΠΑΟ - Μεγάλο πρόβλημα για Αλμέιδα!

του Νίκου Στεργίου
Αντιγράφει ΠΑΣ ο Γιοβάνοβιτς - Αυτούς τους δύο θα "χτυπήσει" ο ΠΑΟ - Μεγάλο πρόβλημα για Αλμέιδα!

Το τεράστιο... κενό της Ένωσης και το πλάνο του Τριφυλλιού στη Φιλαδέλφεια. Τι έδειξε η ομάδα του Αργεντινού στα Γιάννινα, ποιοι παίκτες προβλημάτισαν και γιατί οι Πράσινοι πρέπει να παίξουν την Κυριακή με βάσει το παιχνίδι της Τρίτης. 

Η ΑΕΚ υπέστη ήττα σοκ στα Γιάννινα, πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις αυτής της χρονιάς, μία εξέλιξη που οδήγησε στην αύξηση της διαφοράς στο +7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, τον οποίο υποδέχεται την Κυριακή (8/1) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για την απώλεια της Ένωσης στην Ήπειρο έχουν γραφτεί πολλά.

Γιατί οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν την ευκαιρία να διατηρήσουν την απόσταση από το «Τριφύλλι» και σε περίπτωση νίκης στην «Αγιά Σοφιά», να την ψαλίδιζαν στον ένα βαθμό. Ανταυτού έβαλε στο κόλπο Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, που την ακολουθούν με 3 βαθμούς διαφορά, μία κατάσταση που προμηνύει... φωτιά στο πρωτάθλημα και φυσικά σασπένς.

Και όλοι στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό αναζητούν τις αιτίες της απώλειας από τον «Άγιαξ» της Ηπείρου, ο οποίος μπορεί να διατηρούσε μία από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος, αλλά το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου τον βρήκε πολύ ανεβασμένο, αφού έκοψε βαθμούς από τον Ολυμπιακό, που ήταν ένα μήνυμα για τον Ματίας Αλμέιδα, το οποίο μάλλον δεν εξέλαβε και θεώρησε σίγουρη την επικράτηση στους Ζωσιμάδες.

Ομολογουμένως το στήσιμο και το κοουτσάρισμα του Αργεντινού δεν ήταν το αναμενόμενο. Δεν έπρεπε να ξεκινήσει τον Φερνάντες, άφησε στον πάγκο τον Φαν Βέερτ που προέρχεται από δύο συνεχόμενα ματς, στα οποία βρήκε γκολ, έβγαλε αδικαιολογήτως τον Πινέδα, κράτησε μέσα στον Αραούχο που έχανε τα εύκολα και έβαλε το δύσκολο.

Η ΑΕΚ πλήρωσε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε κάθε ματς. Απλά στα Γιάννινα την πλήρωσε. Στο ματς όμως είχε τόσες απουσίες. Στους Γκατσίνοβιτς, Ελίασον προστέθηκαν ο Μάνταλος, ο Ρότα, ο Φράνσον (οι δύο τελευταίοι είχαν ίωση) και ο Σιμάνσκι ήταν τιμωρημένος. Μερικές από αυτές ήταν δυσαναπλήρωτες.

Ιδίως του Ρότα! Ο Σιντιμπέ επιθετικά βοήθησε και παραλίγο να σκοράρει σε δύο-τρεις φάσεις. Αμυντικά όμως περνούσαν τον Γάλλο σαν σταματημένο. Προβλήματα είχε και από την αριστερή πλευρά ο Χατζισαφί. Και τα δύο γκολ του ΠΑΣ έχουν μπει από τα άκρα. Στο 1-0 ο Σιντιμπέ «τρώει» τη σέντρα του Πήλιου και στο 2-0 ο Ιρανός κοιτάει τον Σόρια να σεντράρει.

Στο γκολ του Ριένστρα έχει ευθύνη σοβαρή και ο Μουκουντί, ενώ σε αυτό του Μπάλαν, ο Βίντα μένει καρφωμένος στο χορτάρι, ο Ρουμάνος τον νικά κατά κράτος, αλλά και η αντίδραση του Αθανασιάδη ήταν απαράδεκτη. Το... πνίγει ξεκάθαρα, ενώ μέχρι το συγκεκριμένο ματς δεν είχε δώσει αφορμές για αρνητικό σχολιασμό.

Και τί να σου κάνει ο Αλμέιδα που η άμυνά του μπάζει; Στον πάγκο είχε Ραντόνια, Τζαβέλλα, Μήτογλου. Ποιόν να βάλει; Να ρίσκαρε μεν Ραντόνια στα δεξιά ή να έβαζε Τζαβέλλα αντί Βίντα στα στόπερ. Αμφότεροι δεν μπορούν να πηδήξουν ούτε εφημερίδα.

Η απουσία του Σιμάνσκι στο κέντρο ήταν καταλυτική. Ο Γιόνσον ως αναταλτικός χαφ που γινόταν τρίτο στόπερ δεν τράβαγε, ενώ ο Γκαρσία έπαθε και αυτός... Αραούχο, χάνοντας κεφαλιές που σε άλλα ματς θα γράφανε. Μόνο ο Άμραμπατ διασώθηκε στα Γιάννινα! Οι περισσότερες ευκαιρίες της ΑΕΚ στο παιχνίδι ξεκίνησαν από τα πόδια του, ακόμα και το γκολ του Αραούχο.

Ο ΠΑΣ ήταν περισσότερο διαβασμένος, έκανε γκολ δύο ευκαιρίες και πήρε το ματς. Είχε σε μεγάλη βραδιά και τον Τσιντώτα που έπρεπε να δώσει τις απαντήσεις του. Η ΑΕΚ έχασε 3 βαθμούς, αλλά μεγαλύτερη απώλεια ήταν, ότι ενόψει ντέρμπι, οι Γιαννιώτες έδειξαν στον Παναθηναϊκό πώς μπορούν να κερδίσουν την Ένωση. Τη 16η αγωνιστική η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού φανέρωσε στον χειρότερο βαθμό τις αδυναμίες της. Έχει θέματα σε όλη την άμυνά της.

Την Κυριακή θα υπάρξουν επιστροφές για την ΑΕΚ. Θα παίζει και μέσα στην καυτή έδρα της. Τα μετόπισθεν της όμως δεν μπορεί να γίνουν γρηγορότερα (O Ρότα μεσούσης της εβδομάδας παρέμεινε να έχει ίωση). Και όπως φαίνεται το «Τριφύλλι» θα χτυπήσει στην αργή «κιτρινόμαυρη» άμυνα... Ο ΠΑΣ έδειξε τον δρόμο.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομάδα... Premier η ΑΕΚ, φέρνει "νέο Πινέδα" ο Αλμέιδα - Σκάει αποχώρηση έκπληξη Έλληνα άσου!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags