Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Καλαμάτα: "Σβηστή" πρόκριση ο ΠΑΟΚ με rotation και εκτελεστή Τόμας - Περιμένει Παναθηναϊκό στους 8! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-10 22:52:00

"Σβηστή" πρόκριση ο ΠΑΟΚ με rotation και εκτελεστή Τόμας - Περιμένει Παναθηναϊκό στους 8! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Σβηστή" πρόκριση ο ΠΑΟΚ με rotation και εκτελεστή Τόμας - Περιμένει Παναθηναϊκό στους 8! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε την Καλαμάτα με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Μπράντον Τόμας και πήρε την πρόκριση με για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με συνολικό σκορ 4-0. Όλα δείχνουν ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση.

ΠΑΟΚ - Καλαμάτα: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει βασικούς παίκτες του ΠΑΟΚ και είδε τον Μπράντον Τόμας να γίνεται πρωταγωνιστής, σκοράροντας και τα δύο γκολ της ομάδας του (11', 13') στη νίκη-πρόκριση με 2-0 επί της Καλαμάτας.

Ο Δικεφάλος του Βορρά πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα τον Παναθηναϊκό (σ.σ. έχει προβάδισμα 3-0 από το πρώτο ματς με Βόλο).

Οι νεαροί Σελιμάι και Τζίμας πήραν λεπτά συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ και άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις με την παρουσία τους, δείχνοντας μεγάλη διάθεση.

Το μεγάλο αρνητικό της βραδιάς για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αποτέλεσαν οι τραυματισμού των Φιλίπε Σοάρες και Λευτέρη Λύρατζη, που αποχώρησαν με αναγκαστικές αλλαγές, στο 32' και στο 72' αντίστοιχα.

Το παιχνίδι

Η αναμέτρηση έχασε το ενδιαφέρον της από νωρίς, αναφορικά με τη μάχη της πρόκρισης, αφού ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλο προβάδισμα νίκης από τα πρώτα λεπτά. Στο 11' ο Νάρει βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, γύρισε την μπάλα από τα δεξιά προς το ύψος του πέναλτι, όπου βρέθηκε και την έστειλε στα δίχτυα με πλασέ στην κίνηση.

Πριν καλά καλά... ολοκληρωθούν οι πανηγυρισμοί, ο Τόμας βρέθηκε ξανά σε θέση βολής. Μετά από κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ, ο Ισπανός επιθετικός βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Μέντες, σούταρε με το αριστερό και έκανε το 2-0 από το 13ο λεπτό.

Στο 24' η Καλαμάτα είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της για γκολ, αλλά ο Αρναρέλλης σούταρε άουτ από θέση διαγώνια δεξιά στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, ενώ την ίδια τύχη είε και η προσπάθεια του Μπενίτες στο 37'.

Το πιο μελανό σημείο του πρώτου ημιχρόνου για τον Δικέφαλο του Βορρά ήταν ο τραυματισμός του Φιλίπε Σοάρες, καθώς ο Πορτογάλος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 32' λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Το δεύτερο 45λεπτό ξεκίνησε με ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο Νάρει γιατί νικήθηκε από τον Μέντες σε τετ, έπειτα από εξαιρετική δημιουργία και μπαλιά του Κάργα.

Ωστόσο, η συνέχεια έκρυβε ακόμα μια ατυχία για τον Δικέφαλο εξαιτίας του τραυματισμού του Λευτέρη Λύρατζη. Ο Έλληνας άσος, που είχε μπει στο ματς ως αλλαγή στο 63', συγκρούστηκε σφοδρά με τον Ασίγκμπα, αποκόμισε πρόβλημα στο ζυγωματικό και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 72'.

Ο νεαρός Τζίμας θα μπορούσε να συνδυάσει με γκολ το ντεμπούτο του στον ΠΑΟΚ αλλά ο Μέντες σταμάτησε την προσπάθεια του 17χρονου στο 78ο λεπτό. Οι τελευταίες καλές στιγμές ανήκαν στην Καλαμάτα, με τον Μάρκος Μόζερ (82’) να αστοχεί από πλεονεκτική θέση και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει το σουτ του Ανδρέα Τάτου (83’).  

Οι συνθέσεις:  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (63’ Λύρατζης/72’ Σελιμάι), Κάργας, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Ντάντας, Σβαμπ, Νάρεϊ (63’ Α. Ζίβκοβιτς), Μπίσεσβαρ (72’ Τζίμας), Φιλίπε Σοάρες (31’ Ρικάρντο), Μπράντον. 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Μέντες, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Μπενίτες (70’ Βασιλόγιαννης), Μόζερ (84’ Τριανταφυλλάκης), Μαβινγκά, Αρναρέλλης (75’ Τάτος), Μαρκόφσκι (70’ Κωνσταντινόπουλος).  

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags