Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός: Αποκαρδιωτικός Παναθηναϊκός που καταρρέει- Έχασε και από τον Αστέρα - Κορυφή τέλος!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-30 22:55:00

Αποκαρδιωτικός Παναθηναϊκός που καταρρέει- Έχασε και από τον Αστέρα - Κορυφή τέλος!

Αποκαρδιωτικός Παναθηναϊκός που καταρρέει- Έχασε και από τον Αστέρα - Κορυφή τέλος!

Ο Κουρμπέλης άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες από το 36', ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε ιδέες ούτε ευκαιρίες σε κανένα σημείο του αγώνα, με τον Αστέρα να βρίσκει και γκολ με τον Μπαρτόλο για τη δική του επικράτηση με 1-0!

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός: Έτσι δεν πάει πουθενά! Ο Κουρμπέλης άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες από το 36', ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε ιδέες ούτε ευκαιρίες σε κανένα σημείο του αγώνα, με τον Αστέρα να βρίσκει και γκολ με τον Μπαρτόλο για τη δική του επικράτηση με το τελικό 1-0! Για πρώτη φορά φέτος στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οι Πράσινοι, στο -2 από την πρωτοπόρο πλέον ΑΕΚ.

Το ματς

Με τον Παναθηναϊκό να έχει την απόλυτη κυριαρχία στην κατοχή, αλλά να μην καταφέρνει να βρίσκει διαδρόμους προς την εστία των Αρκάδων, ξεκίνησε το παιχνίδι στο "Θ. Κολοκοτρώνης". Η πρώτη υποψία καλής στιγμής για τους Πράσινους ήρθε στο 6', όταν ο Ρούμπεν Πέρεθ έπιασε στην κίνηση ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε για λίγο άουτ.

Ο Αστέρας μπορεί να μην είχε διάθεση να επιτεθεί, όμως ανασταλτικά έπαιρνε άριστα. Ακόμα και στο 20' που Μπερνάρ και Παλάσιος άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα, ο Γκαρντάφσκι τελευταία στιγμή παρενέβη, ακριβώς πριν ο Αργεντινός εκτελέσει με προβολή για να σκοράρει από τη μικρή σχεδόν περιοχή.

Στο 33' οι ισορροπίες της συνάντησης άλλαξαν για τα καλά, καθώς αποβλήθηκε (ορθώς) με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κουρμπέλης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ενήργησε καταδικαστικά για την ομάδα του, διότι... κατάφερε μέσα έξι λεπτά να δεχθεί δύο ανούσιες κάρτες. Μετά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα οι Αρκάδες πήραν μέτρα στο γήπεδο, ανέβηκαν, απειλώντας κιόλας με σέντρα-σουτ λόμπα από τον Καρμόνα στο 37', την οποία έδιωξε σε κόρνερ ο Μπρινιόλι. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να είναι φανερά περισσότερο προβληματισμένος.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή, διατηρώντας το 4-4-1 με το οποίο ολοκλήρωσε το πρώτο 45λεπτο, μετά φυσικά από την αποβολή του Κουρμπέλη. Το Τριφύλλι δυσκολευόταν πολύ πλέον να κρατήσει μπάλα, πόσο μάλλον να επιτεθεί οργανωμένα προς την εστία του Παπαδόπουλου. Για την ακρίβεια είχαν αντιστραφεί οι ρόλοι, με τους Αρκάδες να έχουν πια την μπάλα και τους φιλοξενούμενους κυρίως να αμύνονται.

Σε μία προσπάθεια να αλλάξει κάτι ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 67', περνώντας τους Ιωαννίδη και Μαντσίνι αντί των Σπόραρ και Μπερνάρ αντίστοιχα. Στο 75' ήρθε ουσιαστικά η πρώτη πραγματική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο ματς, όταν συγκεκριμένα ο Παλάσιος πάτησε περιοχή και σούταρε δυνατά, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια!

Ο κακός Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε εν τέλει από τον Αστέρα Τρίπολης στο 80', όταν το κακό διώξιμο του Πούχατς με το κεφάλι εκμεταλλεύτηκε ο Μπαρτόλο, που με άψογο συρτό σουτ νίκησε τον Μπρινιόλι για το 1-0! Οι Πράσινοι έφτιαξαν μία φάση με τον Κλεϊνχέισλερ στο 82', αλλά το πλασέ του Ούγγρου από την περιοχή στη συνεργασία του με τον Χουάνκαρ, έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 86' ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση καθαρού τετ-α-τετ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι, κατέβασε την μπάλα με το στήθος και εκτέλεσε με το αριστερό, αλλά ο Παπαδόπουλος έκανε την επέμβαση του αγώνα κρατώντας το μηδέν! Το σκορ δεν άλλαξε ποτέ μέχρι το φινάλε, με το Τριφύλλι εκτός από το ματς να χάνει πλέον και την κορυφή της Super League.

Οι ενδεκάδες

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Ατιένθα, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Σανταφέ (71' Μπαρτόλο), Γκαρντάφσκι (55' Μπερτόγλιο), Κρεσπί (90+1' Αλάγκμπε), Σίτο (90+1' Ρούμπεν Γκαρθία), Μπαράλες.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχαρτς (83' Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν (74' Τσόκαϊ), Παλάσιος (82' Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (68' Μαντσίνι), Σπόραρ (67' Ιωαννίδης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags