Facebook Pixel Super League: "Χωρίς τη μαγκιά Μελισσανίδη η ΑΕΚ - Θα κλατάρουν ΠΑΟ και ΠΑΟΚ - Τέλειωσε για τον Ολυμπιακό..."
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-05 10:00:00

"Χωρίς τη μαγκιά Μελισσανίδη η ΑΕΚ - Θα κλατάρουν ΠΑΟ και ΠΑΟΚ - Τέλειωσε για τον Ολυμπιακό..."

"Χωρίς τη μαγκιά Μελισσανίδη η ΑΕΚ - Θα κλατάρουν ΠΑΟ και ΠΑΟΚ - Τέλειωσε για τον Ολυμπιακό..."

"Ο Λουτσέσκου είναι αμαρτία μεγάλη. Είναι Νίκος Ξανθόπουλος, μιζέρια"! Μία διαφορετική ανάλυση για τη μάχη του φετινού πρωταθλήματος, τη δυναμική των τεσσάρων μεγάλων και πώς είναι οι σχέσεις προπονητών-ιδιοκτητών. Ποιοι θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους τον τίτλο, ο... παράδεισος της ΑΕΚ, τα προβλήματα με Αλαφούζο-Σαββίδη που είναι μακριά από τις ομάδες και ο Μίτσελ που είναι... σε άλλον κόσμο!

Στη μάχη του πρωταθλήματος, αλλά και στην αγωνιστική/ενίσχυση των  Big 4 αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Νίκος Καραγιαννίδης, θρυλικός διευθυντής τής εφημερίδας Φίλαθλος.

Τι είπε για τους Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Μίτσελ, Ραζβάν Λουτσέσκου και Ματίας Αλμέιδα, τι πιστεύει για τους Γιάνν Αλαφούζο, Βαγγέλη Μαρινάκη, Ιβάν Σαββίδη, Δημήτρη Μελισσανίδη και τι για τη διαιτησία; Οι απαντήσεις ακολουθούν...

"Τα βρίσκω ευχάριστα τα πράγματα στο πρωτάθλημα, όταν πηγαίνουν 4 ομάδες για τη διεκδίκηση τιου τίτλου η βαθμολογία τους υποχρεώνει να χτυπήσουν όλα τα ματς. Κι αυτό είναι ευχάριστο γιατί κάθε ομάδα, βλέπεις διαφορετικά το σκηνικό. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικός μονόλογος με το να έχει καθαρίσει το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο. Δεύτερον και οι τέσσερις ομάδες έχουν χτυπητές αδυναμίες, χτυπητές για όποιον βλέπει ποδόσφαιρο. Mια πρώτη προσέγγιση σε επίπεδο σε προβλέψεων είναι ότι ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα κυνηγήσουν το πρωτάθλημα, ενώ δεν θα είναι έκπληξη ο Παναθηναϊκός να τερματίσει ακόμα και 4ος, ενώ ο ΠΑΟΚ περιμένω να κλατάρει", ανέφερε αρχικά ο Ν. Καραγιαννίδης και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Το θέμα είναι η αξιοποίηση του υλικού που έχεις. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν τους παίκτες που έχουν. Τους αξιοποιούν σωστά στις ομάδες τους; Ο ΟΠαναθηναϊκός δεν είναι καλύτερος από πέρσι, δεν είναι πιο επικίνδυνος και έχει πολλές μεταπτώσεις. Και δεν ευθύνεται η διακοπή λόγω του Μουντιάλ. Το πρωτάθλημα όμως το παίζουν και οι προπονητές, δεν το παίζει ο Μελισσανίδης, ο Αλαφούζος, ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης. Είναι 4 διαφορετικοί άνθρωποι. Ο Μελισσανίδης δεν έχει περάσει τη μαγκιά του, τον τσαμπουκά του στην ομάδα, ο Σαββίδης είναι άουτ και έχει αποστασιοποιηθεί από τη δική του ομάδα, το ίδιο και ο Αλαφούζος που δεν μαθαίνει τα νέα από τον Γιοβάνοβιτς αλλά από εξωδιοικητικούς. Δεν παίζουν τόσο οι πρόεδροι όσο οι προπονητές αυτή τη στιγμή. Ο Αλμέιδα τι κάνει; ο Γιοβάνοβιτς που έχει χάσει τον μπούσουλα, ο Μίτσελ ζει σε άλλο κόσμο δεν σου δίνει την εντύπωση ότι είναι προπονητής του Ολυμπιακού, είναι ο τύπος του τέτοιος. Ο Λουτσέσκου είναι αμαρτία μεγάλη. Είναι Νίκος Ξανθόπουλος, στο παράπονο, στη μιζέρια μια ζωή".

Πώς βλέπεις την ΑΕΚ που βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα;

"Έχει πολύ Μπάγεβιτς μέσα η ΑΕΚ, παίζουν για να παίξουν, δεν παίζουν για να πάρουν τη νίκη. Ο κόσμος στην πραγματικότητα είναι μεθυσμένος, δεν τους ενδιαφέρει η νίκη, παρακολουθούν και είναι στον ποδοσφαιρικό Παράδεισο. Έχουν ποτά, κυλιόμενες σκάλες, καπνογόνα, είναι μια χαρά, μεθυστικό αυτό που συμβαίνει στο νέο γήπεδο. Βλέπεις μια ομάδα που δεν τον πιάνει από το λαρύγγι τον αντίπαλο βέβαια. Αλλά ο λογαριασμός είναι στο τέλος".

Ο Ολυμπιακός;

"Αυτά που κάνει ο Ολυμπιακός είναι για άλλες χώρες και ομάδες. Αγοράζει για να πουλήσει, για να κονομήσει, για να κάνει δημόσιες σχέσεις. Τρομερό αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό, έρχεται παίκτης για να φύγει, για να μην παίξει ή να δοθεί δανεικός. Το κάνει μια ΠΑΕ που έχει συναίσθηση ότι στη γεωγραφία τού ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να ξεφύγει, θα είναι πάντα στη σκιά τού ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Άρα θα κοιτάξει να αξιοποιήσει τη δυναμική για να πάρει παίκτες και να τους πουλήσει". 

Γιατί ξεφούσκωσε απότομα ο Παναθηναϊκός;

"Να δεχτούμε κάτι: Όλες οι πορείες είναι φυσιολογικές. Αλλά μένει σε εμάς η ερμηνεία. Όταν έχεις χαφ αργά και δεν παρουσιάζεις ομάδα με ανάπτυξη, έχεις τελειώσει. Δεν μπορεί να έχει προοπτική, κάπου θα ξεφουσκώσει. Πώς ωφελήθηκε και βρέθηκε στην αρχή πρώτος ο Παναθηναϊκός, όταν οι άλλοι είχαν σκαμπανεβάσματα; Τώρα τα πράγματα αποκαθίσταντο, γιατί το πρωτάθλημα δεν είναι 4-5 ματς. Ο Παναθηναϊκός θα πικράνει τον κόσμο του. Αλλά είναι ευχάριστο ότι η πορεία του δείχνει ότι τελείωσε η μνημονιακή εποχή. Τώρα δεν μιλάει κανείς για χρέη κ.λπ".

Η άποψή σου για τον ΠΑΟΚ;

"Ο ΠΑΟΚ είναι στην καλύτερη περίοδο του, είναι ικανός να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Δεν θα κατέβει ο ΠΑΟΚ να παίξει με τον Ολυμπιακό όπως πήγε στο Περιστέρι ή με την ΑΕΚ, που ήταν μουδιασμένος. Θα ντυθούν ιππότες οι παίκτες του ΠΑΟΚ, οπότε θεωρώ ότι έχει τύχη σε αυτό το ματς. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός δεν έχει φτάσει ακόμα να πει στον Αραμπί "Δεν μου κάνεις, τελείωσες". Δεν γίνεται μια ομάδα να χάνει την ορμή της, φτάνει, δεν κάνεις για τον Ολυμπιακό. Είναι και ο Μίτσελ περιορισμένων προπονητικών ικανοτήτων".

Πώς θέλεις να κλείσουμε;

"Με δύο λόγια για τη διαιτησία: Φέρνουν ξένους στα ντέρμπι, έβαλαν και το VAR που είναι βασικό στοιχείο. Αλλά ακόμα και σήμερα λειτουργεί η καχυποψία, διαμαρτυρίες στα ίσια ότι γίνονται βρώμικες διαιτησίες. Βγαίνουν ανακοινώσεις, μιλάνε τόσο δυσφημιστικά που στην πραγματικότητα μιλάνε εναντίον του άλλου και όχι της διαιτησίας. Δηλαδή άλλη ΠΑΕ έβαλε το βρώμικο χέρι της, καταφέρονται εναντίον των άλλων τυπικά και όχι της διαιτησίας. Αν λάβουμε υπόψιν ότι είναι σωστά αυτά που λέμε, τότε το πρωτάθλημα δεν κωλώνει επειδή υπάρχουν στημένες διαιτησίες όπως λένε οι ανακοινώσεις των ΠΑΕ".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δεν με ξεγελά ο ΠΑΟΚ! Σαν... πόλεμος Ελλάς-Τουρκία στην Τούμπα - Πέτσινο πέναλτι στη Λεωφόρο"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags