Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ούτε ο Μίτσελ το πίστευε - Μεγάλο λάθος του κόουτς, τον έσωσε ο Πασχαλάκης - Τράκαραν Χάμες-Κανός!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-05 23:13:00

Ούτε ο Μίτσελ το πίστευε - Μεγάλο λάθος του κόουτς, τον έσωσε ο Πασχαλάκης - Τράκαραν Χάμες-Κανός!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ούτε ο Μίτσελ το πίστευε - Μεγάλο λάθος του κόουτς, τον έσωσε ο Πασχαλάκης - Τράκαραν Χάμες-Κανός!

Η μεγάλη απογοήτευση στην Τούμπα και η άλλη κλάση του Χάμες. Οι Πειραιώτες δεν ήταν καλοί, ωστόσο δεν έχασαν κι ακόμα ελπίζουν για πρωτάθλημα. Ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι προβλημάτισαν, το πλάνο που δεν απέδωσε και ο Έλληνας κίπερ που δεν... μάσησε.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον ΠΑΟΚ, αποτέλεσμα που προφανώς και δεν ικανοποιεί τους Πειραιώτες, αλλά τουλάχιστον διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος.

Το ντέρμπι προσέφερε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας στον Μίτσελ, ο οποίος είδε την ομάδα του να υποφέρει στο πρώτο διάστημα του αγώνα και να γλιτώνει παραβίαση της εστίας της λόγω των επεμβάσεων του Πασχαλάκη. Αφού πέρασε το πρώτο 20λεπτο, οι Ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να κατευνάσουν την επιθετικότητα των αντιπάλων και να ισορροπήσουν το ματς.

Ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη η εικόνα των Περαιωτών στα πρώτα λεπτά, σε τέτοιο βαθμό που έκανε ακόμα και τον Μίτσελ να απορεί με τη συμπεριφορά των παικτών του. Ο ΠΑΟΚ πίεσε ψηλά από την αρχή και κατάφερε να "βραχυκυκλώσει" τον Ολυμπιακό, η άμυνα του οποίου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Οι Ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους με ασφάλεια και δέχθηκαν τέσσερις επικίνδυνες φάσεις στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Ο Πασχαλάκης όχι μόνο δεν έδειξε επηρεασμένος από την επιστροφή του ως αντίπαλος στην Τούμπα, αλλά αντιθέτως έκανε μεγάλη εμφάνιση και ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του.


Πέραν των αμυντικών ζητημάτων, η έντονη πίεση του ΠΑΟΚ δημιούργησε στον Ολυμπιακό σημαντικό πρόβλημα και στην ανάπτυξη. Η ομάδα του Μίτσελ έχασε το κέντρο, με τους Εμβιλά και Χουάνγκ να μοιάζουν ανήμποροι να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα ώστε αφενός να δημιουργήσουν ευκαιρίες και αφετέρου να ελαφρύνουν την άμυνά τους από την πίεση των αντιπάλων. Θα πρέπει να δουλέψει σοβαρά πάνω σε αυτό το κομμάτι ο προπονητής, αλλιώς όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού θα έχουν μία... έτοιμη συνταγή για να τον προβληματίσουν.



Αδυναμία φάνηκε να υπάρχει και στην αριστερή πλευρά, εκεί όπου ο Δικέφαλος στόχευσε και χτύπησε επιθετικά τον Ολυμπιακό. Ο Ρέαμπτσιουκ αντιμετώπισε θέματα με την επιθετική τριάδα των Ασπρόμαυρων, ενώ ο Μασούρας δεν μπόρεσε να του δώσει επαρκείς βοήθειες. Με αποτέλεσμα, εκτός του Πασχαλάκη, να καλείται σε πολλές περιπτώσεις να "βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά" ο εξαιρετικός Ντόι.

Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός δημιούργησε ελάχιστες προϋποθέσεις για γκολ, ήταν λογικό να μη φανεί ιδιαίτερα ο Μπακαμπού, παρά το γεγονός ότι έτρεξε πολύ και πάλεψε. Ο Χάμες Ροντρίγκες δεν "έλαμψε" αλλά η ποιότητά του φάνηκε στο 22', όταν λίγο έλειψε να "καθαρίσει" το ντέρμπι με μία στιγμή μαγείας. Η μπάλα ωστόσο δεν του έκανε το χατήρι, καταλήγοντας στο δοκάρι.

Ο Κανός έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα δίχως να καταφέρει να φανεί στο ματς. Σαφώς και οι απαιτήσεις από τον Ισπανό δεν μπορούσαν να είναι υψηλές, μιάς και δεν μετρά παρά μόνο λίγες προπονήσεις με τους συμπαίκτες του. Ο Μίτσελ τον έριξε στο ματς ελπίζοντας να αιφνιδιάσει τον Λουτσέσκου, αφού σε τέτοια ντέρμπι σπανίως υπάρχουν εκπλήξεις και τα πάντα έχουν μελετηθεί εκτενώς από το scouting. Ο Κανός δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, ενώ σε ορισμένες φάσεις έμοιαζε να "κουτουλά" με τον Χάμες λόγω της συνήθειάς του να συγκλίνει προς τον άξονα. Χρειάζεται να βρει χημεία με τους συμπαίκτες του ο νεοαποκτηθείς Ισπανός, προτού βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τις ικανότητές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιδράσεις σε ΠΑΟ-Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για την ένσταση - Απάντηση ΑΕΚ: "Πάντα χάρτινοι, το έσκασαν"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags