Facebook Pixel Το ντέρμπι με Ολυμπιακό που δεν ξεχνούν οι ΑΕΚτζήδες! «Θέλει καρδιά η ήττα», είπαν στον Μπάγεβιτς
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-09 07:34:00

Το ντέρμπι με Ολυμπιακό που δεν ξεχνούν οι ΑΕΚτζήδες! "Θέλει καρδιά η ήττα", είπαν στον Μπάγεβιτς

του Κιτρινόμαυρου
Το ντέρμπι με Ολυμπιακό που δεν ξεχνούν οι ΑΕΚτζήδες! "Θέλει καρδιά η ήττα", είπαν στον Μπάγεβιτς

Η αποψινή αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ξυπνά μνήμες από το 1997.

Στον απόηχο του αναβληθέντος παιχνιδιού με τον Ατρόμητο για την 21η αγωνιστική της Super League, εξαιτίας της γνωστής ιστορίας με τα δοκάρια του γηπέδου του Περιστερίου, η οποία ξεσήκωσε τρομερές αντιδράσεις, η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό, για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Κυπέλλου.

Το γεγονός, ότι η ομάδα του Πειραιά επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια, ξυπνά μνήμες από τα ντέρμπι του παρελθόντος. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παιχνίδια στο παλιό «Νίκος Γκούμας» ήταν η αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» στις 26 Φεβρουαρίου 1997, για τα ημιτελικά του ίδιου θεσμού, για τον οποίο θα κοντραριστούν απόψε οι δύο ομάδες.

Ήταν την εποχή που η έχθρα μεταξύ των δύο ομάδων χτυπούσε κόκκινο λόγω της μετακίνησης του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό. Ο Σερβοβόσνιος τεχνικός είχε πάρει μία γεύση της  «κιτρινόμαυρης» αγανάκτησης στο ματς του πρωταθλήματος, στο οποίο η ΑΕΚ είχε επικρατήσει έναν μήνα πιο πριν με 2-0, σε ματς που είχε αναβληθεί (είχε οριστεί Κυριακή και έγινε Δευτέρα) εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Έτσι ο πρίγκηπας της ΑΕΚ επέστρεφε για δεύτερη φορά στο σπίτι που αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος και μισήθηκε λόγω της εξέλιξης που πήρε η καριέρα του. Μην ξύνουμε άλλο εκείνες τις πληγές και ας περάσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Όπως θυμάται η σελίδα «Χρονοντούλαπο της ΑΕΚ», η Ένωση προερχόταν από αναπάντεχη ήττα με 1-0 από τον Ο.Φ.Η. στη Φιλαδέλφεια, που την έφερε στο -6 από τον Ολυμπιακό. Η ψυχολογία όμως της ομάδας ενόψει του αγώνα κυπέλλου δεν ήταν πεσμένη. Όλος ο κιτρινόμαυρος οργανισμός περίμενε αυτήν την αναμέτρηση.

Η παράδοση που ήθελε την ΑΕΚ να τελειώνει με παίκτες λιγότερους επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά απέναντι στον Ολυμπιακό. Σημειωτέον, ότι διαιτητής ήταν ο Παπαδάκος και επόπτης ο Δημητρόπουλος, ο γνωστός που μετά από δύο χρόνια ήρθε στη Φιλαδέλφεια, σε κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι, για να εκτελέσει… διατεταγμένη υπηρεσία. Θα την υπενθυμίσουμε κάποια στιγμή σε αυτήν τη στήλη.

Δεν χαμπάριαζε από διαιτησία

Ήταν αναμενόμενο το παιχνίδι να έχει πολλή δύναμη και πάθος. Το πρώτο ημίχρονο λοιπόν κυλούσε με τον επόπτη Δημητρόπουλο να σταματάει επιθέσεις της Ένωσης μέχρι το 36΄ όπου ο «ρέφερι» κατάφερε να εκνευρίσει τους κιτρινόμαυρους σε μία φάση που ο Καραπιάλης φέρεται να εκβίασε το πέναλτι με τον Βλάχο να βλέπει την κόκκινη κάρτα.

Η ΑΕΚ βέβαια εκείνες τις εποχές, δεν χαμπάριαζε από διαιτησίες. Με παίκτη λιγότερο η Ένωση στην επανάληψη αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας το 1-0 με τον Μπατίστα στο 46΄και το 2-0 με τον Κασάπη στο 73΄.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν και αυτοί με παίκτη λιγότερο, μετά από σκληρό φάουλ του Σαμπανάτζοβιτς στον Κετσμπάγια. Στο 87’ ο Παπαδάκος απέβαλλε και τον Μπατίστα αφήνοντας την Ένωση με 9. Έτσι στις καθυστερήσεις του ντέρμπι, ο Αλεξανδρής μείωσε με  2-1 πανηγυρίζοντας έξαλλα μπροστά στη Θύρα 21, όπου ήταν τοποθετημένοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Και η ήττα θέλει καρδιά

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ποδοσφαιριστές και μέλη των δυο ομάδων συνεπλάκησαν στη φυσούνα, με πρωταγωνιστές τους Νίκο Πανταζή, Αλεξανδρή, Μπουρουτζίκα, Κοπιτσή και Ανατολάκη, οι δυο τελευταίοι μάλιστα ήρθαν και στα χέρια. Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου διαμαρτυρόμενος για τη συμπεριφορά των ανθρώπων της ΑΕΚ. ενώ ο Πέτρος Ραβούσης ξεκίνησε τη συνέντευξη καρφώνοντας τον πρώην συνεργάτη του δηλώνοντας πως και η ήττα θέλει καρδιά.

Το εκτός έδρας γκολ ευνοούσε τον Ολυμπιακό ενόψει του επαναληπτικού, σε σημείο οι  εφημερίδες έκαναν λόγο για γλυκιά ήττα. Στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη όμως ήρθε η ώρα του Νικολαΐδη να μιλήσει. Σε αυτό το παιχνίδι, θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτηση σε αυτήν τη στήλη.

Δείτε τί έγινε στο ντέρμπι που θυμούνται με τις καλύτερες αναμνήσεις οι ΑΕΚτζήδες! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags