Facebook Pixel ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ όπως Σαραβάκος! Τα άκουσε από την εξέδρα και έχασε το πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-13 23:08:00

Τσούμπερ όπως Σαραβάκος! Τα άκουσε από την εξέδρα και έχασε το πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)

του Κιτρινόμαυρου
Τσούμπερ όπως Σαραβάκος! Τα άκουσε από την εξέδρα και έχασε το πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί αποσυντονίστηκε ο Ελβετός και έχασε το πέναλτι στο ματς με τον Λεβαδειακό.

Ο Στίβεν Τσούμπερ είναι από τους πιο αγαπημένους παίκτες της «κιτρινόμαυρης» εξέδρας, μετά τον Σέρχιο Αραούχο! Είδαμε τί έγινε στο ματς με τον Λεβαδειακό, όταν ο Φαν Βέερτ κέρδισε το πέναλτι στο τέλος και ο Ελβετός ανέλαβε την εκτέλεσή του. Η «21» φώναζε το όνομά του.

Απ’ ότι φαίνεται η αποθέωση τον αποσυντόνισε, γιατί ο Ελβετός σημάδεψε με δύναμη στο κέντρο και έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

 

Ξέρετε ποιο πέναλτι μου θύμισε η εκτέλεσή του; Το πέναλτι που έχασε ο Δημήτρης Σαραβάκος στον τελικό του Κυπέλλου ΑΕΚ-Παναθηναϊκός. O εμβληματικός παίκτης του «Τριφυλλιού» στο τέλος της καριέρας του είχε φορέσει τον Δικέφαλο αετό στο στήθος, όπως ο Μίμης Δομάζος, στα τέλη των 70’s.

Εκείνη τη χρονιά έκανε καταπληκτική σεζόν με την Ένωση. Σημείωσε 23 γκολ, τα δύο εκ των οποίων στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Champions League με τους Ρέιντζερς, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου μπήκαν οι προϋποθέσεις πρόκρισης της πρώτης ελληνικής ομάδας στην κορυφαία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Ο Σαραβάκος σε εκείνο τον τελικό κέρδισε το πέναλτι στο 13’ και ανέλαβε την εκτέλεση. Ενώπιος ενωπίω με τον Βάντσικ και από πίσω το πέταλο καταπράσινο. Οι Παναθηναϊκοί του φώναζαν «Μητσάρα, βαζέλα, βγάλε τη φανέλα». Τη μοίρα του συγκεκριμένου πέναλτι, αλλά και του συγκεκριμένου παιχνιδιού τη γνωρίζουμε όλοι.

Ο Σαραβάκος πήρε φόρα πολλά μέτρα, σημάδεψε με δύναμη στο κέντρο και έστειλε τη μπάλα στην... Κηφισσίας.

Αυτό το πέναλτι στοίχισε στην ΑΕΚ έναν τίτλο. 

Τουλάχιστον το χαμένο πέναλτι του Τσούμπερ δεν κόστισε τίποτα για την ομάδα.

Ο ίδιος όμως έχασε την ευκαιρία να σκοράρει το δεύτερο του γκολ στο πρωτάθλημα και να αρχίζει να χτίζει στατιστικά. Αυτά εξάλλου μετράνε για τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, ούτε οι ζελέδες στο μαλλί, ούτε τα τατουάζ...

Ο Αλμέιδα ορθώς και τον κάλυψε, υπονοώντας ότι είχε τη μαγκιά να πάρει την ευθύνη. Είναι και αυτό ένα στοιχείο υπέρ του Τσούμπερ που πρέπεί να συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε από τη Νίκαια και μετά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags