Facebook Pixel Γι’ αυτό δεν θα πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ - Δεν είναι "σκληροί καρ@@@" - Μην τον φοβάσαι με ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-14 22:36:00

Γι’ αυτό δεν θα πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ - Δεν είναι "σκληροί καρ@@@" - Μην τον φοβάσαι με ΑΕΚ!

του Ευάγγελου Μίχου
Γι’ αυτό δεν θα πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ - Δεν είναι "σκληροί καρ@@@" - Μην τον φοβάσαι με ΑΕΚ!

Αν τέλειωναν τα ματς στο 91', θα ήταν στο -2 από ΠΑΟ, -1 από ΑΕΚ! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τα... αφύσικα που συμβαίνουν πλέον στα παιχνίδια του Δικεφάλου, για τους λόγους που έχει πετάξει τόσα παιχνίδια, αλλά και για το μήνυμα του Λουτσέσκου στους παίκτες του ενόψει της Κυριακής.

Στην Τρίπολη και με τον τρόπο που ήρθε αυτό το απίστευτο αλλά όχι "μεταφυσικό" 2-2, πρέπει να πείστηκαν και οι... άπιστοι Θωμάδες γιατί ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου ενώ έχει καλή ομάδα, που παίζει ωραίο και "συντεταγμένο" ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, ενδεχομένως ούτε την 2η θέση! Πικρή και βασανιστική αλήθεια, που δεν μπορείς εύκολα να την αποδεχτείς αν είσαι οπαδός

Σε γενικές γραμμές: όταν κτίζεις μια ομάδα - αγωνιστικά, από χαρακτήρα/μέταλλο/νοοτροπία/προσωπικότητα - δεν μπορείς ταυτόχρονα να κάνεις και υψηλού ανταγωνισμού πρωταθλητισμό. Θα δρέψεις τους καρπούς τα επόμενα χρόνια...

Πιο συγκεκριμένα ο "σκληρός" 8λογος:

1. Πόσους βαθμούς έχει σήμερα ο ΠΑΟΚ;

Σαράντα τέσσερις (44) και είναι τέταρτος. Πόσους θα είχε αν όλα τα παιχνίδια του στην Super League τελείωναν στο 91; Σαράντα εννιά (49) και θα ήταν τρίτος αλλά με μόλις 2 βαθμούς διαφορά απο τον ΠΑΟ (τον έχει σε ισοβαθμία) και 1 βαθμό διαφορά από την ΑΕΚ (την φιλοξενεί την Κυριακή στην Τούμπα)!!!

2. Με ποιους αντιπάλους έπαθε πατατράκ ο ΠΑΟΚ αντίστοιχο με της Τρίπολης;

Με ΟΦΗ και Λεβαδειακό εκτός, ισοφαρίστηκε (1-1) στο 102" και στο 93´ αντίστοιχα. Με τον Αστέρα, εκτός πάλι το τερμάτισε, αφού κέρδιζε 0-2 μέχρι το 91'. Βέβαια στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Τούμπα αυτός ισοφάρισε στο 97'. Μόνο που προτιμότερο θα ήταν να είχε κάνει μια νίκη και μια ήττα, από δυο ισοπαλίες αφού θα είχε τώρα συν 1 βαθμό. Έτσι μαζεύονται οι 5 χαμένοι βαθμοί με μικρομεσαίους που κάνουν τώρα την σε βάρος του διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα!!!

3. Ήταν καλύτερος ο ΠΑΟΚ στα περισσότερα παιχνίδια του και σε κάποια ισάξιος κι ενώ σχεδόν σε όλα προηγείται στο σκορ;

Ναι, μόνο στην ήττα του από την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν ξεκάθαρη η διαφορά μεταξύ των δυο "δικεφάλων", με την ομάδα του Αλμέϊδα εμφανώς καλύτερη. Στο δια ταύτα, ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα για αυτό και είναι καλύτερη όταν έχει την μπάλα και τον έλεγχο του ρυθμού. Όταν όμως, την αφήνει στο αντίπαλο, τότε η άμυνά του λυγίζει και εύκολα και στο άψε σβήσε (στην Τρίπολη χρειάστηκαν λιγότερα από 4')!!!

4. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει  ή έστω να διεκδικήσει μέχρι τελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα;

Όχι, όπως φαίνεται! Αυτός ο ΠΑΟΚ δις δεν κέρδισε τον Αστέρα αλλά και τον ΟΦΗ(!) ενώ με το ζόρι κέρδισε τον Λεβαδειακό στην Τούμπα (3-2), όπως είχε κερδίσει και τον Ατρόμητο (2-1) στο 97' κι αφού στις έδρες τους γκέλαρε παρότι προηγήθηκε στο σκορ! Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως ενώ ο Λουτσέσκου κτίζει ένα γκρουπ που παίζει ωραίο ποδοσφαιρο, με ξεκάθαρο πλάνο κι αρχές, δεν είναι ακόμη γκρουπ ... "σκληρών καριόληδων" που θα κάνουν πρωταθλητισμό!! Ο "Στρατηγός" Ραζβάν έχει όντως "στρόνγκ μεντάλιτι" , οι παίκτες του όμως, είναι ακόμη...βιτάμ. Και ο Ρουμάνος στο πνευματικό κομμάτι αυτό ακόμη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ να το κτίσει/φτιάξει!!! Η πικρή αλήθεια είναι αυτή...

5. Το θέμα των ανατροπών που δέχεται και έτσι "αυτοκτονεί" στα παιχνίδια του ο ΠΑΟΚ είναι μόνο ψυχολογικό;

Όχι είναι και πνευματικό και ποιοτικό αλλά και... γκαντεμιάς! Ο ηγέτης Ινγκανσον στην Τρίπολη είχε... βιδωθεί στο χορτάρι μετά το 1-2. Ο έμπειρος Ζίφκοβιτς ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχε κάνει σούπερ επέμβαση στο τέλος... "χέστηκε" κι αυτός. Γενικά ο ΠΑΟΚ δεν έχει εκείνες τις προσωπικότητες και την ατομική κλάση που σε ματς με τέτοιους αντιπάλους θα το πάρουν πάνω τους. Δεν έχει την ποιότητα στην εκτέλεση (άρα χάνει κλασικές ευκαιρίες, του λείπει το εύκολο γκολ), οι βασικοί του δεν συμπληρώνουν καν...16άδα ενώ οι "βετεράνοι" του χωρίς αγωνιστικό ρυθμό δεν μπορούν να βοηθήσουν ανάλογα με τα προσόντα τους ή τραυματίζονται  (πχ Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια, Καντουρί)!!!

6. Στην Τρίπολη ήταν θέμα κι απειρίας ενώ θα τους γίνει μάθημα το...πάθημα;

Όχι, ασφαλώς. Στο τελευταίο 5λεπτο με τον Αστέρα ο μοναδικός U23 στην ενδεκάδα του ήταν ο Φελίπε Σοάρες. Και τι μάθημα να  πάρουν από αυτό το σοκ παίκτες έμπειροι όπως ο Ινγκανσον, ο Ζιβκοβιτς, ο Σβάμπ, ο Μπίσεσβαρ, ο Τάϊσον, ο Νάρεϊ, ο Τόμας. Δεν ήταν άλλωστε το πρώτο την φετινή σεζόν...

7. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει την ΑΕΚ στην Τούμπα;

Ντέρμπι είναι, μεταξύ των δυο ομάδων που παίζουν το καλύτερο, πιο ενεργειακό και με ξεκάθαρο πλάνο ποδόσφαιρο στην Super League. Προσωπικά βλέπω αν φύγει από το "Χ" να πηγαίνει προς το "2πλό"! Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα έχασε από τον Παναθηναϊκό που δεν ήταν καλύτερός του, δεν κέρδισε τον Ολυμπιακό που ήταν σαφώς κατώτερος του. Θα κερδίσει αυτή την ΑΕΚ, που στην ένταση και το πρές ούτε ο ΠΑΟΚ μπορεί να την ... συναγωνιστεί; Και που μεσοεπιθετικά έχει τέτοια πληρότητα στο ρόστερ σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ. Και που υπερισχύει σε προσωπικότητες. Χλωμό το κόβω αλλά μπάλα είναι. Εδώ ο ΠΑΟΚ για 90' είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα με τον Αστέρα και κατάφερε μέχρι το 94' να ισοφαριστεί σε 2-2 ενώ κανονικά το σκορ θα έπρεπε ήταν 1- 4 ή 2 - 5!!

8. Είναι καλό για τον ΠΑΟΚ που μετά το "κάζο" του με τον Αστέρα ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ;

Ναι και το εξηγώ: η ομάδα του Λουτσέσκου έχει αποδείξει πως δεν πρέπει να την φοβάσαι στα ντέρμπι. Εκεί μεταμορφώνεται και γίνεται... σκληρή! Και στον δημιουργό της, τον Ρουμάνο προπονητή, ταιριάζουν περισσότερο αυτά τα ματςΓια μένα και η χθεσινή ατάκα του Λουτσεσκου, για παίκτες που... τρέμουν, ήταν για να τους θίξει τον εγωϊσμό για το αμέσως επόμενο ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντέμης για ΠΑΟΚ: "Δεν είναι τυχαίο ότι δέχεται γκολ στο τέλος" - Ατάκες για ΑΕΚ και ντέρμπι (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags