Facebook Pixel Μίλησε η έδρα της Ντόρτμουντ, σπουδαία νίκη για Βλαχοδήμο και Μπενφίκα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-15 23:56:00

Μίλησε η έδρα της Ντόρτμουντ και η γκολάρα Αντεγέμι, σπουδαία νίκη Βλαχοδήμου και Μπενφίκα (vids)

Sportdog Team
Μίλησε η έδρα της Ντόρτμουντ και η γκολάρα Αντεγέμι, σπουδαία νίκη Βλαχοδήμου και Μπενφίκα (vids)

Η Ντόρτμουντ πήρε μια αρκετά σημαντική νίκη, ενώ η Μπενφίκα βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση, έχοντας σε καλή βραδιά τον Βλαχοδήμο.

Για μια ακόμη βραδιά δεν είδαμε αρκετά γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την Ντόρτμουντ να κερδίζει με 1-0 την Τσέλσι στην ματσάρα της ημέρας χάρη σε ένα πραγματικά εξαιρετικό γκολ του Αντεγέμι, ενώ και η Μπενφίκα βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση, μιας και πέρασε με 2-0 από την Μπριζ, χάρη στα γκολ των Ζοάο Μάριο και Νέρες, ενώ ο Οδυσσέας Βλαχόδημος καθάρισε όσες φάσεις χρειάστηκε, βγάζοντας αρκετή σταθερότητα στο παιχνίδι του!

Οι αγώνες

Ντόρτμουντ - Τσέλσι

Η Ντόρτμουντ ξεκίνσηε δυνατά το ματς, με τους Άγγλους να παίζουν πιο παθητικά, στοχεύοντας στις κόντρες! Στο 12΄ ο Κουλιμπαλί έκανε σωτήρια παρέμβαση, πριν δοθεί η δυνατότητα στον Αντεγέμι για να σκοράρει. Στο 14΄ παραλίγο να σκοράρει η Τσέλσι, ωστόσο ο Ζίλε έδιωξε σε κόρνερ… με τακουνάκι.

Η Τσέλσι σκόραρε στο 16΄, με τον Τιάγκο Σίλβα να σκοράρει, ωστόσο ο έμπειρος στόπερ είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του και το γκολ ακυρώθηκε. Στο 18΄ η Ντόρτμουντ παραλίγο να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο Μπέλιγχαμ έκανε κακό τελείωμα στην δημιουργία του Μπράντ. Στο 26΄ ο Αντεγέμι έκανε ένα καλό σουτ, ωστόσο ο Τιάγκο Σίλβα έκοψε τη μπάλα.

Η καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος άνηκε στον Αλέ, ο οποίος στο 27 δεν μπόρεσε να κάνει το γκολ από πλάγια θέση. Η Τσέλσι απάντησε στο 32΄ με τον Ζοάο Φέλιξ να βρίσκει τον Ζιγιέκ, ο οποίος έπαιξε το 1-2 μαζί του και το τελικό σουτ κατέληξε άουτ. Μάλιστα, η Τσέλσι έχασε και νέα ευκαιρία στο 38΄, με τον Φέλιξ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, μετά από αντεπίθεση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, ωστόσο με αρκετή ένταση, μιας και οι Μπέλιγχαμ και Τσαν κιτρινίστηκαν στο 49΄ και στο 53΄. Στο 55΄ ο Τζέιμς έκανε τρομερή εκτέλεση, ωστόσο ο Κόμπελ του είπε όχι στην αριστερή του γωνία.

Παρά την πίεση της Τσέλσι, η Ντόρτμουντ βρήκε δίχτυα στο 63΄, μετά από αρκετά γρήγορη αντεπίθεση, με τον Αντεγέμι να κάνει μεγάλη κούρσα, να αδειάζει Φερνάντες και Κέπα και να κάνει το 1-0.

Πάντως για την Τσέλσι στο 78΄ ο Κουλιμπαλί έχασε τεράστια ευκαιρία όντας μόνος του. μιας και το σουτ που επιχείρησε έφυγε από τα χέρια του Κόμπελ, με τον Τσαν, να διώχνει με τάκλιν πάνω στην γραμμή!.

Οι αρχικές συνθέσεις

Μπορούσια Ντόρτμουντ (4-1-4-1): Κόμπελ, Γουλφ, Ζίλε, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο, Τσαν, Αντεγέμι, Μπέλιγχαμ, Οζκάν, Μπραντ, Αλέ.

Τσέλσι (4-2-3-1): Κέπα, Τζέιμς, Κουλιμπαλί, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ, Λόφτους-Τσικ, Φερνάντες, Ζιγιέκ, Ζοάο Φέλιξ, Μούντρικ, Χάβερτς.

 

Κλαμπ Μπριζ - Μπενφίκα 

Ο αγώνας ανάμεσα σε Κλαμπ Μπριζ και Μπενφίκα ξεκίνησε με τον Ράμος να χάνει κεφαλιά σε καλό σημείο, μόλις στο 4΄, με τον Μινιολέ να είναι σε ετοιμότητα. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Βλαχοδήμος έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Μπουκανάν. Γενικά ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός στα πρώτα λεπτά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Πάντως, τον πρώτο λόγο τον είχαν οι Βέλγοι με την πρωτοβουλία των επιθέσεων και αυξημένη πίεση προς τα καρέ του Ελληνα γκολκίπερ. Πάντως, η Μπενφίκα έχασε στο 26΄ και στο 27΄ δύο τρομερές ευκαιρίες.

Αρχικά παραλίγο οι Βέλγοι να βάλουν αυτόγκολ και στη συνέχεια ο Οταμέντι έπιασε κεφαλιά - πάσα, ωστόσο εξ επαφής ο Αντόνιο Σίλβα δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι Πορτογάλοι ισορρόπησαν για τα καλά το ματς και στο 30΄ είχαν και δοκάρι, με το σουτ στην κίνηση του Ράφα Σίλβα.

Η Μπενφίκα μπήκε εξίσου δυναμικά και στο δεύτερο μέρος, με τον Ράμος να χάνει μια ακόμη τεράστια ευκαιρία στο 46΄, όντας μόνος του. Πάντως, η πίεση των Πορτογάλων απέδωσε καρπούς, μιας και στο 49΄ ο Ράμος κέρδισε πέναλτι με τον Ζοάο Μάριο να πιάνει άπιαστη εκτέλεση για το 0-1 στο 51΄.  Ο Μινιολέ βρήκε την μπάλα χωρίς να αποτρέψει την αλλαγή στο σκορ. Η Μπριζ προσπάθησε να αντίδρασει, ωστόσο αυτός που έχασε την τεράστια ευκαιρία ήταν ο Νέρες, για το 2-0. Οι Βέλγοι είχαν ξεκάθαρα την πρωτοβουλία, αλλά χωρίς καμία ουσία, με τον Βλαχοδήμο να καθαρίζει εύκολα αρκετές φάσεις. Ότι δεν κατάφερε λίγο νωρίτερα ο Νέρες, το κατάφερε στο 88΄ τελειώνοντας το ματς με το 2-0.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags