Facebook Pixel Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι: Διπλό τίτλου για την απίστευτη Σίτι με "τριάρα" μέσα στο σπίτι της Άρσεναλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-15 23:33:00

Διπλό τίτλου για την απίστευτη Σίτι με "τριάρα" μέσα στο σπίτι της Άρσεναλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Διπλό τίτλου για την απίστευτη Σίτι με "τριάρα" μέσα στο σπίτι της Άρσεναλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σίτι πήρε επιβλητική νίκη με 3-1 μέσα στο "Έμιρεϊτς", υποχρέωσε την Άρσεναλ στην πρώτη εντός έδρας ήττας της και έβαλε "φωτιά" στην κορυφή της Premier League, έχοντας πάντως ένα ματς περισσότερο από τους Κανονιέρηδες.

Η τεράστια εμπειρία της Μάντσεστερ Σίτι σε συνθήκες πρωταθλητισμού, αλλά και η «καρδιά» πρωταθλητή που έδειξε σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, της χάρισαν ένα σπουδαίο διπλό επί της Άρσεναλ με 3-1 στο «Emirates» σε εξ αναβολής παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Premier League και την οδήγησαν στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμη στους 51 βαθμούς με τους Κανονιέρηδες που έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Στο παιχνίδι που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου, αλλά πήγε πίσω χρονικά κατά τέσσερις μήνες προκειμένου να διεξαχθεί στις 20/10 ο αγώνας Άρσεναλ-Αϊντχόφεν για το Europa League, που είχε αναβληθεί μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, οι «σίτιζενς» πέρασαν σαν... αέρας απ' το «Emirates» για 7η σερί σεζόν κι έβαλαν «φωτιά» στη μάχη του τίτλου.

Το τεράστιο σφάλμα του Τομιγιάσου, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα προς τον Ράμσντεϊλ χωρίς να... δει τον Ντε Μπρόινε, έδωσε την ευκαιρία στον Βέλγο σούπερ-σταρ να μπει «σφήνα» στη φάση και να πλασάρει εξαιρετικά για το 1-0 της Σίτι στο 24ο λεπτό.

Η Άρσεναλ αντέδρασε, πίεσε για την ισοφάριση και την πέτυχε στο 42' με το εύστοχο πέναλτι του Σάκα, έπειτα απ' την ανατροπή του Ενκέτια απ' τον Έντερσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι κυριάρχησε απόλυτα, απέναντι σε μία Άρσεναλ η οποία δεν μπορούσε να «σπάσει» το σφυκτικό πρέσινγκ των φιλοξενούμενων και πλήρωσε... ακριβά κάθε λάθος της.

Στο 72' ο ωραίος συνδυασμός των Χάαλαντ, Μαχρέζ, έβγαλε τον Γκρίλις σε θέση βολής κι ο τελευταίος δεν αστόχησε για το 2-1 των «γαλάζιων», ενώ στο 82' ο Χάαλαντ «τελείωσε» το ματς με άλλη μία εξαιρετική εκτέλεση σημειώνοντας το 26ο γκολ του στην εφετινή Premier League.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags