Facebook Pixel Άλκης Καμπανός: Νέα κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα στη δίκη για τον Άλκη: "Είχαμε σοκαριστεί, φορούσαν κουκούλες!"
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-16 13:00:00

Νέα κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα στη δίκη για τον Άλκη: "Είχαμε σοκαριστεί, φορούσαν κουκούλες!"

Sportdog Team
Νέα κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα στη δίκη για τον Άλκη: "Είχαμε σοκαριστεί, φορούσαν κουκούλες!"

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της παρέας του Άλκη, στην περιοχή Χαρίλαου.

Άλκης Καμπανός: Ο 20χρόνος συνοδηγός αυτοκινήτου βρέθηκε τυχαία πίσω από τα οχήματα των 12 κατηγορούμενων οπαδών του ΠΑΟΚ, επί της οδού Πλαστήρα, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022. Κατά την κατάθεση του ο μάρτυρας αρκετές φορές δήλωσε ότι ήταν σοκαρισμένος με αυτά που έβλεπε.

“Έτυχε να περνάμε από το σημείο και είδαμε να συμβαίνει η συμπλοκή, μπροστά μας. Είχαμε τρία αμάξια μπροστά μας. Το ένα έστριψε αριστερά ενώ τα άλλα δύο σταμάτησαν. Κι εμείς, δεν κάναμε προσπέραση. Ξαφνικά βλέπουμε να βγαίνουν 4-5 άτομα από κάθε αυτοκίνητο και να τρέχουν προς τα εκεί. Είχαμε σοκαριστεί. Ακούσαμε φωνές. Οι πιο πολλοί φορούσαν κουκούλες και δεν μπορούσα να δω πρόσωπα. Από το άσπρο αυτοκίνητο άνοιξαν το πορτ-μπαγκαζ και έβγαλαν αντικείμενα. Είδα να βγάζουν κάτι μακρύ, δεν ήταν μαχαίρι.

Έβλεπα και στο σημείο αλλά δεν είχαμε καλή οπτική γωνία. Μετά τους είδαμε να έρχονται. Ακούσαμε φωνές, έβριζαν τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Καταλάβαμε ότι ήταν οπαδικό επεισόδιο. Ακούσαμε βογκητά. Μετά επέστρεψαν στα αυτοκίνητα» κατέθεσε ο μάρτυρας. “Δεν θυμάμαι καλά. Νομίζω ότι δύο άτομα που βγήκαν από το ένα αυτοκίνητο δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο σημείο της επίθεσης. Ο ένας παρέμεινε σε απόσταση, ανάμεσα στο αυτοκίνητο και στο συμβάν. Προσπαθούσα να καταλάβω και μήπως δω κάτι. Μπορεί και στο μαύρο αυτοκίνητο να άνοιξαν το πορτ-μπαγκάζ. Δεν θυμάμαι και πολύ καλά γιατί σοκαριστήκαμε” επισήμανε ο 20χρονος.

“Μετά ήρθαν οπαδοί του Άρη και πέταξαν καρέκλες. Στρίψαμε κι εμείς δεξιά, στο μονόδρομο, για να μην μας σπάσουν το αμάξι. Φοβηθήκαμε. Την επόμενη μέρα μάθαμε ότι πέθανε το παιδί. Είδαμε το αυτοκίνητο μας σε βίντεο και πήγαμε μόνοι μας στην αστυνομία για κατάθεση γιατί καταλάβαμε ότι μπορεί να μπλέξουνε κι εμάς”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εισαγγελεως της έδρας, ο μάρτυρας απάντησε ότι: “Δεν έβγαλα φωτογραφία και βίντεο, με το κινητό μου, γιατί φοβήθηκα.. Γιατί αν μας εβλεπαν θα μας έπαιρνε κι εμάς η μπάλα…”. Επιπλέον, ερωτηθείς από συνήγορους υπεράσπισης, απάντησε ότι δεν πρόσεξε αν όλοι οι δράστες κρατούσαν κάποιο αντικείμενο στα χέρια τους. Οι 12 κατηγορούμενοι νεαροί δικάζονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό άλλων δύο φίλων του Άρη, στο περιστατικό ακραίας οπαδικής βίας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, στην περιοχή Χαριλάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλύψεις από αστυνομικό στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη - "Ήθελαν να κάνουν ζημιά"

 

Πηγή: grtimes.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags