Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Χτίζει" το μέλλον ο ΠΑΟ - "Σκύλος" χαφ, με καλή τεχνική και τρομερό δεξί - Τους ξεχώρισε ο Γιοβάνοβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-18 12:30:00

Χτίζει τον... νέο ΠΑΟ - "Σκύλος" χαφ, με καλή τεχνική και τρομερό δεξί - Τους ξεχώρισε ο Γιοβάνοβιτς

Χτίζει τον... νέο ΠΑΟ - "Σκύλος" χαφ, με καλή τεχνική και τρομερό δεξί - Τους ξεχώρισε ο Γιοβάνοβιτς

Βάσει πλάνου οι υπογραφές Φρόκου-Λίλο. Τι συνδέει τους δύο! Τα στοιχεία που άρεσαν στον Γιοβάνοβιτς κι έκαναν τον Φρόκου ν' ανέβει στην εκτίμηση του Σέρβου τεχνικού, η μεγάλη ατυχία με το σοβαρό τραυματισμό και η επιβράβευση με φόντο το "αύριο". Τι συνδέει τον νεαρό χαφ με τον Λίλο, που υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο με τους Πράσινους.

Παναθηναϊκός: Στο Τριφύλλι συνεχίζουν το πλάνο που έχουν εκπονήσει τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας τα παιδιά του συλλόγου που έρχονται από τις ακαδημίες. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, η ΠΑΕ ανακοίνωσε την επέκταση συμβολαίου στον Λεάντρο Φρόκου και την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου με τον Κλίντμαν Λίλο. Οι δυο τους, πάντως, αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο μεν Φρόκου είχε την τεράστια ατυχία φέτος να υποστεί ρήξη χιαστών (σ.σ. λίγο μετά τον Αϊτόρ μάλιστα), σε μία περίοδο που έκανε τρομερά πράγματα μαζί με τον Μπιλάλ στο Youth League με την Κ-19 του Παναθηναϊκού. Την ίδια στιγμή και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον είχε να προπονείται με την πρώτη ομάδα, κάνοντας μάλιστα και την πρώτη του ολιγόλεπτη συμμετοχή στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (0-2).

Σε επίπεδο χαρακτηριστικών ο 19χρονος Αλβανός είναι ένας σύγχρονος box to box μέσος, ο οποίος καλύπτει κατά βάση το "6" και το "8". Παρότι έχει πολλά τρεξίματα και είναι αυτό που λέμε "σκύλος" στον άξονα, η καλή τεχνική του κατάρτιση του επιτρέπει να καθίσταται παράγοντας και στην επίθεση, εκτελώντας κατά βάση με το τρομερό δεξί του πόδι. Γενικώς, έχει μεγαλύτερη έφεση ως χαφ στο σκοράρισμα παρά στη δημιουργία, στοιχείο που καλείται να δουλέψει περισσότερο.

Από την άλλη, ο επίσης Αλβανός Λίλο έχει μοιραστεί φέτος τη θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια στην Κ-19 με τον Νίκο Παναγάκο, έχοντας αμφότεροι αφήσει καλές εντυπώσεις. Στα 9 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ο 20χρονος τερματοφύλακας έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα 3 από αυτά, ενώ έχει δεχθεί 8 γκολ. Τα ίδια νούμερα σε clean sheets έχει και ο Παναγάκος (σ.σ. στις ίδιες συμμετοχές), με τη διαφορά ότι εκείνος έχει δεχθεί 10 τέρματα.

Κάτι σημαντικό που αφορά και τον Λίλο και τον Φρόσκου, σχετίζεται με την εκπροσώπησή τους. Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν τον ίδιο μάνατζερ, γεγονός που ενδεχομένως συνδέεται και με την ταυτόχρονη υπογραφή των συμβολαίων τους. Δεν πρόκειται για κάποιο πολύ μεγάλο μανατζερικό γραφείο, αλλά από τον Παναθηναϊκό διαχρονικά δεν είχαν ούτε έχουν προβλήματα στη συνεννόηση και τη μεταξύ τους συνεργασία.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόταση Κομπότη σε Αλαφούζο για Έλληνα προπονητή σε ΠΑΟ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags