Facebook Pixel Champions League: Διαστημική Ρεάλ! Ανατροπή και ιστορική 5αρα στο Λίβερπουλ - Αγκαλιά με πρόκριση η Νάπολι (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-21 23:54:00

Διαστημική Ρεάλ! Ανατροπή και ιστορική 5αρα στο Λίβερπουλ - Αγκαλιά με πρόκριση η Νάπολι (vid)

Sportdog Team
Διαστημική Ρεάλ! Ανατροπή και ιστορική 5αρα στο Λίβερπουλ - Αγκαλιά με πρόκριση η Νάπολι (vid)

Τρομακτική εμφάνιση από τη Βασίλισσα που βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 20' στο Άνφιλντ, αλλά τελικά διέλυσε τους Κόκκινους με 2-5, την ίδια στιγμή που οι Παρτενοπέι πέρασαν σαν... αέρας από την Φρανκφούρτη παίρνοντας τη νίκη με 0-2 και κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Champions League: Ματσάρα από άλλον… πλανήτη στο Λίβερπουλ με τους Κόκκινους να παίρνουν προβάδισμα με 2-0 μέχρι το 21, με τον Νούνιες να πετυχαίνει το γκολ της χρονιάς με τακουνάκι, όμως την πρωταθλήτρια Ευρώπης να τιμωρεί την τραγική άμυνα των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να γυρίσει το παιχνίδι και να τη διαλύει με 2-5 «αγκαλιάζοντας» την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Την ίδια στιγμή η Νάπολι έδειξε για ακόμα μια φορά πως βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση περνώντας με 0-2 από την έδρα της Άιντραχτ, έχοντας μάλιστα και ένα χαμένο πέναλτι του Κβαρατσχέλια, και να είναι έτοιμη και αυτή να δώσει το παρών στους «8».

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης:

Στο Λίβερπουλ οι Κόκκινοι αντιμετώπιζαν τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα remake του περσινού τελικού της διοργάνωσης, ξέροντας ότι παίζουν τη… σεζόν τους μιας και τα πράγματα στην Αγγλία πάνε από το κακό στο χειρότερο. Οι Reds ξεκίνησαν με το πόδι στο… γκάζι και μόλις στο 4’ ο Σαλάχ θα βγάλει τη σέντρα, με τον Νούνιες να πετάγεται στην «καρδιά» της άμυνας της Βασίλισσας και με ένα απίστευτο τακουνάκι να κάνει το 1-0. Οι γηπεδούχοι οχτώ λεπτά μετά θα φτάσει κοντά στο δεύτερο γκολ, όμως το πλασέ του Αιγύπτιου θα σταματήσει στο δοκάρι, όμως στο 14’ Σαλάχ τελικά  θα είναι αυτός που θα εκμεταλλευτεί μια απίστευτη γκάφα του Κουρτουά, ο οποίος θα χάσει το κοντρόλ της μπάλας και χωρίς πρόβλημα θα κάνει το 2-0, σε ένα Άνφιλντ που είχε πάρει φωτιά.

Η Βασίλισσα θα ισορροπήσει το παιχνίδι και στο 21’ θα καταφέρει να μπει και πάλι στον αγώνα, όταν ο Βινίσιους θα ταλαιπωρήσει την άμυνα των γηπεδούχων και με ένα φοβερό διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση θα κάνει το 2-1. Πέντε λεπτά μετά οι γηπεδούχοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν και τρίτο γκολ, με τον Νούνιες να προσπαθεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, αλλά τον Καρβαχάλ να διώχνει με αυτοθυσία. Οι Μερέγχες θα χάσουν δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό όταν στο 30’ ο Βινίσιους θα σουτάρει από πλάγια θέση, με τον Άλισον να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ ένα λεπτό μετά ο Βαλβέρδε θα στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Τελικά η Ρεάλ θα βρει δίχτυα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 36’ ο Γκόμες θα γυρίσει την μπάλα στον Άλισον που θα προσπαθήσει να απομακρύνει, αλλά αυτή να χτυπάει στον Βινίσους και να πηγαίνει στα δίχτυα.

Η πλήρης ανατροπή δεδομένων θα έρθει με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση στο 47’, ο Μιλιτάο θα εκμεταλλευτεί την ολιγωρία στην άμυνα της Λίβερπουλ και με κεφαλιά θα κάνει το 2-3. Η Βασίλισσα θα συνεχίσει να πιέζει τους… ζαλισμένους Κόκκινους και στο 55’ θα χτυπήσει ακόμα μια φορά και θα εκμεταλλευτεί την τραγική ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων, με τον Μπενζεμά να σουτάρει, την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Γκόμεζ και να αλλάζει πορεία, ξεγελώντας τον Άλισον και να κάνει με αυτόν τον τρόπο το 2-4. Ο εφιάλτης των Reds δεν θα τελειώσει μιας και οι Μερέγχες θα χτυπήσουν και πάλι, στο 67', και σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο η μπάλα θα φτάσει στον Μπενζεμά, που θα περάσει τον Άλισον και με σουτ θα κάνει το 2-5 στο Άνφιλντ.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Νάπολι:

Στον αγώνα της Γερμανίας η Νάπολι θέλησε να δείξει από νωρίς πως είναι για μεγάλα… πράγματα φέτος πιέζοντας τους γηπεδούχους, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται από τον Κβαρατσχέλια στο 19’ όταν με φαλτσαριστό σουτ θα προσπαθήσει να βρει δίχτυα, όμως ο Τραπ θα αποκρούσει. Ο 35’ οι Παρτενοπέι θα αγγίξουν το 0-1, όμως το σουτ από τον Λοσάνο θα σταματήσει στο δοκάρι της Άιντραχτ, ενώ ένα λεπτό μετά οι φιλοξενούμενοι, μετά από χρήση VAR θα κερδίσει πέναλτι σε χτύπημα του Μπούτα στον Όσιμεν. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Κβαρατσχέλια, όμως ο Τραπ θα πέσει σωστά και θα αποκρούσει σε κόρνερ. Τελικά η Νάπολι θα καταφέρει να βρει δίχτυα όταν ο Λοσάνο, στο 40’, θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Όσιμεν να κάνει το 0-1 σε κενή εστία, ενώ ένα λεπτό μετά ο Αφρικανός θα βρει και πάλι δίχτυα, όμως το γκολ θα ακυρωθεί ως οφσάιντ.

Στο 56’ οι Παρτενοπέι θα αγγίξουν και δεύτερο γκολ όταν θα βγουν στην κόντρα μετά από λάθος, με τον Λοσάνο να βγάζει τον Κβαρατσχέλια απέναντι από τον Τραπ, όμως το πλασέ του Γεωργιανού θα αποκρουστεί και πάλι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Τα πράγματα για τους Ιταλούς θα γίνουν ακόμα πιο εύκολα, όταν ο Κόλο Μουανί θα πάρει κόκκινη κάρτα, στο 58΄για σκληρό μαρκάρισμα στον Αγκισά, αφήνοντας την Άιντραχτ με 10 παίκτες. Τελικά το δεύτερο γκολ της Νάπολι θα έρθει στο 65’ με τον Αγκισά να ανοίγει στον Κβαρατσχέλια που με τακουνάκι θα στρώσει στον Ντι Λορέντζο που με πλασέ θα κάνει το 0-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνει μεγάλη συμφωνία ο ΠΑΟ με απόφαση Αλαφούζου - Πέφτουν υπογραφές, "κλειδώνει" τον τίτλο!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags