Facebook Pixel Sportdog.gr | Η ΑΕΚ "καθάρισε" με 2-0 τον Αστέρα και βλέπει... Καραϊσκάκη! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-25 19:23:00

Η ΑΕΚ "καθάρισε" με 2-0 τον Αστέρα και βλέπει... Καραϊσκάκη! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Η ΑΕΚ "καθάρισε" με 2-0 τον Αστέρα και βλέπει... Καραϊσκάκη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με γκολ των Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, η Ένωση επέστρεψε στις νίκες, περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι των "αιωνίων" και έκανε την καλύτερη πρόβα για τον επαναληπτικό των ημιτελικών του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

 

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ μετά την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ! Η Ένωση επικράτησε 2-0 του Αστέρα στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League και έκανε την καλύτερη πρόβα για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Γκαρντάβσκι στο 4’, προηγήθηκαν με τον Αραούχο στο 32’, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γκατσίνοβιτς στο 77’.

Η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού έχει 53 βαθμούς και βρίσκεται στο -1, με παιχνίδι λιγότερο λόγω της γνωστής υπόθεσης με τον Ατρόμητο και τα δοκάρια του Περιστερίου, από τον Παναθηναϊκό, που αντιμετωπίζει απόψε τον Ολυμπιακό και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Φάληρο.

Επιστροφή Γκατσίνοβιτς στα αριστερά  - μετατόπιση Πινέδα στον άξονα

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς στην Τούμπα παρέταξε την ομάδα του ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αθανασιάδης παρέμεινε κάτω από τα γκολπόστ, με άμυνα τους Ρόντα, Βίντα, Τζαβέλλα, Χατζισαφί, από δεξιά προς τα αριστερά. Ο Γιόνσον ανέλαβε ρόλο κόφτη στον άξονα, εν τη απουσία του τιμωρημένου Σιμάνσκι, με τον Γκατσίνοβιτς να παίζει αριστερά αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά και επιθετικό δίδυμο τους Αραούχο-Γκαρσία.

Από πλευράς Αστέρα, ο Άκης Μάντζιος είχε στη διάθεσή του τον Γκαρντάβσκι που εξέτισε την ποινή του, όχι όμως και τους Καστάνιο και Σίτο που είναι εντός ποινολογίου, ενώ έκτακτο πρόβλημα ήταν ο Ρεγκίς που έμεινε εκτός λόγω ίωσης. Ο Μπαρτόλο που αποθεραπεύτηκε και επέστρεψε προτιμήθηκε να μείνει εκτός αρχικής σύνθεση.

Έτσι ο Παπαδόπουλος υπερασπίστηκε την εστία με τον Ζουγκλή στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Καρμόνα στα αριστερά και τους Ζουκάνοβιτς, Ατιένθα, στόπερ. Αλάγκμπε και Αλβάρες ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ, ενώ Κόστα, Γκαρντάβσκι, Μουνάφο ήταν η μεσοεπιθετική τριάδα, από αριστερά προς τα δεξιά που έπαιξε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (68’ Ελίασον), Πινέδα (78’ Μάνταλος), Αραούχο (78’ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (45’ Τσούμπερ)

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Μουνάφο, Αλάγκμπε (79’ Τασουλής), Ζουγλής (79’ Μπαρτόλο), Γκαρντάφσκι, Τιλίκα (79’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες (46’ Κωστέας)

Αποβολή με το καλησπέρα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αστέρα να μένει πολύ νωρίς με 10 παίκτες. Ο Γκαρντάβσκι έκανε δολοφονικό τάκλιν στον Αραούχο και ο διαιτητής Τζοβάρας έδειξε απευθείας κόκκινη. Το αριθμητικό πλεονέκτημα πάντως δεν άνοιξε καθόλου το παιχνίδι.

Οι «κιτρινόμαυροι» μάλιστα δυσκολεύτηκαν. Γιατί οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πιο κλειστά και ακόμα πιο σκληρά, προκειμένου να αναχαιτίσουν τους γηπεδούχους από την περιοχή τους. Η Ένωση έψαξε διαδρόμους, στο 16’ ο Γκατσίνοβιτς που ήταν ιδιαίτερα κινητικός, έβγαλε πολύ ωραία με τακουνάκι τον Αραούχο τετ α τετ απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Γκολ με κεφαλιά-ψαράκι ο Αραούχο

Στο 32’ ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο προωθημένος Βίντα πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο επερχόμενος Αραούχο με βουτιά-ψαράκι στο πίσω δοκάρι άνοιξε το σκορ. Η Ένωση θα μπορούσε να είχε με ένα ακόμα γκολ στα αποδυτήρια, αλλά ο Χατζισαφί στάθηκε άτυχος στο 42’, ενώ το δυνατό σουτ του Τσούμπερ, ο οποίος μπήκε αναγκαστικά αντί του τραυματία Γκαρσία, στις καθυστερήσεις βρήκε τον Παπαδόπουλο σε ετοιμότητα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ αύξησε την πίεσή της στην περιοχή των «Αρκάδων», για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να καθαρίσει τη νίκη. Στο 49’ το συρτό του Τσούμπερ ήταν άστοχο, ενώ προσπάθεια του Άμραμπατ από δεξιά, δύο λεπτά αργότερα απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Η επόμενη καλή στιγμή από πλευράς καταγράφηκε στο 62’, όταν ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά από κοντά, ο Παπαδόπουλος όμως αυτήν τη φορά αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του. Ο Αργεντινός δεν είχε την τύχη με το μέρος του ούτε στο 67’, όταν και πάλι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά σημάδεψε πάνω από την εστία.

Καθάρισε ο "Γκάτσι"

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε με την άμυνα του Αστέρα να περνάει δύσκολες στιγμές. Στο 69’ το σουτ του Ελίασον έφυγε άουτ, στο 70’ ο Γκατσίνοβιτς μπήκε από αριστερά στην περιοχή, σούταρε, με τον Παπαδόπουλο να διώχνει σε κόρνερ, στο 71’ και πάλι ο Σουηδός αστόχησε, στο 72’ ο τερματοφύλακας απέκρουσε σουτ του Γιόνσον από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 74’ ξανά Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον συμμετείχαν σε μία ακόμα ευκαιρία.

Αφού ζαλίστηκαν από τις απανωτές φάσεις οι φιλοξενούμενοι λύγισαν στο 77’. Ο Ελίασον πάσαρε από δεξιά στον Τσούμπερ, ο οποίος έπιασε γυριστό σουτ, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Γκατσίνοβιτς που με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, παρότι θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αφού η ΑΕΚ είχε και άλλες ευκαιρίες.

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags