Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ: Πισωγύρισμα για ΠΑΟΚ στα Γιάννινα - Άχαστα από Τόμας, δοκάρι ο Μπίσεσβαρ - "Φωνές" για πέναλτι!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-25 20:58:00

Πισωγύρισμα για ΠΑΟΚ στα Γιάννινα - Άχαστα από Τόμας, δοκάρι ο Μπίσεσβαρ - "Φωνές" για πέναλτι!

του Δημήτρη Σκούφου
Πισωγύρισμα για ΠΑΟΚ στα Γιάννινα - Άχαστα από Τόμας, δοκάρι ο Μπίσεσβαρ - "Φωνές" για πέναλτι!

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν αξιοποίησε την μεγάλη νίκη του επί της ΑΕΚ, μένοντας στο 0-0 με τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες!

Στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε ο ΠΑΟΚ, μία εβδομάδα μετά τη νίκη του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασαν τρομερές ευκαιρίες με τον Μπράντον Τόμας, είχαν δοκάρια με Τζίμα (86') και Μπίσεσβαρ (91'), αλλά είχαν έναν εκπληκτικό Τσιντώτα απέναντί τους, που ήταν ο πρωταγωνιστής του ΠΑΣ, κρατώντας το μηδέν.

Πώς παρατάχθηκαν

Για τον ΠΑΟΚ τερματοφύλακας ήταν ο Ζίβκοβιτς ενώ από τα δεξιά προς τ' αριστερά της άμυνας αγωνίστηκαν οι Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Ράφα Σοάρες. Τις δύο θέσεις των χαφ πήραν οι Αουγκούστο (δεξιά) - Φιλίπε Σοάρες (αριστερά) και στις πτέρυγες ήταν οι Νάρεϊ (δεξιά) - Τάισον (αριστερά) με τον Κωνσταντέλια σ' ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπράντον Τόμας.

Από πλευράς ΠΑΣ ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι Tσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Τζίνο, Λώλης, Ριένστρα, Μορέιρα και Μπάλαν.

Το ματς

Πιο ορεξάτος μπήκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς να φτιάξει κάποια φάση μπροστά στην εστία του Δικεφάλου, που από την πλευρά του προσπαθούσε να πιέσει και να βρει χώρους, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο. Ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στην πιο μεγάλη ευκαιρία του στο πρώτο 45 λεπτο, στο 20ο λεπτό. Ο Τάισον έβγαλε απίθανη μπαλιά στον Σάστρε, αυτός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, γύρισε τη μπάλα, αλλά ο Τόμας προ κενής εστίας την έστειλε άουτ!

Στο 26' ο Εραμούσπε έπιασε μια κεφαλιά, που κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς, στην πρώτη απειλητική στιγμή των Ηπειρωτών στα καρέ του ΠΑΟΚ, που στο 38' είχε ακόμα μια καλή στιγμή, όταν ο Τάισον έκανε το γύρισμα στον Τόμας, όμως ο Ισπανός έχασε τελευταία στιγμή την επαφή με την μπάλα, με τον Τσιντώτα να απομακρύνει και το 0-0 να παραμένει, χωρίς κάτι άλλο ιδιαίτερο στο πρώτο ημίχρονο.

Με μία αλλαγή μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, αφού ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε στην αναμέτρηση τον Σβαμπ αντί του Φιλίπε Σοάρες, θέλοντας να φρεσκάρει το κέντρο του. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ζωηροί στην επανάληψη, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή τους στο 52' με μια κεφαλιά του Τόμας, ο οποίος απώλεσε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία στο 63', όταν πήρε τη μπάλα από γύρισμα του Σάστρε, έκανε ωραίο γυριστό στην κίνηση, όμως ο Τσιντώτας απέκρουσε σωτήρια για τον ΠΑΣ.

Ο Λουτσέσκου έβλεπε τον ΠΑΟΚ να πιέζει, αλλά να δυσκολεύεται απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων και αποφάσισε να βάλει στο παιχνίδι τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς αντί του -κακού σήμερα- Νάρεϊ, αλλά και τους Τζίμα (ντεμπούτο σε ματς Super League) και Μπίσεσβαρ, αντί των Μπράντον Τόμας και Τάισον. Μάλιστα, ο Έλληνας επιθετικός ήταν αυτός που είχε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 86', όταν πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Τσιντώντας απέκρουσε εντυπωσιακά, στέλνοντας τη μπάλα και στο δοκάρι.

Στο 88' και πάλι ο κίπερ του ΠΑΣ είπε "όχι" σε σουτ του Αουγκούστο, ενώ στο 91' ο Μπίσεσβαρ είχε την τελευταία τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, σουτάροντας και στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Τσιντώτα, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Να σημειωθεί ότι οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 37' για ένα πέναλτι σε χέρι του Πήλιου, με τον "ασπρόμαυρο" πάγκο να σηκώνεται όλος να διαμαρτυρηθεί, αλλά τον διαιτητή να μην δίνει κάτι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τσιντώτας, Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος (33' Λιάσος), Τζίνο, Ριένστρα, Λώλης (58' Ροσέρο), Μπάλαν, Μορέιρα

ΠΑΟΚ: Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες (46' Σβαμπ), Νάρεϊ (68' Αντρίγια Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Τάισον (85' Μπίσεσβαρ), Μπράντον (85' Τζίμας)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags