Facebook Pixel Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο Μπρινιόλι σταμάτησε τον Ολυμπιακό, δώρο σε ΑΕΚ - Ακυρώθηκε γκολ στο 90’ και προκάλεσε έκρηξη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-25 22:37:00

Ο Μπρινιόλι σταμάτησε τον Ολυμπιακό, δώρο σε ΑΕΚ - Ακυρώθηκε γκολ στο 90’ και προκάλεσε έκρηξη!

Sportdog Team
Ο Μπρινιόλι σταμάτησε τον Ολυμπιακό, δώρο σε ΑΕΚ - Ακυρώθηκε γκολ στο 90’ και προκάλεσε έκρηξη!

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο Καραϊσκάκης με τους δύο αιώνιους να μένουν στο 0-0 και να κάνουν... δώρο στην Ένωση που έχει τη δυνατότητα να ανέβει και πάλι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι χωρίς γκολ και...νικήτρια την ΑΕΚ στο Φάληρο με τους Ερθρόλευκους και τους Πράσινους να μένουν στο 0-0 και την Ένωση να μειώνει στον ένα βαθμό τη διαφορά από το Τριφύλλι και την κορυφή στον ένα βαθμό, έχοντας έναν αγώνα λιγότερο. Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και έχασαν τεράστιες ευκαιρίες να φτάσουν στη νίκη, έχοντας και δοκάρι με τον Μπακαμπού, όμως ο Μπρινιόλι είχε κατεβάσει... ρολά, ενώ στο 90' οι γηπεδούχοι θα βρουν δίχτυα με τον Βρουσάι, όμως μετά τη χρήση VAR θα ακυρωθεί ως οφσαίντ, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται σε πολύ έντονο ύφος στον Πορτογάλο διαιτητή.

Το ματς:

Το ντέρμπι στο Φάληρο ξεκίνησε με τους Ερυθρόλευκους μόλις στο 4’ να ακουμπάνε το γκολ, όταν μετά από τραγικό λάθος του Σάρλια, ο Μπακαμπού θα πάρει την μπάλα και θα μπει στην περιοχή όπου θα σουτάρει από πλάγια θέση, όμως η προσπάθειά του θα σταματήσει στο αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι και θα περάσει άουτ. Οι παίκτες του Μίτσελ πίεζαν ψηλά την Πράσινη άμυνα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς να έχουν ζήτημα στην ανάπτυξη και τους Πειραιώτες να καταφέρνουν να ανακτούν άμεσα την κατοχή της μπάλας και να επιτίθονται. Οι γηπεδούχοι πατούσαν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με την πρώτη καλή στιγμή για τους Πράσινους να έρχεται στο 13’, όταν ο Παλάσιος θα πάρει την μπάλα και θα μπει στην περιοχή από δεξιά, όμως το σουτ που θα κάνει θα περάσει άουτ. Παράλληλα όσο ο χρόνος προχωρούσε οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ισορροπήσουν το ντέρμπι, «παγώνοντας» τον ρυθμό και προσπαθώντας να κρατούν και εκείνη την μπάλα στα πόδια τους.

Η αναμέτρηση θα συνεχίσει να είναι άκρως ισορροπημένη με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να έχουν βρει τον τρόπο να κρατάνε την μπάλα στην κατοχή τους και να προσπαθούν να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη, την ίδια στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι συνέχιζαν την πίεση ψηλά, όμως όχι με την ίδια συνέπεια όπως στην αρχή. Στο 34’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν τεράστια ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Εμβιλά  θα πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα να φτάνει στον Κανός που θα πλασάρει άουτ, σε κενή εστία, μιας και ο Μπρινιόλι ήταν εξουδετερωμένος. Στο τελευταίο μέρος του πρώτου μέρους και πάλι οι Πειραιώτες θα ανεβάσουν… ταχύτητα προσπαθώντας να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία του Παναθηναϊκού ενώ στο 38’ ένα σουτ του Ροντινέι θα κοντράρει και θα φτάσει στον Μπιέλ, όμως το γύρισμα που θα κάνει δεν θα είναι καλό. Τέσσερα λεπτά μετά και πάλι οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν, όταν ο Εμβιλά θα βγάλει ωραία κάθετη στον Μπιέλ, που θα σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα, ενώ το ίδιο θα γίνει και στο 45’ σε μια προσπάθεια του Ροντινέι.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει με τον ίδιο τρόπο με τους Ερυθρόλευκους, στο 50’, να χάνουν ακόμα μια πολύ καλή ευκαιρία να βρουν δίχτυα, με τον Κανός μετά από σέντρα να κάνει ένα φαλτσαριστό πλασέ έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάει ελάχιστα μακριά από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι, ενώ δύο λεπτά μετά ο Ισπανός θα σουτάρει μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Βαγιαννίδη και να φεύγει κόρνερ. Την ίδια στιγμή οι Πράσινοι είχαν μπει και πάλι παθητικά, όπως και στην αρχή του ντέρμπι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα και βρίσκονται διαρκώς σε θέση άμυνας. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έδειχναν ότι στόχος πλέον ήταν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και μάλιστα ο Σέρβος τεχνικός άλλαξε την κορυφή της επίθεσης βάζοντας στην ενδεκάδα τον Σπόραρ, στη θέση του Ιωαννίδη, θέλοντας να φρεσκάρει τους παίκτες του.

Στο 68’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν ακόμα μια πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Φορτούνης θα βγάλει εκπληκτική μπαλιά στον Ροντινέι, στην πλάτη της άμυνας, όμως το πλασέ του Βραζιλιάνου δεν θα είναι καλό, με την μπάλα να περνάει άουτ. Οι παίκτες του Μίτσελ θα συνεχίσουν να επιτίθονται και να απειλούν την εστία του Μπρινιόλι και στο 73’ θα χάσουν ακόμα μια ευκαιρία, όταν ο Φορτούνης θα βρει πολύ ωραία τον Μασούρα, που θα σουτάρει μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά και πάλι οι Ερυθρόλευκοι θα «ακουμπήσουν» το γκολ όταν ο Παπασταθόπουλος θα πάρει την κεφαλιά, μέσα στην περιοχή, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 77' ο Παναθηναϊκός θα βγει στην κόντρα με τον Παλάσιος να βρίσκει με κάθετη τον Μαντσίνι μέσα στην περιοχή, όμως ο Αργεντίνος δεν είχε καταλάβει πως είναι μόνος απέναντι από τον Πασχαλάκη, με αποτέλεσμα να πάει προς το πλάι και να προσπαθεί να τον πλασάρει, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Δύο λεπτά μετά οι Πράσινοι θα χάσουν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο παιχνίδι, όταν ο Μπα θα χάσει την μπαλιά που θα γίνει, με τον Σπόραρ να σουτάρει και την μπάλα να περνάει ελάχιστα μακριά από την εστία των Πειραιωτών.

Στο 82' οι γηπεδούχοι θα χάσουν ακόμα μια τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ελ Αραμπί θα γίνει κάτοχος της μπάλας και θα πασάρει παράλληλα μέσα στην περιοχή για τον Κανός, που θα σουτάρει από εξαιρετικό σημείο, όμως και πάλι η μπάλα θα κοντράρει και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει. Τέσσερα λεπτά μετά και πάλι οι Ερυθρόλευκοι θα έρθουν αγκαλιά με τον γκολ όταν μετά από γέμισμα στην περιοχή ο Ελ Αραμπί θα πλασάρει τον αέρα, τον Ιταλό τερματοφύλακα των Πράσινων όμως να μπλοκάρει. Τελικά το πολυπόθητο γκολ για τον Ολυμπιακό θα έρθει στο 90' όταν ο Βαλμπουενά θα βρει με κεφαλιά τον Βρουσάι, ο οποίος είχε μπει στον αγώνα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν, που θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει από πλάγια θέση κάνοντας το 1-0, όμως τελικά το γκολ θα ακυρωθεί για οφσάιντ του Ελ Αραμπί στην αρχή της φάσης. ΣΤο 90+8' ο Παπασταθόπουλος θα αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με το αποτέλεσμα όμως να μην αλλάζει και το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Σκόρερ: - 

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος Μπα, Ρέαμπτσιουκ (81΄Ραμόν), Ροντινέι,  Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Κανός (88' Βρουσάι), Μπιέλ (68’ Μασούρας), Φορτούνης (81' Βαλμπουενά), Μπακαμπού (68’ Ελ Αραμπί)

Παναθηναϊκός (Ιβ. Γιοαβάνοβιτς):  Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (60’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (73’ Πούχατς), Πέρεθ, Κουρμπέλης (73’ Τσέριν), Παλάσιος, Μαντσίνι, Μπερνάρ (88' Τσοκάι), Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags