Facebook Pixel Super League: Λατίνος στόπερ για μεγάλη ελληνική ομάδα - Απαρνήθηκε... τον Μέσι - "Κόλπο γκρόσο" από Ρίβερ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-02 10:00:00

Λατίνος στόπερ για μεγάλη ελληνική ομάδα - Απαρνήθηκε... τον Μέσι - "Κόλπο γκρόσο" από Ρίβερ!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Λατίνος στόπερ για μεγάλη ελληνική ομάδα - Απαρνήθηκε... τον Μέσι - "Κόλπο γκρόσο" από Ρίβερ!

Αριστεροπόδαρος αμυντικός, διεθνής, με γκολ και γεμάτο βιογραφικό. Ποιος είναι ο 25χρονος άσος που... τσεκάρουν εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, γιατί δεν παίζει στην Εθνική Αργεντινής αν και γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες και πώς μπορεί να έρθει στην Ευρώπη με ελάχιστα χρήματα.
 

Κατά τη διάρκεια κάθε μεταγραφικής περιόδου η Ελλάδα είναι… μόνιμος πελάτης στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Ειδικά οι «μεγάλες» ομάδες συχνά διατηρούν δικό τους δίκτυο scouting στη Νότια Αμερική, αλλά παίκτες από εκεί βρίσκουν συνεχώς και οι «μικρομεσαίες», όπως ο Βόλος και ο Αστέρας Τρίπολης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε μία εξαιρετική περίπτωση παίκτη που τσεκαρίστηκε έντονα από δύο ομάδες της Super League, παρά το γεγονός ότι η μεταγραφή δεν προχώρησε τελικά.

Ο λόγος για τον κεντρικό αμυντικό της Ρίβερ Πλέιτ, Έκτορ Νταβίντ Μαρτίνες. Πρόκειται για αριστεροπόδαρο στόπερ με ύψος 1,85, ο οποίος είναι μεν γεννηθείς στο Μπουένος Άιρες, ωστόσο έχει ρίζες από την Παραγουάη και επέλεξε να αγωνιστεί με τη συγκεκριμένη εθνική ομάδα. Ο Μαρτίνες έπαιξε στα κλιμάκια των μικρών εθνικών ομάδων της Αργεντινής, όμως γνωρίζοντας ότι θα είχε ελάχιστες πιθανότητες να κληθεί στην Εθνική Ανδρών, διάλεξε την Παραγουάη και μετρά πλέον 11 συμμετοχές και ένα γκολ με τη φανέλα της.

Ο 25χρονος άσος διαθέτει ένα αρκετά γεμάτο βιογραφικό σε σχέση με την ηλικία. Ειδικά για την Ελλάδα, όπου έχουμε δει πάρα πολλούς Λατίνους -και συχνά όχι από το πάνω ράφι-  παίκτης που στα 25 του μετρά 69 συμμετοχές με τη Ρίβερ Πλέιτ μόνο αδιάφορος δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Στην πιάτσα των μάνατζερ το όνομά του αναφέρθηκε αρκετά τον Ιανουάριο και από τη στιγμή που δεν μετακόμισε τελικά στη χώρα μας, η περίπτωσή του παραμένει στο… συρτάρι ενόψει της επόμενης μεταγραφικής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί πως το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2024, άρα το καλοκαίρι θα μπει στο τελευταίο εξάμηνό της συμφωνίας του με τη Ρίβερ, κάτι που σημαίνει θα μπορεί να διαπραγματευτεί ελεύθερα με οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του.

Όσο για το ποιες ομάδες μπορεί να ασχολήθηκαν πιο εντατικά με τον Μαρτίνεζ; Τον περασμένο Ιανουάριο Ολυμπιακός και ΑΕΚ φέρονταν να κινούνται για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, αν και τελικά επέλεξαν να μην ενισχυθούν στη συγκεκριμένα θέση...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλες ομάδες έρχονται για Χάμες και Μπερνάρ - "Εμπόδιο" για Κουρμπέλη η... καψούρα του Ολυμπιακό

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags