Facebook Pixel Τεράστια έκπληξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Πασίγνωστος άσος αποσύρθηκε από την εθνική στα 32 του!
| 2023-03-03 18:10:00

Τεράστια έκπληξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Πασίγνωστος άσος αποσύρθηκε από την εθνική στα 32 του!

Sportdog Team
Τεράστια έκπληξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Πασίγνωστος άσος αποσύρθηκε από την εθνική στα 32 του!

Πήρε τηλέφωνο τον ομοσπονδιακό τεχνικό για να τον ενημερώσει και τον άφησε έκπληκτο.

O επιθετικός της PSV Αϊντχόφεν, Λουκ ντε Γιονγκ, ανακοίνωσε σήμερα (3/3) ότι αποχωρεί από την εθνική Ολλανδίας. «Αποσύρομαι από το διεθνές ποδόσφαιρο. Ήταν μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ για όλες τις αναμνήσεις Οράνιε», είπε ο 32χρονος Λουκ ντε Γιονγκ, που έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα -με προπονητή τον Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ- στις 9 Φεβρουαρίου 2011, σε φιλικό αγώνα με την Αυστρία (3- 1) στο «Philips Stadion», αντικαθιστώντας τον Ντιρκ Κάιτ.

Συνολικά, έχει συμμετάσχει σε 39 αγώνες, εκ των οποίων ένας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022, και στα Euro 2012 και 2020, σημειώνοντας συνολικά οκτώ γκολ. «Ήταν πάντα τιμή για μένα να είμαι μέλος της εθνικής Ολλανδίας. Τώρα όμως νιώθω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρω αυτή την απόφαση, γιατί αυτό το μήνα θα ξεκινήσει μια νέα σειρά προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θέλω να συγκεντρωθώ πλήρως στην PSV τα επόμενα χρόνια», είπε.

Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός προπονητής, Ρόναλντ Κούμαν, έδειξε ότι εξεπλάγη όταν ο επιθετικός του τηλεφώνησε χθες (2/3) για να τον ενημερώσει για την απόφασή του: «Καταλαβαίνω την εξήγησή του ότι θέλει να συγκεντρωθεί 100% στην PSV. Θα μας λείψει. Και εντός και εκτός γηπέδου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags