Facebook Pixel ΑΕΚ: Αστέρι πριν το Περιστέρι! Πρωταθληματική τριάρα στον ΟΦΗ - Ζέσταμα για Ολυμπιακό
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-05 21:33:00

ΑΕΚ είσαι αστέρι πριν το Περιστέρι! Πρωταθληματική τριάρα στον ΟΦΗ - Ζέσταμα για Ολυμπιακό (VID)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚ είσαι αστέρι πριν το Περιστέρι! Πρωταθληματική τριάρα στον ΟΦΗ - Ζέσταμα για Ολυμπιακό (VID)

Δύο γκολ από Άμραμπατ, ένα από Γκατσίνοβιτς στο 3-0 της Ένωσης στο Ηράκλειο, πριν το αναβληθέν ματς με τα δοκάρια με τον Ατρόμητο και το ντέρμπι με τους Πειραιώτες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Νικήτρια πέρασε από το Ηράκλειο η ΑΕΚ! Η Ένωση επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, με 56 πόντους, αλλά με παιχνίδι λιγότερο, όπως και ο Παναθηναϊκός που παίζει με τον Παναιτωλικό τη Δευτέρα. Ο Άμραμπατ άνοιξε το σκορ, πέτυχε και το 2-0, με τον Γκατσίνοβιτς να ολοκληρώνει τον «κιτρινόμαυρο» θρίαμβο στο Γεντί Κουλέ. Ο ΟΦΗ είναι στη 9η θέση με 24 πόντους και με καλό πλασάρισμα για τα πλέι άουτ.

Η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στο αναβληθέν παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι, εξαιτίας της γνωστής ιστορίας με τα δοκάρια. Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ένα παιχνίδι που περιμένει πως και πως ο ενωσίτικος οργανισμός.

Ενός λεπτού σιγή και πανό για τα θύματα των Τέμπτων

Πριν τη σέντρα της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Οι παίκτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και απέδωσαν σεβασμό στους νεκρούς με τη στάση τους. Η σιωπή ήταν εκκωφαντική από παίκτες και κόσμο, ενώ τα καπνογόνα στην ουσία έπαιξαν τον ρόλο... κεριών.  

 

Σημειωτέον, ότι στην εξέδρα αναρτήθηκαν πανό για το δυστύχημα. "Είστε δολοφόνοι, είστε υποκριτές. Το σύστημα που φτιάξατε μας παίρνει τις ζωές", ανέφερε το μήνυμα των οπαδών των γηπεδούχων. "Παίζουν τις ζωές μας πέτρα ψαλίδι μολύβι και χαρτί εξάλλου για το σύστημα είμαστε αριθμοί" ανέφερε το γιγάντιο πανό που έχει αναρτηθεί μπροστά από τις θύρες 4, 5. "Δεν ήταν η κακιά η ώρα, ήταν η κακιά η χώρα. Σκ@τ@ στο κράτος", έλεγε αυτό της Original 21.

Έκπληξη Αλμέιδα με Μάνταλο-Τσούμπερ!

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με τρία στόπερ. Ο Γκούτι Τοράρινσον ήταν ο τρίτος κεντρικός αμυντικός και στην ουσία ο αντί – Βούρος στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, δίπλα στους Πασαλίδη-Διαμαντή. Ο Μανδάς αγωνίστηκε κάτω από τα δοκάρια, ενώ Λάρσον, Μπαλογιάννης τοποθετήθηκαν στα άκρα. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Ντιουσέ, Μεγιάδο με τους Μπάκιτς, Ντίκο και Τοράλ στην επίθεση.

Στο παιχνίδι του «Γεντί Κουλέ», ο Ματίας Αλμέιδα έπρεπε να διαχειριστεί τις ελλείψεις των τιμωρημένων Αραούχο, Σιμάνσκι, αλλά και του τραυματία Λιβάι Γκαρσία, η απουσία του οποίου δημιουργούσε μεγάλο γρίφο για τις λύσεις που θα εφαρμόσει ο Αργεντινός ο οποίος απέκτησε άλλη μία επιλογή πριν το ματς. Ο προπονητής της Ένωσης προτίμησε Μάνταλο και Τσούμπερ στην επίθεση. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία, με τους Βίντα-Μουκουντί στόπερ, τον Ρότα δεξιά, τον Χατζισαφί αριστερά, τους Γιόνσον-Πινέδα στον άξονα, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά. 

Έβαλε δύσκολα ο Μανδάς

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να πιέσει ψηλά τον ΟΦΗ και να γυρίζει τη μπάλα στην περιοχή του Μανδά, με διεισδύσεις από τα άκρα και γεμίσματα. Ο Γκατσίνοβιτς έψαχνε συνεχώς τον Τσούμπερ που ήταν δραστήριος και έκανε κινήσεις φορ, ενώ ο παρτενέρ του, Μάνταλος, ανέλαβε και τα φορτώματα από τις στατικές φάσεις (με εξαίρεση μία που εκτέλεσε ο Χατζισαφί).

Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, πραγματοποιώντας την πρώτη ευκαιρία στο ματς, ο Μπαλογιάννης βρήκε με σέντρα τον Ντίκο, η κεφαλιά του οποίου έφυγε για λίγο άουτ. Η Ένωση απάντησε αμέσως μετά, όταν ο Γκατσίνοβιτς γέμισε για τον  Τσούμπερ που πήρε την κεφαλιά, ο Θοράριρσον έδιωξε πάνω στον Μανδά που ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Στο 27’ ο Σέρβος έπιασε ωραίο σουτ, ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ όμως και πάλι αντέδρασε αποτελεσματικά και με εκπληκτική εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ. Στο 35’ ο Άμραμπατ συνεργάστηκε με τον Τσούμπερ, αλλά το τελείωμα του Ελβετού ήταν αδύναμο και κόντραρε στον Διαμαντή.

Μάνταλος... κερνάει

Ο Μαροκινός ήταν αυτός που έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό στο τέλος του ημιχρόνου. Στο 44’, ο Μάνταλος με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, έπιασε στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων. Ο Άμραμπατ μπήκε στην περιοχή από αριστερά, η μπάλα κόντρα στον Πασαλίδη και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Άμραμπατ χτύπησε ξανά! Στο 49’ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων και με δυνατό βολέ έκανε το 0-2. Στο 55’ η ομάδα του Ηρακλείου παραλίγο να μειώσει! Ο Μπάκιτς είδε τον Αθανασιάδης εκτός εστίας, έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ πίσω από τη σέντρα, ο τερματοφύλακας της Ένωσης όμως πήρε τα πίσω βήματα και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Και αφού η ΑΕΚ διατήρησε το μηδέν σε μία ακόμα φάση, σημείωσε και τρίτο γκολ! Ο Μάνταλος έβγαλε τον Γκατσίνοβιτς σε θέση βολής και ο Σέρβος δεν χαρίστηκε στον Μανδά για το 0-3, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους, παρότι και ο ΟΦΗ είχε ευκαιρία να μειώσει (στο 73’ με Μεγιάδο), αλλά και η Ένωση να διευρύνει το σκορ (στο 85’ έχασε τετ α τετ ο Φαν Βέερτ απέναντι στον Μανδά).

Τα γκολ

 
 
 

Η σφυρίχτρα

Στο 16’, υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι από πλευράς ΑΕΚ για πτώση του Γκατσίνοβιτς στην περιοχή. Στο 33' ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδωσε κίτρινη στον Βίντα για θέατρο αντί για πέναλτι, καθώς θεώρησε ότι ήταν εύκολη η πτώση του στο μαρκάρισμα του Λάρσον. Πάντως υπήρχε επαφή, όσο υπερβολική και να φάνηκε η αντίδραση του Κροάτη, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Το δεύτερο γκολ του Άμραμπατ θα ξεσηκώσει σίγουρα συζητήσεις. Ήταν λίγο περίεργη. Οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του σκόρερ και φάουλ του Βίντα. Το VAR όμως απεφάνθη πως δεν υπήρχε απολύτως τίποτα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags