Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιωνικός: Μαγεία ΠΑΟΚ στην Τούμπα - Σμπαράλιασαν τον Ιωνικό με εξάρα - Έγραψε ιστορία ο Τζίμας!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-05 22:28:00

Μαγεία ΠΑΟΚ στην Τούμπα - Σμπαράλιασαν τον Ιωνικό με εξάρα - Έγραψε ιστορία ο Τζίμας!

Sportdog Team
Μαγεία ΠΑΟΚ στην Τούμπα - Σμπαράλιασαν τον Ιωνικό με εξάρα - Έγραψε ιστορία ο Τζίμας!

Πω πω ένας ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος του Βορρά, στο καλύτερό του φετινό ματς, σκόρπισε στους... έξι ανέμους τον Ιωνικό από το πρώτο κιόλας μέρος, επικρατώντας με το εκκωφαντικό 6-0 στο τέλος.

ΠΑΟΚ - Ιωνικός: Πω πω ένας ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος του Βορρά, στο καλύτερό του παιχνίδι φέτος, σκόρπισε στους... έξι ανέμους τον Ιωνικό από το πρώτο κιόλας 45λεπτο, καθαρίζοντας ουσιαστικά στο πρώτο 20λεπτο την υπόθεση τρίποντο. MVP ο φοβερός και τρομερός Νάρεϊ στο τελικό 6-0 που σκόραρε και μοίρασε τρεις ασίστ, Κωνσταντέλιας, Μπράντον, Κεντζιόρα και Ζίβκοβιτς τα άλλα τέρματα, γκολάρα ο Σέρβος! Πρώτο γκολ στην ανδρική ομάδα και για τον 17χρονο Τζίμα, που έγραψε ιστορία.

Το ματς

Ένα λεπτό και 29 δευτερόλεπτα πήρε στον ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ στην Τούμπα, με τον Νάρεϊ συγκεκριμένα στο 3' να χρίζεται σκόρερ με τη... συνδρομή και του Ρομαό, στο στήθος του οποίου χτύπησε η μπάλα για να καταλήξει στα δίχτυα. Ο Ιωνικός απείλησε για πρώτη φορά στο 15' μ' ένα πολύ καλό και μακρινό σουτ του Σεμπά, το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στο 17ο λεπτό ο Μπράντον Τόμας σκόραρε, αλλά οριακά το τέρμα του ακυρώθηκε (και με τη συνδρομή του VAR) ως οφσάιντ. Αυτό που έμελλε να επακολουθήσει, ωστόσο, δεν είχε προηγούμενο για τον Δικέφαλο του Βορρά. Αρχικά στο 24' ο Κωνσταντέλιας έκανε το 2-0 από το παράλληλο γύρισμα του Νάρεϊ από τα δεξιά!

Τέσσερα λεπτά μετά (σ.σ. στο 28') ο Νάρεϊ και πάλι έκανε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά, με τον Μπράντον να εκτελεί με άψογη προβολή για το 3-0! Το καλύτερο όμως το φύλαγε ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος στο 30' με ΑΠΙΘΑΝΟ σκάψιμο έξω από την περιοχή "κρέμασε" τον ανήμπορο ν' αντιδράσει Χουτεσιώτη, διαμορφώνοντας το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου!

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορούσε φυσικά να αλλάξει. Παρ' όλα αυτά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε να δει διάθεση από τους παίκτες του, καθώς τα πλέι οφ που ακολουθούν απαιτούν (και) από τους Ασπρόμαυρους να βρεθούν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, στο σημείο της σεζόν που θα κριθούν όλα στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Άμεσα στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 5-0, με τον Χουτεσιώτη ειδικότερα στο 48' να λέει "όχι" αυτή τη φορά στον Μπράντον Τόμας έπειτα από γύρισμα του Ράφα Σοάρες. Στο 49' τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Ιωνικό, όταν ο Μασάς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Νάσμπεργκ και μοιραία, αποβλήθηκε.

Στο 54' οι γηπεδούχοι έφτασαν εν τέλει και σε πέμπτο τέρμα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Νάρεϊ για την ακρίβεια από τα δεξιά, ο Κεντζιόρα βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, κάνοντας με προβολή το 5-0! Στο 68' ο ΠΑΟΚ είχε οριζόντιο δοκάρι και για έκτο γκολ, με ασύλληπτο σουτ του Τάισον να τραντάζει την εστία του Χουτεσιώτη. Το τελικό 6-0 το διαμόρφωσε στο 90+1' ο 17χρονος Τζίμας, γράφοντας στο φινάλε ιστορία ως ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Δικεφάλου του Βορρά!

Οι ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Αουγκούστο (58' Ελ Καντουρί), Νάρεϊ (59' Τάισον), Ζίβκοβιτς (76' Ρικάρντο), Κωνσταντέλιας (71' Μπίσεσβαρ), Μπράντον (71' Τζίμας).

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Αντούνες (46' Τσίμπσα), Ρουμπουλάκου, Κάνιας, Λοβέρα (77' Πογκοσιάν), Μασάς, Σεμπά (77' Τσιριγώτης), Μάντζης (77' Μάνος).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags