Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Γιώργος Κούδας: "Έχει ρίξει λεφτα ο Σαββίδης - Όχι στα παλτά των μάνατζερ - Έτσι έκανα το ρεκόρ που έσπασε ο Τζίμας"
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-06 15:18:00

"Έχει ρίξει λεφτα ο Σαββίδης - Όχι στα παλτά των μάνατζερ - Έτσι έκανα το ρεκόρ που έσπασε ο Τζίμας"

του Γιώργου Κτενά
"Έχει ρίξει λεφτα ο Σαββίδης - Όχι στα παλτά των μάνατζερ - Έτσι έκανα το ρεκόρ που έσπασε ο Τζίμας"

Ο Κούδας για το στοιχειωμένο ρεκόρ και τη μαύρη σύμπτωση! Ο παλαίμαχος άσος θυμάται στο Sportdog.gr τη μέρα που έγραψε ιστορία, μιλάει για τον νεαρό Τζίμα που τον… ξεπέρασε, αλλά και για την εξαιρετική δουλριά που γίνεται στις Ακαδημίες.

ΠΑΟΚ: Το ρεκόρ που διατηρούσε ο Γιώργος Κούδας στον Δικέφαλο, ως νεαρότερος σκόρερ στην Ιστορία του συλλόγου, έσπασε ο Τζίμας μετά από 59 χρόνια με το γκολ που πέτυχε εναντίον του Ιωνικού.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Μεγαλέξανδρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον θρυλικό Γιώργο Κούδα, προκειμένου να μας μιλήσει για το ρεκόρ αλλά και τη νέα φουρνιά των παικτών του ΠΑΟΚ. Διαβαστε το μας είπε:

"Έτσι έκανα το ρεκόρ που έσπασε ο Τζίμας - Συνεργασία με Λουτσέσκου - Μετά τον Πέλκα"

"Τι να πω εγώ για το ρεκόρ, μακάρι να υπάρχουν παιδιά για να σπάνε τα ρεκόρ. Εγώ πρωτόπαιξα μπάλα στις 22 Δεκεμβρίου του 1963, στη Λεωφορο, και μετά από 4 μήνες έβαλα το πρώτο μου γκολ με τη Νίκη Βόλου, σε ηλικία 17 ετών και 4 μηνών", ανέφερε αρχικά ο ο παλαίμαχος άσος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Είμαι λίγο ρομαντικός και έχω κάποια πράγματα μέσα στην ψυχή μου που δεν τα ξεχνάω. Αντίπαλος ήταν ο Χρήστος Ζαντέρογλου που έφυγε από τη ζωή τυχαία χθες".

Πώς βλέπετε το υλικό που έχει ο ΠΑΟΚ στις ακαδημίες του;

"Μετά το 2016 έχει γίνει αρκετή δουλειά στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο ο Τζίμας αλλά πολλά παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν για να φτιάξουν την ομάδα. Οι προπονητές των ακαδημιών πρέπει να συνεργάζονται σε καθημερινή βάση, πλην της δουλειάς που κάνει ο προπονητής στην πρώτη ομάδα. Να λέει ο Λουτσέσκου τι ψάχνει και να φτιαχνουν αντίστοιχα παίκτες, με συνεργασία. Αν μετρήσουμε είναι δέκα ονόματα μετά τον Πέλκα που έχουν βγει στον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν παιδιά που θέλουν βελτίωση, να δοθούν δανεικοί όπως ο Κούτσιας, κι αν δεν κάνει στον προπονητή, ας φύγει. Αλλά θα πρέπει να παίζουν για να βελτιώνονται. Σε ηλικία 19-20 ετών να βγαίνουν παίκτες για την πρώτη ομάδα".

"Αυτό να βελτιώσει ο Κωνσταντέλιας - Έχει ρίξει λεφτα ο Σαββίδης - Όχι στα παλτά των μάνατζερ"

Πώς βλέπετε τα νέα παιδιά που είναι τώρα στην πρώτη ομάδα;

"Έχουν ταλέντο ο Κωνσταντέλιας, έχει ιδιαίτερο ταλέντο. Να βελτιώσει κάτι συγκεκριμένο: Να βάλει ωτοασπίδες για να μην ακούει τις σειρήνες αλλά μόνο τους προπονητές του. Κι εγώ έτσι είχα δουλέψει τότε και είχα φτάσει εκεί που είχα φτάσει".

Εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά από τις υποδομές;

"Ο Κουλιεράκης, ο Μιχαηλίδης, ο Λύρατζης, ο Τσαούσης, έχουν βγει πολλά παιδιά. Από κάποια παλτά που φέρνουν ορισμένοι μάνατζερ και δεν ακουμπάνε την μπάλα, είναι καλύτερα τα δικά μας παιδιά. Έχει ρίξει πολλά λεφτά στις ακαδημίες ο Σαββίδη τα τελευταία χρόνια".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ας τολμήσουν να υποτιμήσουν τον ΠΑΟΚ - Αν δεν ήταν και οι κλοπές... - Γροθιά στο στομάχι το πανό 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags