Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η… τρέλα Αλαφούζου για Φορτούνη - Η πρώτη επαφή και η πρόταση Δομάζου - Το γύρισε ο Μίτσελ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-09 20:23:00

Η… τρέλα Αλαφούζου για Φορτούνη - Η πρώτη επαφή και η πρόταση Δομάζου - Το γύρισε ο Μίτσελ!

του Νίκου Στεργίου
Η… τρέλα Αλαφούζου για Φορτούνη - Η πρώτη επαφή και η πρόταση Δομάζου - Το γύρισε ο Μίτσελ!

Θα μπορούσε ο Έλληνας άσος να φοράει τα πράσινα στην Ελλάδα; Κι όμως, ο ηγέτης των Πειραιωτών είχε φτάσει αρκετά κοντά στο Τριφύλλι και μάλιστα τη μεταγραφή του είχε προσπαθήσει να κλείσει ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Το Sportdog.gr γυρίζει το χρόνο πίσω σε ένα από τα πιο συναρπαστικά μεταγραφικά θρίλερ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ολυμπιακός: Πρόσωπο των ημερών είναι στο Λιμάνι ο Κώστας Φορτούνης, δεδομένου ότι ο Έλληνας άσος έγινε ξανά πρώτο βιολί λόγω και της απουσίας τού Χάμες Ροντρίγκες από την 11άδα.

Ο Φορτούνης είχε βρεθεί και με τα δύο πόδια εκτός Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι, μετά από την περασμένη αγωνιστική περίοδο που είχε χαθεί λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, αφού ο Πεδρο Μαρτίνς δεν πίστευε σε εκείνον. Μόνο που η ζωή πολλές φορές είναι ιδιαίτερη, περίεργη και αυτό που έγινε, τελικά, είναι να αποχωρήσει ο Πορτογάλος τεχνικός και ο Φορτούνης να ανανεώσει το συμβόλαιό του για έναν χρόνο ακόμα.

Με αφορμή το γεγονός ότι το άστρο τού Κώστα ανατέλλει ξανά φωτεινό αυτό το διάστημα στο Λιμάνι, το sportdog θυμήθηκε μια παλιά ιστορία με πρωταγωνιστή τον Φορτούνη. Τόσο σημαντική που θα μπορούσε να είχε αλλάξει όχι μόνο τη δική του καριέρα, να έκανε άλλη καριέρα δηλαδή, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο ευρυτερα,

Αρχικά, να θυμίσουμε ότι όπως έχει αποκαλύψει εδω, στο sportdog, ο τεράστιος Μίμης Δομάζος, είχε αποκαλύψει ότι είχε προτείνει στον Παναθηναϊκό πριν από πολλά χρόνια τον Φορτούνη, όταν ακόμα έπαιζε στα Τρίκαλα, αλλά οι Πράσινοι δεν είχαν ασχοληθεί μαζί του τότε.

Ίσως αυτό το λάθος να ήθελε να διορθώσει ο Γιάννης Αλαφούζος το καλοκαίρι του 2014, όταν ο Φορτούνης είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τη Γερμανία και την Καϊζεσλάουτεν για να έρθει ξανά στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Αναστασίου, που ήταν τότε προπονητής στον Παναθηναϊκό είχε σχετική επαφή μαζί του, αλλά το ίδιο είχε συμβεί και με τον Γ. Αλαφούζο που ήθελε πολύ τον Φορτούνη στα πράσινα!

Το ίδιος διάστημα και ο Ζήσης βρύζας, που τότε έλυνε και έδενε στον ΠΑΟΚ, μιλούσε καθημερινά με τον Έλληνα άσο, αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν τελικά εκείνος που είχε αποσπάσει τη υπογραφή του!

Με αποτέλεσμα να είναι ο Ολυμπιακός η ομάδα του τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια, αν και όταν ήρθε στην ομάδα ο Φορτούνης είχε βρει τον Μίτσελ στην πρώτη του θητεία και δεν είχε χρόνο συμμετοχής. Γιατί ο Τσόρι έκανε εκπληκτική σεζόν και η ομάδα ήταν κόμπακτ, έτοιμη, με αποτέλεσμα να ερίμενει την έλευση του Βίτορ Περέιρα αλλά και του Μάρκο Σίλβα μετά για να παίξει μεγάλη μπαλα.

Κάτι που, για την ιστορία, συνέβη και επί των ημερών του Πέδρο Μαρτίνς, αν και η σχέση τους είχε τα πάνω και τα κάτω της...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο επενδυτής που... χρυσώνει τον Χάμες Ροντρίγκες - Κίνδυνος για Ολυμπιακό - "Χουνέρι" από Μαρσέλο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags