Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Μεταμορφωμένος ΠΑΟ επέστρεψε από το -16 και υπέταξε τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ!
Μπάσκετ
| 2023-03-10 22:53:00

Μεταμορφωμένος ΠΑΟ επέστρεψε από το -16 και υπέταξε τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ!

Μεταμορφωμένος ΠΑΟ επέστρεψε από το -16 και υπέταξε τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός βγήκε άλλη ομάδα στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο, επέστρεψε από το -16 με τρομερή άμυνα και συνέπεια στην επίθεση, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των 6 συνεχόμενων ηττών στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ με το τελικό 75-66!

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Τέλος στο αρνητικό σερί με τρόπο... Παναθηναϊκό! Το Τριφύλλι βγήκε άλλη ομάδα στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο, επέστρεψε από το -16 με τρομερή άμυνα και συνέπεια στην επίθεση, βάζοντας τέλος στο σερί των 6 συνεχόμενων ηττών στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ με το τελικό 75-66! Κορυφαίος ο Παπαγιάννης με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Το ματς

Άσχημα ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, επιτρέποντας στον Ερυθρό Αστέρα να τρέξει ένα σερί 7-2 με Ντόμπριτς και Μπέντιλ. Μπορεί αρχικά οι Πράσινοι να έβγαλαν κάποια αντίδραση με τον θετικό Παπαγιάννη, ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 7-7, αλλά συνολικά η εικόνα της ομάδας ήταν προβληματική. Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση που ειδικά από τα 6.75 κυριολεκτικά "έσπαγε" τα καλάθια.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν "καυτός", ανεβάζοντας με το πρώτο του τρίποντο τον Ερυθρό στο +6 (7-13). Μάλιστα λίγο μετά ο Πετρούσεφ έδωσε για πρώτη φορά και διψήφια διαφορά στους Σέρβους (7-17, +10), με τον Ουόλτερες να διαμορφώνει σε προσωπική φάση και με δύσκολο λέι απ το σκορ της πρώτης περιόδου (9-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων και βολές του Νέντοβιτς επανέφεραν τον Ερυθρό Αστέρα για τα καλά σε θέση οδηγού (double score με 11-22), για ν' απαντήσει ξανά ο Παπαγιάννης με παλικαρίσιο γκολ-φάουλ αυτή τη φορά (20-26). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Ερυθρός Αστέρας έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, κυριαρχόντας και πηγαίνοντας με επιμέρους σκορ 16-9 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με +13 (29-42).

Για να καταλάβει κανείς την εικόνα του Παναθηναϊκού, η ομάδα έκανε φάουλ στο 1 δευτερόλεπτο στον Πετρούσεφ, εκείνος αστόχησε και στις δύο βολές, αλλά οι Πράσινοι επέτρεψαν στον Βιλντόζα να πάρει σε νεκρό χρόνο το ριμπάουντ και να σκοράρει ανενόχλητος!

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Χρήστος Σερέλης θα έπρεπε να δει μία εντελώς άλλη ομάδα να εμφανίζεται στο ΟΑΚΑ, διότι το Τριφύλλι του πρώτου 20λεπτου δεν είχε την παραμικρή ελπίδα να διεκδικήσει κάτι από την αναμέτρηση. Στην πράξη ο Έλληνας προπονητής είδε τους Πράσινους ακόμα χειρότερους αρχικά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ερυθρός Αστέρας με ελεύθερο τρίποντο του Ιβάνοβιτς και όχι μόνο, για να φτάνει στο +16 (31-46).

Το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Ματ Τόμας από τη γωνία έδωσε μικρή ανάσα στον Εξάστερο (34-46), ενώ από τα 6.75 σκόραρε και πάλι ο Αμερικανός "μπομπέρ" λίγο μετά για το 37-48. Δεν αρκούσε, όμως, καθώς η ομάδα δεν λειτουργούσε τότε ακόμη καλά κι αυτό φαινόταν. 

Με γκολ-φάουλ του Πετρούσεφ οι Σέρβοι ξέφυγαν εκ νέου με +16 (37-53), ωστόσο ο Παπαγιάννης καρφώνοντας σε νέο εντυπωσιακό alley-oop, μείωσε αρχικά στους 12 (41-53). Το καλάθι και φάουλ του Μαντζούκα στα 2:42 έριξε έπειτα από ώρα τη διαφορά σε μονοψήφιο (44-53, -9), ενώ η Πράσινη αντεπίθεση συνεχίστηκε με απανωτά τρίποντα των Τόμας και Ουίλιαμς, για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 52-55. Όλα, λοιπόν, ήταν πλέον ανοιχτά!

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Εξάστερος βρήκε σκορ στην πρώτη του επίθεση με floater του Ουόλτερς, περνώντας κιόλας μπροστά χάρη σε καλάθι του Παπαγιάννη κάτω από τη στεφάνη (56-55). Η ιδανική εκκίνηση στο δεκάλεπτο περιελάμβανε και τρίποντο του Νέιτ Ουόλτερς, ξανά, για το Πράσινο +4 (59-55)!

Ο Παναθηναϊκός είχε πια ξεκάθαρα εκείνος το μομέντουμ, βρίσκοντας νέο σπουδαίο τρίποντο με τον Γκριγκόνις και λέι απ στο ανοιχτό γήπεδο του Λι -μετά από δικό του κλέψιμο- για το +6 (64-58)! Το... πάρτι του Τριφυλλιού συνεχίστηκε και με γκολ-φάουλ του Ντέρικ Ουίλιαμς (67-58), σε μία απτή απόδειξη της υπεροχής των γηπεδούχων που αποτυπώθηκε φανερά με το τελικό 75-66.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 29-42, 52-55, 75-66.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags