Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Φωτιά στο πρωτάθλημα! Άλωσε τη Φιλαδέλφεια - "Έσπασε" το αήττητο με 3άρα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-12 21:05:00

Φωτιά στο πρωτάθλημα! Άλωσε τη Φιλαδέλφεια και "έσπασε" το αήττητο με 3άρα ο τυχερός Ολυμπιακός (VID)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φωτιά στο πρωτάθλημα! Άλωσε τη Φιλαδέλφεια και "έσπασε" το αήττητο με 3άρα ο τυχερός Ολυμπιακός (VID)

Ένα αυτογκόλ του Μουκουντί και τα γκολ των Μπακαμπού και Κανός έκριναν το παιχνίδι με 3-1 υπέρ των Πειραιωτών που δεν ήταν καλοί αλλά έπιασαν την Ένωση. Μείωσαν με Τσούμπερ οι γηπεδούχοι. Αποβλήθηκε ο Μπιελ. Ακυρώθηκε με VAR γκολ του Πινέδα.

Την πρώτη της ήττα μετά από 14 νικηφόρα ματς στην Αγιά Σοφιά γνώρισε η ΑΕΚ! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1, αν και δεν ήταν καλύτερος από την Ένωση. Στο πρώτο μέρος οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αποκλειστικά παθητικό ρόλο, αλλάν αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους στο δεύτερο. Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 0-3, από αυτογκόλ του Μουκουντί και τέρματα των Μπακαμπού και Κανός. Η ΑΕΚ, που απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Μπιελ, μείωσε με τον Τσούμπερ στο 81', αλλά δεν είχε άλλο χρόνο για να επιστρέψει στο ματς.

Έτσι με τη νίκη του Παναθηναϊκού (61) στο Περιστέρι, η ΑΕΚ οπισθοχώρησε στη 2η θέση με 59 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έχει 56 και ψαλίδισε τη διαφορά από τους "κιτρινόμαυρους". 

Παρά την ήττα πάντως, οι Ενωσίτες καταχειροκρότησαν τους παίκτες της ομάδας τους και ζήτησαν πρωτάθλημα και κύπελλο.

Πανό για την τραγωδία στα Τέμπη

Οι φίλοι της ΑΕΚ επεφύλαξαν πολύ σκληρά μηνύματα για την τραγωδία στα Τέμπη . Στην εξέδρα απέναντι από τα επίσημα, από την πλευρά της οδού Καππαδοκίας, αναρτήθηκε πανό της Original 21. Το μήνυμα που στάλθηκε προς τους πολιτικούς κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους ήταν εξαιρετικά αυστηρό και εμπεριείχε πολύ σοβαρές κατηγορίες. «Πλημμύρες, τρένα και φωτιές, εγκλήματα παιδοφιλίας, πολιτικοί, μασόνοι, ντροπή της κοινωνίας».

Παράλληλα υπήρξαν πανό και με μηνύματα κατά των δημοσιογράφων από τους φίλους της ομάδας του «Δικάφαλου» αετού. Συγκεκριμένα, στη Θύρα 21, αυτή των οργανωμένων αναρτήθηκαν πανό. «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι», ανέφερε το ένα και «Πολιτικοί-μπάτσοι-δημοσιογράφοι η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση», το άλλο.

Με την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, αναρτήθηκαν και μερικά ακόμα στο ίδιο ύφος. «Κυβέρνηση, κεφάλαιο, δημοσιογράφοι, πάνω στους τάφους σας θα κάνουμε το πιο μεγλάλο πάρτι», ανέφερε ένα που κυκλοφόρησε στο κέντρο του γηπέδου και «το σύστημα είναι ένοχο, μα δεν το καταδίκασε κανείς», ανέφερε ένα ακόμα που εθεάθη στο νότιο πέταλο.

Έκπληξη με Πινέδα-Αραούχο / Με Φορτούνη, Μπιέλ και Κανός ο Μίτσελ

Μπορεί ο Λιβάι Γκαρσία να μπήκε στην αποστολή, ο Ματίας Αλμέιδα προτίμησε να τον προφυλάξει. Ωστόσο ο Αργεντινός τεχνικός επεφύλαξε μία έκπληξη στην επίθεση. Αν και όλοι περιμέναμε να ξεκινήσει τον Τσούμπερ, ο προπονητής της ΑΕΚ έβαλε τον Αραούχο στη φυσική του θέση και με τον Πινέδα παρτενέρ του «Τσίνο»! Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία, με τους Ρότα (αντί του Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί να αποτελούν, από τα δεξιά προς τα αριστερά, την τετράδα της άμυνας. Στα χαφ παρέμειναν Σιμάνσκι και Γιόνσον, με τον Γκατσίνοβιτς να εφορμεί από την αριστερή πτέρυγα και τον Άμραμπατ από τη δεξιά.

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Φιλαδέλφεια με δύο πολύ σημαντικές απουσίες, καθώς ο Παπασταθόπουλος ήταν τιμωρημένος, ενώ ο κομβικός Εμβιλά δεν πρόλαβε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ο Μίτσελ ξεκίνησε βασικούς τους Φορτούνη, Μπιέλ και Κανός και άφησε στον πάγκο τον Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος δεν είναι έτοιμος και έχουμε να τον δούμε κανένα μήνα να παίζει. Στο 4-2-3-1 των Ερυθρολεύκων, ο Πασχαλάκης ήταν ο τερματοφύλακας, με τους Ροντινέι, Μπα, Ντόη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς τα αριστερά. Στα χαφ τοποθετήθηκαν οι Σαμασέκου και Χουάνγκ, ενώ πίσω από τον Μπακαμπού βρέθηκαν οι Μπιέλ, Φορτούνης και Κανός. 

Ακυρώθηκε γκολ του Πινέδα

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχε πολύ καλό ρυθμό με την ΑΕΚ να μπαίνει πολύ δυνατά και με σκοπό να κυκλοφορήσει γρήγορα μπροστά τη μπάλα και να κλείσει τον Ολυμπιακό στην περιοχή του. Στα πρώτα λεπτά οι ερυθρόλευκοι αμυντικοί και ο Πασχαλάκης (που είχε και μία λανθασμένη έξοδο με τον Κανός να διορθώνει) πέρασαν δύσκολες στιγμές, με τον Πινέδα να είναι αεικίνητος μέσα στο κουτί και να ζαλίζει με σλάλομ του. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν κάποια στημένα και κεφαλιές από τον Σιμάνσκι (11' , 13'), αλλά οι προσπάθειες έφυγαν άουτ.

 

 

Στο 19' έγινε η πρώτη κλασσική ευκαιρία στο παιχνίδι! Ο Άμραμπατ έβγαλε μπαλιά τρύπα, ο Ντόη δεν κατάφερε να «κόψει» τη μεταβίβαση, ο Αραούχο έγινε αποδέκτης μέσα στην περιοχή, βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, ο οποίος βγήκε νικητής στη μονομαχία. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 33', αφού προηγουμένως είχε ακυρωθεί γκολ του Πινέδα (23'). Ύστερα από ωραία αντεπίθεση των «κιτρινόμαυρων» από δεξιά, ο Ρότα άδειασε τον Ρέαμπτσιουκ σέντραρε για τον Πινέδα, που πήρε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης όμως με φοβερή επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

 

 

 

 

Πασχαλάκης – Αθανασιάδης κράτησαν το μηδέν

Ένα λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο ματς. Ο Μπακαμπού έκλεψε από τον Βίντα, βγήκε ενώπιος ενωπίω με τον Αθανασιάδη, ο οποίος έκλεισε τη γωνία του μάζεψε τη μπάλα στην προσπάθεια του «ερυθρόλευκου» να τον... τρυπήσει κάτω από τα πόδια. Αυτό ήταν μία επιθετική παρένθεση στο παθητικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, έχοντας πάνω από το 70% της κατοχής και προσπάθησαν με γρήγορες μεταβιβάσεις να φέρουν τη μπάλα ψηλά και να δημιουργήσουν κινδύνους, για να βρούνε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν συγκλονιστικά, με τους «κιτρινόμαυρους» να χάνουν σωρεία ευκαιριών. Στο 41' ο Πινέδα έβγαλε καταπληκτική σέντρα για τον Ρότα που ήταν ολομόναχος κοντά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά του έφυγε το κοντρόλ. Στο 43' ύστερα από ωραία συνεργασία Χατζισαφί με Γκατσίνοβιτς, ο Σέρβος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, Ντόη και Πασχαλάκης όμως τον εγκλώβισαν και τον εξουδετέρωσαν. Στο 44' ο Πινέδα εφόρμησε ξανά από αριστερά αλλά τον έκοψε ο Ντόη, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η προβολή του Αραούχο, που βγήκε μόνος μετά από γέμισμα στο σημείο του πέναλτι, έφυγε πάνω από τα γκολπόστ.

 

 
 

Αυτογκόλ Μουκουντί, δεύτερο χτύπημα με Μπακαμπού

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι απέκτησε άγριο ενδιαφέρον! Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 49', όταν ο Γκατσίνοβιτς έκλεψε από τον Ντόη, παρότι είχε επιλογές να πασάρει επέλεξε να τελειώσει μόνος του και σημάδεψε εκτός εστίας. Ήταν μία ακόμα χαμένη ευκαιρία που πλήρωσε, η ΑΕΚ. Γιατί ένα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού και μάλιστα με... καραμπόλα.

Ο Μπιελ συνέκλινε από αριστερά, σούταρε, η μπάλα χτύπησε στον Μουκουντί, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Το 0-1 αποτέλεσε ψυχρολουσία για τους παίκτες της Ένωσης, κάτι που αποδείχτηκε τρία λεπτά αργότερα. Γιατί οι φιλοξενούμενοι έπιασαν απροετοίμαστη την «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Ο Φορτούνης με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Μπακαμπού, που νίκησε τον Αθανασιάδη σε τετ α τετ για το 0-2.

 

 

 

 

Τρίτο γκολ με Κανός

Η ΑΕΚ έδειχνε αδύναμη να αντιδράσει, ενώ είχε ξεκάθαρα απωλέσει την αυτοσυγκέντρωσή της. Έχασε βέβαια μία καλή στιγμή στο 64' με Βίντα, ύστερα από κακό διώξιμο του Πασχαλάκη, αλλά τρία λεπτά με τις τρεις μαζεμένες αλλαγές (Ελίασον, Γκαρσία, Τσούμπερ), δέχτηκε και τρίτο γκολ, δείγμα πόσο πολύ είχε αποδιοργανωθεί. Στο 68', ύστερα από πολύ καλή αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων», ο Φορτούνης κουβάλησε την μπάλα, μοίρασε αριστερά στον Μπακαμπού που έδωσε τον Κανός , ο οποίος αν και γλίστρησε, εκτέλεσε τον Αθανασιάδη για το 0-3.

 

 

Μείωσε με Τσούμπερ

Στο 70' ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπιελ. Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδινε στην ΑΕΚ μία πολύ μικρή χαραμάδα, να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι κάτι που φαινόταν λόγω του σκορ ακατόρθωτο. Γιατί εκτός ότι η τύχη δεν ήταν με το μέρος της είχε να αντιμετωπίσει και έναν πολύ καλό Πασχαλάκη. Στο 72' ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε κεφαλιά του Πινέδα, μετά από σέντρα του Χατζισαφί, ενώ το σουτ του Φερνάντες στο 76' ήταν εύκολη λεία για τον «αίλουρο» γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Η ΑΕΚ κατάφερε να βρει δίχτυα στο 81'. Ο Τσούμπερ βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής, έπιασε ένα πολύ δυνατό, συρτό σουτ και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη, ο οποίος τεντώθηκε αλλά δεν μπόρεσε να τη φτάσει και να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα. 

 

Τα σφυρίγματα

Στο 4΄ η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι για ένα μαρκάρισμα του Ντόη πάνω στον Πινέδα στην περιοχή. Δύο λεπτά για τον ίδιο λόγο διαμαρτυρήθηκε ο Μπιελ για μία φάση μεταξύ Μουκουντί-Κανός. Ο διαιτητής Μαριάνι «κιτρίνισε» τον Ισπανό για τα παράπονά του. Στο 23' ακυρώθηκε γκολ του Πινέδα, με θέαση του VAR από τον Ιταλό διαιτητή, για χέρι του Μεξικανού, στο ξεκίνημα της φάσης, στη μονομαχία με τον Χουάνγκ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, υπήρξαν φωνές από πλευράς Ολυμπιακού για χέρι-πέναλτι του Ρότα, αλλά το ριπλέι έδειξε, ότι η μπάλα βρήκε στο κεφάλι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags