Facebook Pixel Super League: Φαβορί για τον τίτλο ο ΠΑΟ, με... έπαρση η ΑΕΚ - "Φαινόμενο" Πασχαλάκης, το έκανε κι αυτό ο Ραζβάν!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-12 23:32:00

Φαβορί για τον τίτλο ο ΠΑΟ, με... έπαρση η ΑΕΚ - "Φαινόμενο" Πασχαλάκης, το έκανε κι αυτό ο Ραζβάν

του Λάζαρου Γεωργίδη
Φαβορί για τον τίτλο ο ΠΑΟ, με... έπαρση η ΑΕΚ - "Φαινόμενο" Πασχαλάκης, το έκανε κι αυτό ο Ραζβάν

Η μάχη των πλέι οφ και ο Αλμέιδα που είναι γεννημένος για τα δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει για τα καλά πίσω του το ντεφορμάρισμα. ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται την αντεπίθεση του, ενώ η ΑΕΚ προσγειώθηκε ανώμαλα! Δύσκολα να καλύψει ο ΠΑΟΚ τους τέσσερις χαμένους βαθμούς με Αστέρα και με ΠΑΣ Γιάννινα.

Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην ελληνική Σούπερ Λιγκ και στην κορυφή αυτής βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, η πιο σταθερή ομάδα του... 2022 δηλαδή, ενώ ακολουθούν κατά σειρά ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ!

Αυτή τη στιγμή το τριφύλλι πάει με ένα αβαντάζ δύο πόντων από την ΑΕΚ, 5 πόντων από τον Ολυμπιακό και επτά από τον ΠΑΟΚ, την ώρα που έχουν τεθεί εκτός μάχης τίτλου εδώ και καιρό ο 5ος Άρης και ο 6ος Βόλος!

Άντεξε ο Παναθηναϊκός και μπαίνει ως φαβορί, MVP Ιωαννίδης

Είναι δίκαιο λοιπόν να πούμε πως το τριφύλλι που πέρασε... δυνατό ντεφορμάρισμα στις αρχές του 2023 ξεκινάει τα πλέι οφ με τον τίτλο του φαβορί. Ούτως ή άλλως μιλάμε για την πιο βελτιωμένη ομάδα στην φετινή λίγκα, με 19 βαθμούς παραπάνω σε σχέση με την περσινή της συγκομιδή! 

Η βελτίωση του Παναθηναϊκού είναι τεράστια και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη ομάδα δεν είχε... ξεκινήσει τη χρονιά για να κάνει πρωταθλητισμό, ωστόσο δείχνει να αντέχει σε μεγάλο βαθμό στη συγκεκριμένη μάχη και το... μυστικό της όπλο είναι ο Ιωαννίδης, ο οποίος θα πρέπει να βγει MVP της χρονιάς εάν οι πράσινοι κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Αρκετά κοβμική και η εκκίνηση στα πλέι οφ με τους πράσίνους να θέλουν το πρώτο ματς στην Λεωφόρο για να ξεκινήσουν με το δεξί και στο... εγχείρημα των play off.

Μαθημένος στα... δύσκολα ο Αλμέιδα, ανώμαλη προσγείωση που θα της κάνει καλό

Από εκεί και πέρα θα λέγαμε πως η ΑΕΚ προσγειώθηκε... ανώμαλα, μιας και αρκετοί έβγαζαν... μια έπαρση για την Αγιά Σοφιά και έβγαζαν σιγουριά για τον τίτλο, ωστόσο αυτό αναιρέθηκε απότομα το βράδυ της Κυριακής με τον πιο σκληρό τρόπο και με τρία γκολ από τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Πάντως, ο Αλμέιδα έχει αποδείξει πως είναι... γενημμένος για τα δύσκολα, κάτι που είχε φανεί και μετά την ήττα γκέλα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν και πολλοί θα περίμεναν η Ένωση να κατέρρεε, ωστόσο ο Αλμέιδα το εκμεταλλεύτηκε αυτό για ναχτίσσει την κιτρινόμαυρη αντεπίθεση.

Για την ιστορία η ΑΕΚ μέτρησε 9 σερί νίκες σε κύπελλο και πρωτάθλημα μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα και η ήττα από τον Ολυμπιακό θα της κάνει καλό για να μπει ακόμη πιο συγκεντρωμένη στην τελική ευθεία και να μην υποτιμήσει κανέναν αντίπαλο!

Έτοιμος για την αντεπίθεση ο Ολυμπιακός

Από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος κερδισμένος της τελευταίας αγωνιστικής αφού όχι μόνο δεν βρέθηκε μετά το ντέρμπι στο -8 όπως θα περίμεναν πολλοί, αλλά πλέον βρίσκεται στο -2 από την Ένωση και στο -5 από τον Παναθηναϊκό και δείχνει πανέτοιμος να κάνει την αντεπίθεσή του. Εξάλλου έχει βγάλει εξαιρετική εικόνα ειδικά στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και περιμένει τις επιστροφές των Εμβιλά και Χάμες  για να μπορέσει να κάνει το ολικό restart του τίτλου. Κάτι που πιστεύουν όλοι στην ομάδα και ειδικά ο Μίτσελ που το δήλωσε περίτρανα και το βράδυ της Κυριακής. Αξιοσημείωτη για μια ακόμη φορά η τρομερή βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Πασχαλάκης. Για όσους δεν το θυμούνται ο Πασχαλάκης είναι... αήττητος με την ερυθρόλευκη φανέλα!

Δεν τα παρατάει ο ΠΑΟΚ, αλλά...

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ θα λέγαμε πως μπορεί να πείθει αρκετά με τις εμφανίσεις που κάνει, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης που είναι στο -7 από την πρώτη θέση θα μπορούσε να είναι για... πλάκα στο -3 από τον Παναθηναϊκό εάν είχε κερδίσει τα ματς με Αστέρα και ΠΑΣ ΓΙάννινα. Ειδικά το ματς με τον Αστέρα ήταν... ολική καταστρφή και μένει να δούμε εάν θα καταφέρει να αντιστρέψει αυτούς τους δύο βαθμούς στα πλέι οφ. Ούτως ή άλλως ο Λουτσέσκου βγάζει συνέχεια άσους από τα μανίκια του με... τελευταίο τον Μπράντον Τόμας που εσχάτως έχει γίνει... γκολτζής!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φωτιές" Βαρούχα - "Χάρισε" δύο κόκκινες στην ΑΕΚ - Τι είπε για την αποβολή Μπιέλ και τα πέναλτι (Vid)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags