Facebook Pixel Super League: Είχε δίκιο για Πασχαλάκη ο Λουτσέσκου - Δεν είναι "τουρίστας" ο Φορτούνης - Η... διαφωνία του Λιβάι!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-13 23:22:00

Είχε δίκιο για Πασχαλάκη ο Λουτσέσκου - Δεν είναι "τουρίστας" ο Φορτούνης - Η... διαφωνία του Λιβάι!

GOALάρες by Εvaggelistis
Είχε δίκιο για Πασχαλάκη ο Λουτσέσκου - Δεν είναι "τουρίστας" ο Φορτούνης - Η... διαφωνία του Λιβάι!

Ποια ομάδα έχει μακράν το χειρότερο πρόγραμμα στα πλέι οφ; Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τον Έλληνα γκολκίπερ που καθυστέρησε δύο μήνες να πιάσει Λιμάνι, για την διαχείριση του "Φορτούνη" και πως καλύπτει το κενό του Χάμες, αλλά και για τις πληροφορίες σχετικά με τον τραυματισμό του Γκαρσία.

Super League: Τρεις ποδοσφαιριστές του μεγάλου ντέρμπι και το "σκληρό" πρόγραμμα της ΑΕΚ απασχολούν τον "Ευαγγελιστή" στην σημερινή στήλη

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ/1: αν είχε ενσωματωθεί στον Ολυμπιακό από τον Ιούλιο, αφού από τότε ήταν κλεισμένος (και όχι τέλη Σεπτεμβρίου, γιατί θα έπρεπε να ...απορροφηθούν και οι αντιδράσεις μερίδας οργανωμένων), ίσως η τύχη του Ολυμπιακού σε κάποια  ματς στις αρχές της σεζόν να ήταν διαφορετική. Είναι σταθερή αξία για τους "ερυθρόλευκους" κι ένας σημαντικός λόγος που τρέχουν έναν τόσο μεγάλο αήττητο σερί 18 αγώνων. Έχοντας μάλιστα 12 clean sheets, ο Aλέξανδρος Πασχαλάκης ισοφάρισε ήδη την περσινή του αντίστοιχη επίδοση ως κίπερ του ΠΑΟΚ και έχει άλλα 10 ματς στα play offs για να την ξεπεράσει. Μαζί και τα 13 clean sheets που είχε καταγράψει την περσινή σεζόν ως βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ο Τόμας Βατσλίκ (τον οποίο διαδέχτηκε ο Πασχαλάκης).

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ/2: θυμίζω πως ο "Μπιγκ Αλεξάντερ" και την περσινή σεζόν είχε κάνει έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο/ φινάλε του πρωταθλήματος, συμβάλλοντας στο αήττητο σερί της ομάδας του Λουτσέσκου. Με τον Ρουμάνο κόουτς να επιμένει στην ανανέωση του συμβολαίου του αλλά τον Ζοσέ Μπότο να μην του κάνει καν προσφορά γιατί ήθελε να φέρει και να στηρίξει το πρότζεκτ Κοτάρσκι στον "δικέφαλο". Παρεμπιπτόντως και ο πρώην και ο νυν του ΠΑΟΚ είναι μαζί με τους Μπρινιόλι και Μανδά στην (μακράν) κορυφαία 4άδα τερματοφυλάκων της Super League! Είναι οι τερματοφύλακες με την μεγαλύτερη επίδραση στα αποτελέσματα των ομάδων τους!!

 

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: σε ένα ακόμη ντέρμπι, ως βασικό "10άρι", απέδειξε πόσο κομβικός και καθοριστικός μπορεί να γίνει για τον Ολυμπιακό. Το άμεσο παιχνίδι των "ερυθρόλευκων"  με το γρήγορο "άπλωμα" και η εκμετάλλευση των χώρων και του Μπακαμπού (μανούλα σε αυτό) στο β' ημίχρονο, είχε φαρδιά, πλατιά την σφραγίδα του. Είναι πολύτιμος και αποδεικνύει σε μια σειρά αγώνων πλέον πόσο μεγάλο λάθος είχε γίνει με την διαχείρισή του γενικότερα από τον Οργανισμό Ολυμπιακός (με... "πρωτομάστορα" φυσικά τον Πέδρο Μαρτίνς που ήταν φούλ "αντι-Φορτουνικός"). Ο Κώστας και Ολυμπιακός είναι και παικτάρα είναι.  Ούτε "κωλόπαιδο", ούτε "τουρίστας", ούτε "καμένος", όπως τον έλεγαν (παρασυρόμενοι) μια μερίδα οπαδών, όταν είχε μείνει "εκτός πλάνων".  Με τον Φορτούνη σε αυτή την κατάσταση ο Ολυμπιακός αντέχει μια χαρά και την απουσία του Χάμες...

ΛΙΒΑΙ ΓΚΑΡΣΙΑ: μπορεί να μπήκε αλλαγή στο χθεσινό ντέρμπι αλλά ήταν εμφανώς εκτός... κλίματος. Σίγουρα δεν έδειξε 100 % έτοιμος, ίσως και ο ίδιος να ήταν λίγο ως πολύ επιφυλακτικός. Γιατί όπως κυκλοφορεί στην πιάτσα ήταν... διστακτικός, όχι τόσο θετικός, να είναι στην αποστολή για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Βεβαίως πείστηκε, μπήκε σε αυτή, κάθισε στο πάγκο και τελικά έπαιξε...

ΑΕΚ: είναι η ομάδα από την πρώτη 3άδα της βαθμολογίας που της έτυχε μακράν το χειρότερο πρόγραμμα! Εξηγούμαι: η εκκίνηση των play offs, μετά το στραπάτσο (περισσότερο ψυχολογικό) της εντός έδρας 3άρας από τον Ολυμπιακό, θα είναι η πιο καθοριστική / κομβική για την πορεία της σε αυτά! Μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην κορυφή, ακόμη καλύτερα αυτή την φορά να μείνει παραπάνω από μια αγωνιστική, μπορεί όμως, να βρεθεί πολύ νωρίς ακόμη και τρίτη, κάτι που σίγουρα θα της χαλάσει το "μυαλό" και την αυτοπεποίθηση. Η ΑΕΚ είναι έτσι υποχρεωμένη να ξανακερδίσει τον Παναθηναϊκό στην "Αγιά Σοφιά" (με πιο πειστική εμφάνιση πάντως σε σχέση με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) και να πάει μετά στην Τούμπα για να πετύχει την πρώτη της φετινή νίκη σε ντέρμπι, κόντρα στον κακό της δαίμονα Ραζβαν Λουτσέσκου. Με 6 βαθμούς ή μίνιμουμ 4 βαθμούς σε αυτά τα δυο ντέρμπι, θα ξεπεράσει για τα καλά το σοκ που της προκάλεσε ο Ολυμπιακός και η... 5η της ήττα στο πρωτάθλημα (έχει τις περισσότερες ήττες απο την Big 4). Και με δεδομένο πως ακολουθούν Άρης και Βόλος, μπορεί να πάρει βαθιές ανάσες.  Στο πρόγραμμά της όμως, μετά θα την περιμένει κι ένας... Γολγοθά με 4 σερί ντέρμπι από την 5η μέχρι την 8η αγωνιστική. Δηλαδή με  Ολυμπιακό εκτός, ΠΑΟΚ εντός, Παναθηναϊκός εκτός, Ολυμπιακό εντός. Και όλα αυτά σε διάστημα 12 ημερών!!! Κάτι ήξερε , λοιπόν, ο Αλμέϊδα που δήλωνε από την προηγούμενη εβδομάδα πως η ΑΕΚ... "θα φτύσει αίμα μέχρι το τελευταίο λεπτό των play offs"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχει… δρόμο για να γίνει Ολυμπιακός η ΑΕΚ, μόνη ελπίδα ο Αλμέιδα - Ούτε με τίτλο να μείνει ο Μίτσελ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags