Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Κάνει... θαύματα στη Γερμανία, δεν τον "βλέπει" ο Πογιέτ - Εθνική με πέντε "10αρια" των 23 εκατομμυρίων!
| 2023-03-14 23:55:00

Κάνει... θαύματα στη Γερμανία, δεν τον "βλέπει" ο Πογιέτ - Εθνική με πέντε "10αρια" των 23 εκατομμυρίων!

GOALάρες by Εvaggelistis
Κάνει... θαύματα στη Γερμανία, δεν τον "βλέπει" ο Πογιέτ - Εθνική με πέντε "10αρια" των 23 εκατομμυρίων!

Το "παράλογο" με Ρέτσο, ο Τζαβέλλας και ο Δουβίκας. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τις κλήσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή που προκαλούν ερωτηματικά, για τους λόγους που επέστρεψε ο Λημνιός, αλλά και για την παρουσία των Φορτούνη και Κωνσταντέλια.

Αναμφισβήτητα κάποιες επιλογές ή μη επιλογές του Γκουστάβο Πογιέτ, για τα ματς κόντρα στο Γιβραλτάρ στην πρεμιέρα - 24/3- των προκριματικών του Euro 2024, αλλά και το φιλικό με τη Λιθουανία που θα διεξαχθεί στην OPAP Arena (27/3) ήταν από περίεργες ως αμφιλεγόμενες και σηκώνουν κουβέντα μαζί με εύλογα ερωτήματα.

Όπως για παράδειγμα η κλήση των αναπληρωματικών σε Ολυμπιακό κι ΑΕΚ αντίστοιχα, Ρέτσου και Τζαβέλα, προκειμένου να συμπληρώσουν την 5άδα των στόπερ στην Εθνική ( Χατζηδιάκος/Μαυροπάνος/Κουλιεράκης οι υπόλοιποι)...

Κι αν για τον έμπειρο αμυντικό υπάρχει το επιχείρημα του... team spirit  όσον αφορά στο γκρουπ, για τον Ρέτσο πολύ δύσκολα βρίσκεις εξήγηση, εκτός κι αν ο Γκούς θέλει να ...στηρίξει την θέση του στον Ολυμπιακό. Παρεμπιπτόντως ο Γούτας στην Τουρκία , με την Σιβασπορ, μετράει ... 32 συμμετοχές.

Ο Πογιέτ, επίσης προκάλεσε απορίες και με την μη κλήση του Τάσου Δουβίκα. Προφανώς και δεν χώρεσε στην 3άδα των σέντερ φορ αφού προτιμήθηκαν οι Παυλίδης/Ιωαννίδης/Γιακουμάκης αν και ο 23χρονος φορ της Ουτρέχτης τα σπάει, με 14 γκολ/4ασίστ σε 27 ματς.  Όντας πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα. 

Βέβαια ο Πογέτ έχει ήδη έναν "Ολλανδό" φορ, τον Παυλίδη (έφαγε την θέση του Φούντα), εξίσου φορμαρισμένο. Και ήθελε να έχει και παίκτη της Super League, τον Ιωαννίδη που επίσης διανύει περίοδο σπουδαίας φόρμας. Οπότε μένει ο Γιακουμάκης, που πήρε μεταγραφή στην Ατλάντα από την Σέλτικ αλλά βρισκόταν σχεδόν δυο μήνες εκτός δράσης. Για τον Ουρουγουανό εκλέκτορα όμως, ο Γιακουμάκης είναι ο πιο... σέντερ φορ από όλους. 

Κατά τα άλλα η κλήση του Δημήτρη Λημνιού, που λόγω χιαστών ήταν 9 μήνες νοκ άουτ, είχε να κάνει περισσότερο με μια επιβράβευση (τραυματίστηκε τον Ιούνιο σε αγώνα της "γαλανόλευκης") και κατά δεύτερο λόγω... έλλειψης εξτρέμ.

Και πάμε στους ΦΟΡΤΟΥΝΗ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ:  ο πρώτος επέστρεψε μετά από δυο χρόνια στην κλήσεις της Εθνικής αντί του Αλεξανδρόπουλου (έχει υποβιβαστεί στην Σπόρτινγκ Β). Δικαίως αφού έχει γίνει ξανά ηγετικός στον Ολυμπιακό. 

Ο πιτσιρικάς του ΠΑΟΚ  παίρνει το βάπτισμα του πυρός. Δικαιωματικά αφού εκτός από ατραξιόν του πρωταθλήματος, παρά το νεαρό της ηλικίας μπορεί και κάνει την διαφορά ως "10άρι" στον ΠΑΟΚ που κάνει πρωταθλητισμό!

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτή η Εθνική του Πογέτ έχει ουσιαστικά 5 πρωτοκλασάτα "10άρια", με το καθένα να είναι διαφορετικού στυλ, τα οποία συνολικά κοστίζουν (11+4+3,5+2,5+2) 23.000.000 ευρώ! Συγκεκριμένα οι Μπακασέτας/Κωνσταντέλιας/Πέλκας/Μάνταλος/Φορτούνης!

YΓ. Η μη κλήση του Σάλιακα, που κάνει πράγματα και θαύματα το τελευταίο δίμηνο στην Bundesliga 2, δεν προκαλεί ερωτηματικά. Ο Πογέτ δεν εκτιμά ιδιαίτερα τα... αμυντικά του προσόντα ως μπακ και το είχε καταστήσει σαφές ακόμη και όταν είχε ξεμείνει από δεξιούς μπακ και ο Σάλιακας έκανε σπουδαίο πρωτάθλημα με τον ΠΑΣ...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοίνωσε σε παίκτες του ΠΑΟ ότι φεύγει - Αποχώρηση "χρυσού" συμβολαίου σε ΑΕΚ - Επιστροφή Μπάρκα

 

<

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags