Facebook Pixel Νάπολι, Άιντραχτ, Αταλάντα, Ντόρτμουντ, Μόναχο 1860: Ποιοι και πώς έκαψαν την πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-16 19:20:00

Νάπολι, Άιντραχτ, Αταλάντα, Ντόρτμουντ, Μόναχο 1860: Ποιοι και πώς έκαψαν την πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Νάπολι, Άιντραχτ, Αταλάντα, Ντόρτμουντ, Μόναχο 1860: Ποιοι και πώς έκαψαν την πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Νάπολι – Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν θα ξεχαστεί ποτέ, όχι για αγωνιστικούς λόγους αλλά για όσα έγιναν πριν την έναρξη.

Μέσα στο γήπεδο η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν είχε κανένα πρόβλημα: Νίκη με 2-0 εκτός έδρας, νίκη με 3-0 εντός έδρας. Εύκολη πρόκριση. Τα δύσκολα όμως, τα προβλήματα, τα έζησε η πόλη της Νάπολη πριν την έναρξη του αγώνα. Εκείνες τις ώρες που οι εικόνες που μετέδιδαν τα ιταλικά ΜΜΕ προκαλούσαν σοκ. Εικόνες που παρέπεμπαν, βασικά, σε πόλεμο, σε εξέγερση, όχι στην αναμονή για την έναρξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Γιατί, όμως, έγιναν όλα αυτά και από ποιους; Την απάντηση δίνουν τα σημερινά ρεπορτάζ των ιταλικών Μέσων.

Ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για έναν πόλεμο που έχει αρχίσει στον κόσμο των ultras. Αγνωστο γιατί. Σημασία, όμως, έχει ότι συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα πλέον διάφορα σκηνικά, στα οποία παίζουν ρόλο οι φιλίες. Οι αδελφοποιήσεις. Οπως και στην προκειμένη περίπτωση. Οι ultras της Άιντραχτ είναι φίλοι εδώ και χρόνια με αυτούς της Αταλάντα, οι οποίοι είναι εχθροί με αυτούς της Νάπολι. Δεν αποτέλεσε έκπληξη, επομένως, το γεγονός ότι Μπεργκαμάσκι βρέθηκαν στη Γερμανία. Το κακό είναι ότι βρέθηκαν και στη Νάπολη, όπως είχαν κάνει και το 2018 στη Ρώμη για το Λάτσιο – Άιντραχτ. Και είχαν συμβεί και τότε πολλά και διάφορα.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο στο italians.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags