Facebook Pixel ΑΕΚ - Εθνική Ελλάδας: Δεν έχει πάρει ακόμα το "οκ" η ΑΕΚ για να παίξει η Εθνική στην Φιλαδέλφεια - Ποιο το πρόβλημα
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-18 09:26:00

Δεν έχει πάρει ακόμα το "οκ" η ΑΕΚ για να παίξει η Εθνική στην Φιλαδέλφεια - Ποιο το πρόβλημα

Sportdog Team
Δεν έχει πάρει ακόμα το "οκ" η ΑΕΚ για να παίξει η Εθνική στην Φιλαδέλφεια - Ποιο το πρόβλημα

Τα... τυπικά απομένουν για να φιλοξενήσει η OPAP Arena τον αγώνα ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και την Λιθουανία.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είχε πάρει την απόφαση να ορίσει ως έδρα της Εθνικής μας ομάδα την OPAP Arena. Αυτό θα είχε συμβεί και νωρίτερα, ωστόσο οι άνθρωποι της ΕΠΟ περίμεναν να πάρει έγκριση το νεότευτκο γήπεδο της ΑΕΚ από την ΟΥΕΦΑ για τη διεξαγωγή διεθνών αναμετρήσεων και από τη στιγμή που πήρε το “πράσινο φως” αποφάσισε οριστικά πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δίνει εκεί τα παιχνίδι του.

Έτσι, η “γαλανόλευκη” θα μπει για πρώτη φορά στην “Αγιά Σοφιά” για να υποδεχθεί τη Λιθουανία στο φιλικό που έχει οριστεί για τις 27 Μαρτίου. Το ματς αυτό είναι τρεις μέρες μετά την πρεμιέρα της Ελλάδας στα προκριματικά του EURO με το Γιβραλτάρ στις 24 Μαρτίου στο Φάρο της Πορτογαλίας.

Το πρώτο επίσημο ματς στο νέο της γήπεδο η Εθνική ομάδα θα το δώσει απέναντι στην Ιρλανδία στις 16 Ιουνίου, ενώ σε αυτό το γήπεδο θα υποδεχθεί τον Κιλιάν Εμπαπέ και την παρέα του (21 Νοεμβρίου), όπως και τον Χάκπο με την Εθνική Ολλανδίας (16 Οκτωβρίου).

Τι απομένει... για το τυπικό όμως; 

Ναι μεν έχει... κλειδώσει η έδρα της Εθνικής μας να είναι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ωστόσο απομένει ένας τυπικός έλεγχος που θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Αττικής, όπου θα ελεγχθεί εάν έχει διαμορφωθεί χώρος φιλοξενίας φιλάθλων αντίπαλων ομάδων που πρέπει βάσει των κανονισμών να φτάνει το 5% επί της χωρητικότητας.

Στην προκειμένει περίπτωση, λοιπόν, θα πρέπει να ισχύει αυτό ακόμη και εάν έρθουν... 30 Λιθουανοί για να δουν τον αγώνα δια ζώσης, ενώ αυτό δεν είχε προβλεφθεί εξαρχής από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, μιας και δεν είχε η ομάδα υποχρεώσεις στην Ευρώπη, ενώ ήταν δεδομένο πως δεν θα έδινε εισιτήρια σε φιλοξενούμενες ομάδες για πρωτάθλημα και κύπελλο. 

Πάντως, στην ΑΕΚ λένε πως έχει ήδη ρυθμιστεί το συγκεκριμένο ζήτημα και είναι τυπική η διαδικασία.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags