Facebook Pixel Άρης - ΠΑΟΚ: "Ζωντανός" για τίτλο ο ΠΑΟΚ - VARεσε τον Άρη με ανατροπή στο "Βικελίδης" - Ξύλο και αποβολή Λουτσέσκου!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-19 21:11:00

"Ζωντανός" για τίτλο ο ΠΑΟΚ - VARεσε τον Άρη με ανατροπή στο "Βικελίδης" - Ξύλο και αποβολή Λουτσέσκου!

του Δημήτρη Σκούφου
"Ζωντανός" για τίτλο ο ΠΑΟΚ - VARεσε τον Άρη με ανατροπή στο "Βικελίδης" - Ξύλο και αποβολή Λουτσέσκου!

Με τέρματα των Σβαμπ (πέναλτι) και Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε σπουδαία ανατροπή επί του Άρη μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και πήρε μεγάλη νίκη με 2-1, που τον κρατάει μέσα στο παιχνίδι του τίτλου της Super League. Σοβαρά επεισόδια στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Έπειτα από ένα επεισοδιακό ματς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη 2-1 με ανατροπή μέσα στην έδρα του Άρη και να μείνει "ζωντανός" στην μάχη του τίτλου, περιμένοντας και κάποιο "δώρο" από το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

Ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση ανοίγοντας το σκορ στο 12' με ωραίο γκολ του Πάλμα, ενώ είχε μεγάλες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά του, βλέποντας την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του ΠΑΟΚ, δύο φορές, μέσα σε ένα λεπτό (38' και 39').

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ επέστρεψε για τα καλά, ισοφάρισε με πέναλτι του Σβαμπ στο 68', που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και έφτασε στην ανατροπή με γκολ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 73', που αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά μετά από εξέταση του VAR, μέτρησε κανονικά.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο ομάδων, όταν μετά από μια μονομαχία Γκρέι με Κάργα, πιάστηκαν στα χέρια οι δύο πάγκοι, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αποβάλλεται, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι επιχείρησε να πετάξει στην εξέδρα, αντικείμενο που είχε πέσει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ισχυρός άνδρας του Άρη, Θοδωρής Καρυπίδης, κατέβηκε έξαλλος στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί για την συμπεριφορά του Ρουμάνου, με τον διαιτητή να δείχνει τελικά 14 λεπτά καθυστερήσεις και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με νίκη του ΠΑΟΚ, μέσα σε τεταμένο κλίμα.

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Για τον Άρη ο Τόλης Τερζής ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Σιαμπάνη, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Νταρίντα, Ετέμπο, Γκαρσία, Πάλμα, Ιτούρμπε και Καμαρά.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον Κοτάρσκι στο τέρμα, τους Κουλιεράκη και Κάργα στα στόπερ, τον Κεντζιόρα στο δεξί άκρο και τον Ράφα Σοάρες στο αριστερό. Αουγκούστο και Ντάντας ήταν στα χαφ, με τριπλέτα μπροστά τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Κωνσταντέλια και στην επίθεση τον Ολιβέιρα.

Το ματς

Με τον ιδανικότερο τρόπο άρχισε το ματς ο Άρης, καθώς μόλις στο 12' ευτύχησε να προηγηθεί με τρομερό γκολ του Λούις Πάλμα. Ο άσος από την Ονδούρα πήρε τη μπάλα μετά από κόντρες στο κέντρο, έφτασε μέχρι έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και με άψογο πλασαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοτάρσκι για το 1-0.

Το γκολ αυτό έβαλε "φωτιά" στο "Βικελίδης", με τους γηπεδούχους να παίρνουν ψυχολογία και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να βγάλει αντίδραση, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή του με ένα σουτ του Ολιβέιρα στο 18'. Οι Κίτρινοι επέλεγαν κυρίως από δεξιά να "χτυπούν" την άμυνα του Δικεφάλου, με τους Ιτούρμπε και Πάλμα να κάνουν... πάρτι, ταλαιπωρώντας Κεντζιόρα και Κάργα.

Στο 34', πάντως, ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Νάρεϊ εκτέλεσε κόρνερ, ο Κάργας έπιασε την κεφαλιά και υποχρέωσε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Σιαμπάνη, που κράτησε μπροστά τον Άρη, ο οποίος απάντησε με ηχηρό τρόπο στη συνέχεια, βλέποντας την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό. Συγκεκριμένα, στο 38' κεφαλιά του Ιτούρμπε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κοτάρσκι νίκησε τον Πάλμα, ενώ στο 39' μετά από νέα εκτέλεση κόρνερ ο Φαμπιάνο έκανε ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έχοντας νέο δοκάρι!

Στο 41' ο Καμαρά σκόραρε για τους γηπεδούχους, όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR, αφού ο Μαυριτανός στράικερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Σάστρε αντί Κεντζιόρα, Τάισον αντί Νάρεϊ και Σβαμπ αντί Ντάντας, έριξε στο ματς με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ραζβάν Λουτσέσκου, καταφέρνοντας να αλλάξει άρδην την εικόνα του παιχνιδιού, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει αισθητά την απόδοσή του και να φτάνει τελικά στην ισοφάριση από την άσπρη βούλα. Ο Σβαμπ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπράμπετς, η παράβαση δόθηκε μετά από εξέταση του VAR και ο Αυστριακός εκτέλεσε εύστοχα τον Σιαμπάνη για το 1-1 στο 68'.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε χαλάσει αρκετά μετά από ορισμένες "μανούρες" ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων και διάφορων κροτίδων και αντικειμένων που έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην επηρεάζεται από το γενικότερο κλίμα, καταφέρνοντας να φτάσει σε μια μεγάλη ανατροπή. Στο 73' ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σκόραρε για το 1-2, βλέποντας αρχικά το γκολ να ακυρώνεται, αλλά εν συνεχεία να ελέγχεται από το VAR και να μετράει κανονικά.

Ο Τόλης Τερζής προσπάθησε στη συνέχεια να αλλάξει πράγματα, βάζοντας στο ματς τους Γκρέι αντί Γκαρσία, Καμάτσο αντί Ιτούρμπε, Χριστοδουλόπουλο αντί Πάλμα, Πίρσμαν αντί Μαζικού και Νταμπό αντί Ετέμπο, ωστόσο το παιχνίδι χάλασε για τα καλά στα τελευταία λεπτά μετά από μια μονομαχία του Γκρέι με τον Κάργα, καθώς οι άνθρωποι των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αποβάλλεται και τον Θοδωρή Καρυπίδη να κατεβαίνει έξαλλος στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά από 14 λεπτά καθυστερήσεων το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με νίκη του ΠΑΟΚ, μέσα σε τεταμένο κλίμα και σίγουρα το τρίτο ημίχρονο αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, μετά τα όσα έγιναν με τον Λουτσέσκου και τον Καρυπίδη στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (82' Πίρσμαν), Νταρίντα, Ετέμπο (87' Νταμπό), Γκαρσία (80' Γκρέι), Πάλμα (87' Χριστοδουλόπουλος), Ιτούρμπε (80' Ιτούρμπε), Καμαρά

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (46' Σάστρε), Κάργας, Κουλιεράκης, Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (46' Σβαμπ), Νάρεϊ (46' Τάισον), Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς (88' Καντουρί), Ολιβέιρα (62' Μπράντον)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags