Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Ισοπαλία στην OPAP Arena με... νικητή τον ΠΑΟ - Οσμή αλλοίωσης από Νταμπάνοβιτς! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-19 23:39:00

Ισοπαλία στην OPAP Arena με... νικητή τον ΠΑΟ - Οσμή αλλοίωσης από Νταμπάνοβιτς! (Vid)

Ισοπαλία στην OPAP Arena με... νικητή τον ΠΑΟ - Οσμή αλλοίωσης από Νταμπάνοβιτς! (Vid)

Σε ένα ντέρμπι με τα όλα του, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ στην OPAP Arena (0-0), με τον διαιτητή Νταμπάνοβιτς όμως να γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα. 

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Πέρασε ανέγγιχτο από τη Νέα Φιλαδέλφεια το Τριφύλλι! Σε ένα ντέρμπι με τα όλα του, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ στην OPAP Arena (0-0), με τον διαιτητή Νταμπάνοβιτς όμως να γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα. Διατηρούνται στο +2 από την Ένωση οι Πράσινοι, στο +3 και +5 αντίστοιχα από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Το ματς

Με τον Παναθηναϊκό να έχει την μπάλα στα πόδια του και μαζί την πρωτοβουλία των κινήσεων ξεκίνησε το ντέρμπι στην OPAP Arena, χωρίς ωστόσο οι Πράσινοι να μπορούν να μεταφράσουν την υπεροχή τους σε δημιουργία φάσεων. Η ΑΕΚ είχε μέχρι το 20' κατά βάση παθητικό ρόλο, απειλώντας πρώτη πάντως με δύο σουτ των Αραούχο (16') και Άμραμπατ (24').

Όπως αναφέραμε μετά το 20ο λεπτό η Ένωση ανέβασε ρυθμό, πήρε εκείνη πια την πρωτοβουλία, ξανά όμως δίχως τη μεγάλη φάση. Στο 36ο λεπτό το Τριφύλλι διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, καθώς η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Χατζισαφί μέσα στην περιοχή. Παρότι η παράβαση ήταν εξόφθαλμη, το VAR δεν έστειλε καν τον Νταμπάνοβιτς στο onfiled review, με το παινχίδι να συνεχίζεται κανονικά με κόρνερ.

Η παρθενική τελική του Παναθηναϊκού στο ματς ήρθε από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι στο 41', όμως η ΑΕΚ ήταν που έφτασε μία ανάσα από το 1-0, όταν στο 42' ο Ρότα έκανε υπέροχη προσπάθεια μέσα στην περιοχή, άδειασε με προσποίηση τον Μάγκνουσον, αλλά το τελείωμά του πέρασε οριακά άουτ!

Στο 43ο λεπτό ο Μαυροβούνιος διαιτητής ΧΑΡΙΣΕ την κόκκινη στον Άμραμπατ, καθώς ο εξτρέμ των γηπεδούχων εσκεμμένα άπλωσε το χέρι του για να σταματήσει την μπάλα σε ελεύθερο του Μπρινιόλι, με τον Νταμπάνοβιτς να μην του δείχνει ως όφειλε τη δεύτερη κίτρινη! Το σκορ δεν άλλαξε, με την ανάπαυλα του ημιχρόνου να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 0-0.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος o Αλμέιδα άλλαξε τον Άμραμπατ (που έπρεπε να είχε αποβληθεί) με τον Τσούμπερ, αποδεχόμενος έτσι ο Αργεντίνος τεχνικός το δώρο του διαιτητή προς την ομάδα του.

Στο 46ο ο Παναθηναϊκό έχασε ΑΠΙΘΑΝΗ τριπλή ευκαιρία με Μαντσίνι, Ιωαννίδη και Σπόραρ για το 0-1, όμως ο Αθανασιάδης έκανε φοβερές επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν! Στην αμέσως επόμενη φάση είχε και η ΑΕΚ μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπρινιόλι να διώχνει σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Γιόνσον! Στο 47' ξανά ο Γιόνσον απείλησε με κεφαλιά, αγγίζοντας εκ νέου μέσα σε ένα λεπτό το γκολ.

Ο Γιοβάνοβιτς παρενέβη από τον πάγκο του στο 65', με τους Μπερνάρ και Κλεϊνχέισλερ να παίρνουν αντίστοιχα τις θέσεις των Τσέριν και Μαντσίνι. Σε επίπεδο τακτικής ο Σέρβος προπονητής άλλαξε το σχηματισμό από 4-3-3 σε 4-2-3-1, θέλοντας έτσι πλέον να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική.

Το ντέρμπι όσο βάδιζε προς το τέλος φαινόταν ότι ήθελε ελάχιστα για να γίνει ροντέο, με την ΑΕΚ να πιέζει περισσότερο στο φινάλε για το γκολ της νίκης. Ο άθλιος Νταμπάνοβιτς πήγε να βάλει... φωτιά στη συνάντηση στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παλάσιος στον Αραούχο. Όπως φάνηκε στο ριπλέι ο Αργεντινός του Παναθηναϊκού όχι απλώς δεν είχε βρει τον αντίπαλό του, αλλά είχε δεχθεί και κλωτσιά για κίτρινη κάρτα! Ευτυχώς, μέσω VAR πήρε πίσω την απόφασή του, υποδεικνύοντας το επιθετικό φάουλ. Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε αποβληθεί (σωστά) μέσω VAR με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Τσόκαϊ. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το 0-0 να βολεύει καλύτερα φυσικά την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (70' Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (81' Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (70' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70' Ελίασον), Άμραμπατ (46' Τσούμπερ), Πινέδα, Αραούχο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (87' Τσόκαϊ), Ρούμπεν, Τσέριν (65' Μπερνάρ), Παλάσιος, Μαντσίνι (66' Κλέινχεϊσλερ), Ιωαννίδης (80' Βέρμπιτς).

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags