Facebook Pixel Super League: Η μεταγραφή που δεν έγινε και... πληρώνει η ΑΕΚ - Πρόβλημα Βέρμπιτς, Μπερνάρ - Αν πάει 1ος το πήρε ο Ολυμπιακός
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-20 23:01:00

Η μεταγραφή που δεν έγινε και... πληρώνει η ΑΕΚ - Πρόβλημα Βέρμπιτς, Μπερνάρ - Αν πάει 1ος το πήρε ο Ολυμπιακός

Οι Μιχείες
Η μεταγραφή που δεν έγινε και... πληρώνει η ΑΕΚ - Πρόβλημα Βέρμπιτς, Μπερνάρ - Αν πάει 1ος το πήρε ο Ολυμπιακός

Γιατί ο Λουτσέσκου θα ήθελε τώρα με ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια; Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τις επιλογές Αλμέιδα που έχουν δυσκολέψει την Ένωση στη μάχη τίτλου, για την τακτική του Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό, για τον ΠΑΟΚ των ντέρμπι, αλλά για το παιχνίδι που έχουν... σημαδέψει στον Πειραιά για να πατήσουν κορυφή.

Super League: Η πρώτη αγωνιστική των play offs είχε... δυόμιση κερδισμένους και μια μεγάλη χαμένη. Η διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων θα καθυστερήσει τις εξελίξεις αλλά ο "Ευαγγελιστής" δεν μπορεί να περιμένει και βάζει τους... τίτλους για προσεχώς.

Πότε μπορεί ο Ολυμπιακός να πατήσει για πρώτη φορά στην σεζόν την κορυφή και να μην ξαναπέσει; Τι γίνεται όταν παίζουν μαζί Φορτούνης και Χάμες; Ποια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα; Γιατί είναι... πρόβλημα οι Μπερνάρ και Βέρμπιτς; Ποια μεταγραφή που δεν έγινε θα ... πληρώσει η ΑΕΚ, αν τελικά χάσει τον τίτλο;  Πως "έχασε" τον Φαν Φέερτ ο Αλμέϊδα; Γιατί ο ΠΑΟΚ στα ντέρμπι υπερέχει από όλους, τα τρία "διπλά" και ο Λουτσέσκου που θα ήθελε να παίξει τώρα με την Ενωση και στην...Νέα Φιλαδέλφεια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: εύκολα (όπως στον Βόλο) ή δύσκολα θα κερδίσει και τον Άρη στην δεύτερη αγωνιστική των play offs και θα συνεχίζει να κτίζει το σπουδαίο μομέντουμ του. Είναι στην καλύτερη κατάσταση του απο το ξεκίνημα της σεζόν και έχει παίκτες/μονάδες κλάσης και προσωπικότητες που κάνουν την διαφορά. Αν μάλιστα κάνει το 3 στα 3 και στα ισάριθμα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν με ΠΑΟΚ/Παναθηναϊκό/ΑΕΚ τότε για πρώτη φορά φέτος θα βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας με το τέλος του πρώτου γύρουν των play offs. Aν συμβεί αυτό και με την τεχνογνωσία του πρωταθλητισμού που διαθέτει ο Οργανισμός αλλά και το dna του κλαμπ, δεν βλέπω πως θα του ξεφύγει μετά κι αυτός ο τίτλος Όσο κι αν ήταν κάτι που φαινόταν σχεδόν ουτοπικό μέχρι και τον Φεβρουάριο! Ο Κώστας Φορτούνης είναι ξανά ο ηγέτης του, σε σούπερ φόρμα και καταφέρνει να κάνει την διαφορά. Βέβαια η συνύπαρξη του "Φορτού" με τον Χάμες στην ενδεκάδα, όπως τους είδαμε στον Βόλο, κάνει τον Ολυμπιακό πιο αργό και λιγότερο πιεστικό/αθλητικό. Και η συνύπαρξη τους  στην αρχική 11άδα, ειδικά στα ντέρμπι της Big 4 που ακολουθούν, δεν θα είναι εύκολη. Κινούνται περίπου στους ίδιους χώρους, ζητάνε και οι δυο την μπάλα ώστε να ξεκινάνε επιθέσεις. Από την άλλη είναι τεράστια πολυτέλεια για μια ομάδα να διαθέτει δυο τέτοια "10άρια", αλλά χρειάζονται και...διαχείριση.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: δεν ήταν τόσο διεκδικητικός και πειστικός στο ντέρμπι της "OPAP ARena Αφιά Σοφιά", όσο παρουσιάζεται. Και στο τέλος πήρε το αποτέλεσμα για το οποίο κατέβηκε, που ήταν η ισοπαλία και όχι η νίκη! Τακτικά ο Παναθηναϊκός ήταν πιο τακτοποιημένος από την αντίπαλό του, με πιο καθαρό μυαλό και πνευματικά πιο έτοιμος για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Δεν είναι τυχαίο πως στο β' ημίχρονο... ανάγκασε την ΑΕΚ να το ρίξει στις σέντρες (όπως έκανε και με τον Ολυμπιακό) που δεν είχαν αντίκρισμα αφού ουσιαστικά έπαιζαν χωρίς σέντερ φορ!! Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι πως απο τους ακριβοπληρωμένους μεσοεπιθετικούς του δεν παίρνει σχεδόν τίποτα. Για τον Μπερνάρ και τον Βέρμπιτς ομιλώ που ήταν σαν να μην μπήκαν. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα για την συνέχεια των play offs αφού τους θα χρειαστεί όλους και ειδικά τους (θεωρητικά) σταρ του. Κατά τα άλλα το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν μια απόδειξη για τον Γιοβάνοβιτς πως η ομάδα του έχει ξαναβρεί τα στάνταρ της σεζόν αλλά και πως έχει πίστη κι αντοχή στο πρωταθλητισμό. Δεν γίνεται όμως, να πάρει τον τίτλο χωρίς να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει , λοιπόν, στην 4η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός να κερδίσει εντός έδρας τους "ερυθρόλευκους". Μπορεί; Η απάντηση σε αυτό μπορεί να ισοδυναμεί με ένα πρωτάθλημα.

ΑΕΚ: αν τελικά χάσει το πρωτάθλημα θα της έχει κοστίσει περισσότερο από όλες τις ήττες το 1-3 απο τον Ολυμπιακό. Και θα πληρώσει πως πίσω απο τον Λιβάι Γκαρσία δεν έχει... δεύτερο σέντερ φορ. Ο Αραούχο δεν θα μπορούσε να ήταν σημείο αναφορά ως κορυφή της επίθεσης έτσι όπως ήθελε να παίζει ο Αλμέιδα ενώ πλέον έχει συνηθίσει τον νέο του ρόλο μακρυά απο την περιοχή. Ούτε ο Τσούμπερ μπορεί να γίνει, δεν έχει τα χαρακτηριστικά του Λιβάι. Για αυτό δεν τον ξεκίνησε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στο ρόστερ υπάρχει βέβαια σέντερ φορ, ο Φαν Φέερτ, αλλά προφανώς δεν κάνει στον Αλμεϊδα αφού με Ολυμπιακό και ΠΑΟ, που η ΑΕΚ πέταξε 5 βαθμούς στην "Αγιά Σοφιά", ο Ολλανδός δεν έπαιξε. Βασικά ο Αργεντινός κόουτς τον... έχασε όταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό προτίμησε να πάρει στην 20άδα τον Λιβάι Γκαρσία που ήταν στο 50% της ετοιμότητάς του και όχι τον Φαν Φέερτ. Κάποια μάλιστα λένε πως στον Παναθηναϊκό, για παράδειγμα, ο Φαν Φεερτ θα έπαιζε χθες βασικός και θα το είχε "ζωγραφίσει" αν βρισκόταν στην  θέση του Ιωαννίδη στο τετ-α-τετ του με τον Αθανασιάδη (στο 46´). Από εκεί και πέρα οι "κιτρινόμαυροι" θα πρέπει να κάνουν την... προσευχή τους να επιστρέψει (απόλυτα έτοιμος) κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Λιβάι Γκαρσία και να μην ξανά απουσιάσει μέχρι το τέλος των play offs. Βέβαια ακόμη κι αυτό καταδεικνύει πως ήταν λάθος που η ΑΕΚ δεν απέκτησε επιθετικό τον Γενάρη (ίσως και στόπερ). Βλέπετε ο Αλμέϊδα δεν ήθελε, γιατί ήθελε να υποστηρίξει τα αποδυτήριά του...

 

ΠΑΟΚ: πήρε τρομερό αποτέλεσμα στο "Βικελίδης", έκανε ένα ακόμη "διπλό" σε ντέρμπι. Σημειολογικά ήταν το τρίτο "διπλό" στην σεζόν μετά από εκείνα σε "Καραϊσκάκης" & "Λεωφόρο", όταν Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός έχουν απο ένα και η ΑΕΚ κανένα. Απέδειξε πως έχει τον προπονητή (ΛΟυτσέσκου) αλλά και το γκρούπ για τα ντέρμπι ( η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς σε αυτά). Ήταν ένα τρίποντο που επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα/ την νοοτροπία του νέου γκρουπ που έχει κτίσει ο Ρουμάνος "στρατηγός" αλλά και που του δίνει την προοπτική στα play offs (η πρώτη του ανατροπή στην σεζόν). Ο ΠΑΟΚ έχει να χάσει από τις 30 Οκτωβρίου, στην Αθήνα από την ΑΕΚ. Τρομερό σερί και έρχεται ξανά η ΑΕΚ, στην 2η αγωνιστική των paly offs, στην Τούμπα και κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο. Λουτσέσκου και ΠΑΟΚ έχουν παράδοση απέναντι στην ΑΕΚ, πρόσφατα την κέρδισαν 2-0 στο ίδιο γήπεδο, αλλά σε δυο εβδομάδες ο Ραζβάν μάλλον δεν θα βρίσκεται στον πάγκο (λόγω της αποβολής του στο "Βικελίδης"). Αν ισχύσει θα είναι πολύ μεγάλη απουσία. Με τον Άρη ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ δεν του στέρησε το τρίποντο από την στιγμή που ο Λουτσέσκου αντέδρασε άμεσα στο ημίχρονο με τις αλλαγές του (Σβάμπ αντί του λάιτ Ντάντας, Σάστρε αντί του Κεντζιόρα, Τάϊσον και από το 60' Μπράντον Τόμας αντί του Ολιβέϊρα). Στην κατάσταση που είναι ο ΠΑΟΚ και με την αντίστοιχη της ΑΕΚ, δεν είναι καλό για τους "ασπρόμαυρους" που το πρωτάθλημα διακόπηκε τώρα. Κανονικά ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να παίξει άμεσα την "πληγωμένη" & αγχωμένη ΑΕΚ, μην σας πω και στην Νέα Φιλαδέλφεια και όχι στην Τούμπα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ με "διαταραχή", την… χάλασε ο Ολυμπιακός - Πληρώνει την αλαζονεία - Ντύθηκε… Λουτσέσκου ο Αλμέιδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags