Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η ανάσταση του Ρέαμπτσιουκ! «Άλλος Όλεγκ» λένε στον Πειραιά – Πήρε ανάσα από μεταγραφή
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-22 09:36:00

Η ανάσταση του Ρέαμπτσιουκ! «Άλλος Όλεγκ» λένε στον Πειραιά – Πήρε ανάσα από μεταγραφή

του Παναγιώτη Νικολάου
 Η ανάσταση του Ρέαμπτσιουκ! «Άλλος Όλεγκ» λένε στον Πειραιά – Πήρε ανάσα από μεταγραφή

Ο Μολδαβός που ήταν ο αδύναμος κρίκος των «ερυθρόλευκων» μέχρι τον Γενάρη πήρε ξανά τα πάνω του και αποθεώνεται.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ραμόν Ράμος Λίμα απ' τη Φλαμένγκο. Ο 22χρονος αριστερός μπακ, ο οποίος έκανε την ίδια διαδρομή με τον Ροντινέι, υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2027 και με το που ήρθε στον Πειραιά ήταν άμεσα διαθέσιμος και ετοιμοπόλεμος.

Ο Βραζιλιάνος ήταν μία κίνηση ανάγκης για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, απ΄τη στιγμή που ο Ρέαμπτσιουκ είχε εξελιχθεί σε αδύναμο κρίκο. Από πέρσι ο Μολδαβός είχε αρχίσει να δείχνει, ότι δεν… τραβάει, περισσότερο γιατί έπαιζε στα κόκκινα. Η απόκτηση του Μαρσέλο και του Λάιτνερ δεν έπιασε τόπο, οπότε το πρόβλημα παρέμεινε.

"Έσωσε" τον Ρέαμπτσιουκ

Ο Ραμόν λοιπόν μπήκε για να ξεκουράσει τον Ρέαμπτσιουκ, πήρε 6 παιχνίδια στα πόδια, εκ των οποίων τρία (απέναντι σε Παναιτωλικό, Λαμία, Λεβαδειακό) έπαιξε βασικός και μετά είδαμε τον Μολδαβό να παίρνει ξανά τα πάνω του. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για την 26η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League αλλά και στην πρεμιέρα των πλέι οφ, στον Βόλο.

«Άλλος Όλεγκ με τον Ραμόν», αναφέρει ο «Κόκκινος Πρωταθλητής» που παρατηρεί, ότι ο συναγωνισμός και οι ανάσες βελτίωσαν τον Ρέαμπτσιουκ. Σημειωτέον, ότι ο 22χρονος αμυντικός μετρά φέτος 36 εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα σε Ελλάδα και Ευρώπη και 5 ασίστ.

Η ιστορία του Ραμόν

Την ιστορία του Ραμόν είχε διατυπώσει το Sportdog.gr σε σχετικό αφιέρωμα. Ο 22χρονος αμυντικός αποτελεί δημιούργημα της Ακαδημίας της Φλαμένγκο, με την πρώτη ομάδα της οποίας ντεμπούταρ το 2018. Την προηγούμενη χρονιά (2022) αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μπραγκαντίνιο. Στην ομάδα της Red Bull αγωνίστηκε 19 συμμετοχές και επέστρεψε στη Φλαμένγκο, με την οποία αγωνίστηκε ως βασικός στο πρώτο της παιχνίδι για το 2023, στη νίκη με 1-0 κόντρα στην Άουνταξ για το πρωτάθλημα Καριόκα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα και διακρίνεται κυρίως για τις επιθετικές του αρετές. Ο Ραμόν είναι ένα πολύ νεανικό πρότζεκτ, το οποίο φαντάζει πολύ ελκυστικό, γιατί το βραζιλιανικό ποδόσφαιρο βγάζει καλά ακραία μπακ. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει μπαρουτοκαπνιστεί στην καριέρα του. Ο Ροντινέι που αποκτήθηκε από τη Φλαμένγκο είναι έτοιμος, όπως και ο Σουάζο του οποίου η υπόθεση ναυάγησε. Ο Ραμόν στη Μπραγκαντίνιο, που δόθηκε δανεικός, έπαιζε κυρίως ως αναπληρωματικός, υπό τις οδηγίες του προπονητή, Μαουρίτσιο Μπαρμπιέρι, γιατί αποκτήθηκε ως ρεζέρβα για τον Λουάν Καντίντο

Τον Αύγουστο του 2022, εποχή που βρισκόταν στη Μπραγκαντίνιο, σενάρια ανεφεραν, ότι η πορτογαλική, Μπράγκα, διαπραγματεύτηκε με τη Φλαμένγκο τον δανεισμό του με οψιόν αγοράς. Τον Δεκέμβριο του 2021 ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, στη Μπάρα Ντα Τιχούκα, μία συνοικία στο δυτικό Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο οποίο σκοτώθηκε ένας ποδηλάτης και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, καθότι ο ποδοσφαιριστής είχε υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο των 70 χλμ. Ο εισαγγελέας ανέφερε στη δίκη, ότι ο Ραμόν οδηγούσε με ταχύτητα άνω των 100 χλμ την ώρα. Ο ποδοσφαιριστής προσπάθησε να βοηθήσει το θύμα, κάλεσε ασθενοφόρο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Δεν αποκλείεται αυτό το περιστατικό να στάθηκε τροχοπέδη στη γρηγορότερη εξέλιξη της καριέρας του. Γιατί ο πρόεδρος της Φλαμένγκο, Ροδόλφο Λαντίμ, τον είχε χαρακτηρίσει υποδειγματικό αθλητή, ενώ όπως έγραφαν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, εκείνη την εποχή είχε αρχίσει να κερδίζει χώρο στην ομάδα, στον ανταγωνισμό με τον Φελίπε Λουίς και τον Ρενέ.

Μερικές ώρες πριν γίνει το δυστύχημα, είχε αγωνιστεί για 15 λεπτά στην ισόπαλη αναμέτρηση (1-1) με τη Σπορ Ρεσίφε. Στη συνέχεια τέθηκε εκτός ομάδας σε μία εποχή που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο (γνωστός από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό ως ποδοσφαιριστής) Πάουλο Σόουζα, για να δοθεί δανεικός τον Απρίλιο του 2022 στη Μπραγκαντίνο, η οποία δεν ανανέωσε τον δανεισμό του και έτσι ο παίκτης επέστρεψε στη Φλαμένγκο τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags