Facebook Pixel Sportdog.gr | Έχασε τα "άχαστα" και κόλλησε στο μηδέν η Εθνική - Δεν... ήθελε να μπει η μπάλα! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-03-27 20:54:00

Έχασε τα "άχαστα" και κόλλησε στο μηδέν η Εθνική - Δεν... ήθελε να μπει η μπάλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έχασε τα "άχαστα" και κόλλησε στο μηδέν η Εθνική - Δεν... ήθελε να μπει η μπάλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική Ελλάδος πλησίασε τις 30 τελικές στην πρεμιέρα της στο νέο της γήπεδο, ωστόσο δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα κόντρα στους Λιθοαυνούς.

Η Εθνική Ελλάδος ήρθε 0-0 στο πρώτο της ματς στην Opap Arena στο φιλικό με την Λιθουανία, σπαταλώντας αρκετές ευκαιρίες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η χώρα μας είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, τον οποίο έχασε σε ελάχιστες στιγμές, ενώ τελείωσε το ματς με 32 τελικές, ενώ το γκολ δεν μπορούσε να έρθει με τίποτα..

 Πλέον, το επόμενο ραντεβού της Ελλάδας είναι τον Ιούνιο για τα ματς κόντρα σε Ιρλανδία (16/6) και Γαλλία (19/6) για τα προκριματικά.

Aξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο γαλανόλευκο ματς στην Νέα Φιλαδέλφεια ήταν Το τελευταίο ήταν στις 10/11/01, όταν και η Ελλάδα επικράτησε 4-2 της Εσθονίας στο "Νίκος Γκούμας"

Για... την ιστορία, οι τελικές στο πρώτο ημίχρονο ήταν 20-0, με τις τρεις να είναι στην εστία, οι επτά εκτός και άλλες δέκα να μπλοκάρονται από τους Λιθουανούς. Παράλληλα, η Ελλάδα κέρδισε 9 κόρνερ (με 1 από τους φιλοξενούμενους), αλλά ούτε κάποιο από αυτά κατάφερε να το μετουσιώσει σε γκολ.

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Λιθουανούς να προσπαθούν να απειλήσουν μόλις στο 1΄, μετά από λάθος του Μαυροπάνου, ωσ΄τοσο ο Νοβικόβας που βρέθηκε σε θέση βολής έπεσε... μόνος του στο έδαφος και ζήτησε πέναλτι, χωρίς να υπάρχει κάτι φυσικά. Η πρώτη γαλανόλευκη απειλή ήρθε μόλις στο 3΄, μετά από ένα κακό σουτ του Μπακασέτα.

Ο Σιώπης προσπάθησε στο 7΄ να χριστεί σκόρερ για δεύτερη σερί αναμέτρηση, ωστόσο το σουτ του μετά την μπαλιά του Παυλίδη κατέληξε άουτ.

Στο 16΄ ο Μασούρας έχασε αρκετά σημαντική ευκαιρία από θέση βολής, ενώ στο 24΄ έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Τσιμίκας, προληπτικά, με τον Γιαννούλη να περνάει στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 27΄ ένα φάουλ που κέρδισε καλό σημείο ο Μπακασέτας, έγινε με συρτή εκτέλεση, χωρίς να απειληθεί αισθητά ο αντίπαλος γκολκίπερ. Η Εθνική μας αύξησε την έντασή της μετά από το 30΄ και στο 32΄ ο Φορτούνης άνοιξε την μπάλα στον Μασούρα, ο οποίος όμως αστόχησε από το σημείο που είχε σκοράρει κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Στο 36΄ ο Παυλίδης προσπάθησε να περάσει αμυντικούς και τερματοφύλακα, ωστόσο οι Λιθουανοί καθάρισαν τον κίνδυνο.Στο 44΄ ο Μαυροπάνος έπιασε σουτ μετά από γύρισμα του Γιαννούλη με τους αντιπάλους του να διώχνουν, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αστόχησαν διαδοχικά οι Μασούρας, Μαυροπάνος και Παυλίδης. Μάλιστα οι δύο τελευταίοι έκαναν... 5 τελικές σε αυτό το διάστημα, ενώ είχε ήδη σπαταλήσει άλλες δύο ο Μασούρας νωρίτερσα στο ματς.

Στο 50΄ ήρθε η ώρα του Μπακασέτα να απειλήσει, ωστόσο η 21η τελική της γαλανόλευκης δεν νίκησε τον Ζούμπα. Στο 52΄ χάθηκε νέα ευκαιρία, μετά από από συνεργασία των Φορτούνη, Μάνταλου και Μασούρα, το σουτ του τελευταίου όμως δεν νίκησε τον Ζούμπας. Λίγο μετά το 60΄ η Εθνική έχασε την συγκέντρωσε της και στο 64΄ ο Βλαχοδήμος έδιωξε την προσπάθεια του Νοβίκοβας, ενώ στο 66΄ ο ίδιος παίκτης πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε κάπως για να χάσει τρομερή ευκαιρία στο 83΄ ο Γιαννούλης, με τους Λιθουανο΄θς

Οι αρχικές συνθέσεις

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας - Μασούρας, Φορτούνης, Παυλίδης

Λιθουανία (Εντγκάρας Γιανκάουσκας): Ζούμπας - Λασίτσκας, Καζουκόλοβας, Γκιρντβάινις, Μπενέτα - Σλίβκα, Ρομανόβσκι, Γκινέιτις – Νοβίκοβας, Τσέρνικ – Παουλαούσκας

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags